Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość Tamara 53
Witam wszystkie! Dzień Kobiet Janina Gałczyńska Dzień 8 marca to kobiece święto. Są uprzejmości, toasty, prezenty. Każdy kwiat wręcza z twarzą uśmiechniętą, choć zwykle bywa zły i nadęty. Schodzą się goście, składają życzenia. Solenizantka także uśmiechnięta. Lecz chcę zapytać, tak dla przypomnienia, czy o kobietach ktoś zwykle pamięta? Że ostatnie spać idą, a pierwsze się budzą, że wciąż pracują od świta do zmroku, że nieustannie dla swoich się trudzą, a zauważane są raz w roku. Ja życzę Wam kochane miłego święta👄

Gość Samotny 60
Najwiecej witaminy mają polskie dziewczyny Ito jest prawda,to jest fakt dziewczecy urok, wdzięki takt I chyba w całym świecie piekniejszych nie znajdziecie za jeden uśmiech oddałbym Chicago,Paryz, Rzym.

Gość Samotny 60
ZA ZDROWIE PAŃ ZA ZDROWIE SZAMPANA PIJMY DZIŚ W PIATECZKOWIE NIE WAŻNE SĄ GRANICE I ZIMA, GDY PRZYJAŻŃ NAS PRZY SOBIE TRZYMA.👄

Gość Samotny 60
Dla MARII👄 Kiedy tylko widzę Cię Kiedy tylko widzę Cię, nie tylko moje serce drgnie, oglądam Ciebie w zachwycie i podkochuję się skrycie. Bogaty i biedny się przekona, jakim wielkim skarbem jest Ona. Kobieta uwiedziona. Ile w sobie czaru ma, komu może dziś go dać? Elegancka suknia na niej - to atut pięknej damy, tani sweterek w jej guście, swój urok ma oczywiście . Ach Kobieto - kto Cię zna?

Gość Starsza 65
Ja odbieram życzenia:-D Panowie dżentelmeni na całego... Dziękuje w imieniu kobiet jako najstarsza seniorka... Na pewno wiecie, jak to milo dostawać takie szczere życzenia... ciesze się, ze w naszej oazie nie brak ludzi szczerych, spontanicznych, wyluzowanych i z poczuciem humorku ❤️

Gość Starsza 65
Pamiętacie dziewczyny:-D DZIEŃ KOBIET, DZIEŃ KOBIET, NIECH KAŻDY SIĘ DOWIE, ŻE DZISIAJ ŚWIĘTO DZIEWCZYNEK... śpiewało się kiedyś 8-go marca i wręczało paniom tradycyjne goździki:-D MARYLA RODOWICZ Ref.: Ale to już było i nie wróci więcej I choć tyle się zdarzyło to do przodu Wciąż wyrywa głupie serc Ale to już było, znikło gdzieś za nami Choć w papierach lat przybyło to naprawdę Wciąż jesteśmy tacy sami

Gość Starsza 65
Kochani jutro święto to będę spala do południa:-D miłych snów i kolorowych kwiatów życzę👄

Gość Jasiek 64
Wybaczcie starość:-D Ostatnio jestem bardzo zajęty...Dobranoc

Piękne życzenia i kwiaty dziękuję bo ja tez jestem kobieta z oazy:-D miłego DNIA KOBIET

Nie mogę spać... Zrobiłam sobie gorące mleko... Oglądam jednym okiem film na PULSIE... główna role gra Pola Raksa Dobranoc:) jestescie :classic_cool:

Nasz zalatany świat z siedemdziesiątych lat niewiele czasu sam dla siebie ma. A po zamknięciu bram po dyskotekach gra. Bo młody rytm, beat, nie beat, porywa go. Skąd on to zna? Co wieczór to przynosi z dnia. Staruszek świat nie wygląda na tyle lat Staruszek świat jeszcze w klapie by nosił kwiat. Staruszek świat lubi wspomnieć niemodny czas, choć spieszno mu, choć mu pilno do gwiazd. Nasz zwariowany świat z siedemdziesiątych lat zatańczy walca raz na jakiś czas. l pójdzie z rąk do rak za neonowy krąg. I raz, dwa, trzy, raz, dwa. trzy, pomiesza dni, pomyli sny. Staruszek świat nie taki zły. Staruszek świat nie wygląda na tyle lat Staruszek świat jeszcze w klapie by nosił kwiat. Staruszek świat, z nim na dobre i z nim na złe, z nim za pan brat, z nim na noce i dnie

Gość HHHHHHHHH
Dojrzała kobieta wie, że jej zmienne nastroje prowadzą do zmienności myśli i zachowań. Rozumie, że psychika to lustro, które odzwierciedla jej sytuację i potrafi zachować sie odpowiednio do każdej sytuacji..

Stawiam Kawę dla wszystkich , które dziś tu wpadną:-D A czuje , ze to prędko nie będzie ...Pozwólcie panom niech was rozpieszczają:-D👄

Gość Sara 56
Pozdrawiam życzę miłego dnia :-D Spalam do 11:43 he he hr! Potem była kawa kawiarnia i spacer:-D Kwiaty i wspaniale ciasto również.... Jestem taka szczęśliwa , ze mam aż tylu chłopaków:) Panom Z oazy dziękuje za kwiaty i wiersze 👄 Chłopaki jesteście:classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool:

Wiersze na dzień kobiet Święto Kobiet, R. Przymus Dzisiaj dzień piękny, uroczysty! Taki dzień raz się w roku zdarza, gdy 8 Marca z gwarem wiosny wytryśnie z kartek kalendarza. Tak, to wspaniałe, wielkie Święto, więc śpieszą chłopcy i panowie z bukietem życzeń w barwach kwiatów - Uśmiechnąć się do Wszystkich Kobiet.

Kobietą jest każda mama, Każda ciocia Jasia, Ciocia Stasia, Czy ciocia Ina - Kobietami są artystki, co je znamy z telewizji Albo z kina, Każda babcia jest kobietą, Każda pani w szkole

Nic dwa razy, Wisława Szymborska Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy. Z tej przyczyny zrodziliśmy się bez wprawy i pomrzemy bez rutyny. Choćbyśmy uczniami byli najtępszymi w szkole świata, nie będziemy repetować żadnej zimy ani lata. Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy. Wczoraj, kiedy twoje imię ktoś wymówił przy mnie głośno, tak mi było, jakby róża przez otwarte wpadła okno. Dziś, kiedy jesteśmy razem, odwróciłam twarz ku ścianie. Róża? Jak wygląda róża? Czy to kwiat? A może kamień? Czemu ty się, zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś - a więc musisz minąć. Miniesz - a więc to jest piękne. Uśmiechnięci, współobjęci spróbujemy szukać zgody, choć różnimy się od siebie jak dwie krople czystej wody.

Gość 60 siatka
dzięki za cudowne kwiaty👄 Dzień Kobiet, Janina Gałczyńska Dzień 8 marca to kobiece święto. Są uprzejmości, toasty, prezenty. Każdy kwiat wręcza z twarzą uśmiechniętą, choć zwykle bywa zły i nadęty. Schodzą się goście, składają życzenia. Solenizantka także uśmiechnięta. Lecz chcę zapytać, tak dla przypomnienia, czy o kobietach ktoś zwykle pamięta? Że ostatnie spać idą, a pierwsze się budzą, że wciąż pracują od świta do zmroku, że nieustannie dla swoich się trudzą, a zauważane są raz w roku. Mam gości syna z wnukiem...

Rozkochałam się w tej poezji:) Ile razem dróg przebytych?, Konstanty Ildefons Gałczyński Ile razem dróg przebytych? Ile ścieżek przedeptanych? Ile deszczów, ile śniegów wiszących nad latarniami? Ile listów, ile rozstań, ciężkich godzin w miastach wielu? I znów upór, żeby powstać i znów iść, i dojść do celu. Ile w trudzie nieustannym wspólnych zmartwień, wspólnych dążeń? Ile chlebów rozkrajanych? Pocałunków? Schodów? Książek? Ile lat nad strof stworzeniem? Ile krzyku w poematy? Ile chwil przy Beethovenie? Przy Corellim? Przy Scarlattim? Twe oczy jak piękne świece, a w sercu źródło promienia. Więc ja chciałbym twoje serce ocalić od zapomnienia.