Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Jak skompletować wyprawkę i nie zbankrutować przy tym, czyli mamusiowa ekonomia.

Polecane posty

Znalazłam kilka tańszych \"zamienników\" - może ktoś skorzysta. -Physiodose, 12 amp. z solą fizjologiczną (11,30 zł) - lepiej poprosić w aptece o Natrium Chloratum 0,9% w ampułkach (koszt 12 amp. - jakieś 2,40 zł). -Frida (25zł) - można kupić polski aspirator Sopelek (12,50 zł). -Purelan 100 (23 zł za 7g opakowanie) - znalazłam krem Oceanic Pharmaceutic o tym samym składzie (100% lanoliny), nazywa się to Maść natłuszczająca :) 7 zł za 20g tubkę. -Zamiast Sterimaru (20 zł za 50 ml), można kupić Dalber Microspray (15 zł za 60 ml), Rhinoton Spray (8 zł za 30 ml) lub od razu zainwestować w duże opakowanie Marimeru (25 zł za 100 ml). -Polarkowy kocyk z działu dla dzieci w IKEA kosztuje 20 zł. Sporo większy: 170x130 cm, wcale nie cieńszy, tylko niepodwinięty (podwijać nie trzeba, bo się nie pruje, a nawet jakby, to przecież niewiele roboty), ten sam skład, kosztuje tylko 7,99 zł. Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę :) Wy też dopisujcie rzeczy, na których można rozsądnie zaoszczędzić parę groszy. Ziarnko do ziarnka, jak to mówią :)

Hmmm.... ja nie miałam nic z tego co napisałaś ... prócz kocyka polarowego.

Gość hoooooooopsasaaaaaaaa
tak to mozna wymieniac w nieskonczonsc czesto płaci sie za FIRME wiec ile mozna zaoszczedzic juz na samym wozku np czy łozeczku jesli takowe nie jest z drewexu tylko zwyklejsze itd.itp

same ubranka zalezy gdzie sie kupuje-i ile tez mozna mega zaoszczedzic i na zbedne rzeczy niewydawac-czesto wyprawkowe listy kusza rzeczami ktore tak naprawde okazuja sie zupełnie zbedne

Tak, szczególnie często apteczne zakupy wiążą się z płaceniem za markę. Dlatego warto pytać farmaceutę o tańsze zamienniki, także środków \"bez recepty\". 🌼 Ja jeszcze polecę, dla mam mieszkających we Wrocławiu i okolicach, hurtownię Bajka. Allegro przy niej wymięka :) Tak w cenach np. wózków, jak i śpioszków :) 🌼

A po co tyle farmaceutyków??? Na początek wystarczy jakiś specjalistyczny krem do pupy, mydełko bambino i oliwka. A żeby nie zbankrutować, to polecam odwiedzanie lumpeksów. tam są teraz cuuuudne ciuszki za grosze, często nowiutkie.

Chemikal a gdzie ta \"bajka\"sie znajduje? i czy tam tylko akcesoria niemowlęce czy dla nieco starszych dzieci tez coś sie znajdzie?

Ja dla dzidziusia mam Linomag maść + Linomag Oliwkę + mydełko Bambino + gencjanę na spirytusie do przemywania pępucha :) Ta sól fizjologiczna do oczu i spray do nochala podobno się przydaje, na więcej szaleństw sobie nie pozwoliłam :) A maść natłuszczająca to na popękane brodawki :) No i zakupy na Allegro, ale z ciuszków to tylko zestawy lub jakieś kombinezoniki, bo na drobiazgach to się z przesyłką jak Zabłocki na mydle wyjdzie :) Najkorzystniej też atakować aukcje kończące się o głupich porach, a nie w godzinach szczytu, między 18 a 22 :)

ja najbardziej lubie aukcje KUP TERAZ

hooooooopsa----> ja też przeważnie \"kup teraz\". Tyle, że wtedy drożej:(

JA WIEM CZY DROZEJ? trzeba wylapywac okazje

ja mam wystawiony teraz kombinezon 2 czesciowy za 17 zł na zime a kiedys szukałam tylko rozmiar wiekszy i w licytacji za same spodnie ktos zapłącil 30 zł i to zwykle,uzywane,niefirmowe

Gość mamusie kochane piszcie
te nazwy aukcji czasem sa nie odpowiadajce temu co sie szka wpiscujac w szukarke i dlatego ja wchodze najpierw na dana kategorie i patrze co jest

Gość rany jak można
Akurat hurtownia BAJKA to się sama wystawia na allegro :D

Gość rany jak można
Bo tzrba zaznaczyć "szukaj też w opisach" nie w samych tytułach aukcji. A opcję "Kup Teraz" mają zwykle normalne zwykle sklepy i hurtownie dziecięce i z reguły w ten sposób kupuje się rzeczy nowe, nieużywane z paragonem i gwarancją. W licytacje to bawią się jedynie prywatni użytkownicy :)

Ale jesli kupujesz rzecz nową, to przewaznie jest w opcji \"kup teraz\". A propos kombinezonu: właśnie dzis zakupiłam dla córki:D Na allegro.

Kochane dziewuszki, ja od kąt mój synek sie urodził (a ma już 2 latka)zawsze oszczedzałam i, i tak zdażyło mi sie nie raz kupic coś co wogóle sie nie przydało. Po pierwsze im mniej kosmetyków i lekow tym lepiej. Podam wam co jest najpotrzebniejsze i jakie sa ceny. Z kosmetyków stosowałam tylko: - płyn do kąpieli noworotka oliatum , ok 20 zł , w pużniejszym okresie szampon bambino i mydełko bambino - krem nivea baby (stosuje na całe ciało), ok.10 zł - sudokrem, ok 20 zł - chusteczki do pupki zawsze kupowałam w rossmanie sa super, ok 5 zł - pieluchy zazwyczaj pampersy, ale tez dobre i tańsze mozna kupic w rosssmanie Z leków w domu wystarczy mieć tylko: - coś na goraczkę, w moim przypadku jest to ibufen(szybki i skuteczny),ok.10 zł - czopki na goraczkę pyralgina, ok 20 zł (w razie gdyby dziecko miało wymioty i nie mogło brać nic doustnie) - na kolki espumisan (super skuteczny i nie szkodliwy), ok 15 zł po co wam wiecej leków????????????????????????????????? jak cos sie dzieje nie szprycujcie dziecka lekami tylko udajcie sie do lekarza. Po za tym ubranka kupuje na allego- firmówki, oczywiscie pod warunkiem że sa w idealnym stanie lub nowe,albo w ciuchlandach. Nie opłaca sie kupować w naszych sklepach nowych bo po pierwszym praniu robi sie szmata. Jedynie co kupuje nowego to ciuszki firmy cherocke w tesco (są super) i ...............buty oczywiscie-tanie,modne i wygodne są w ccc Uwierzcie mi przy takim gospodarowaniu dziecko naprawdę niewiele mnie kosztuje. pozdrawiam

Nie wiem, czy się Bajka wystawia na allegro, bądź co bądź nowego Roana Marity za 998 zł na allegro się nie kupi, ani 4-kołowego Mikado Ox-Ford za 890 zł, za rożkiem za 12 zł też się długo na allegro można rozglądać, podobnie z grubym bawełnianym pajacykiem za 12 zł, śpiochami za 5,80 i z prześcieradłem na gumce w ogromnej ilości kolorów za 13,09 zł (nie mówiąc już o kosztach wysyłki). Jestem skąpa z natury i już sobie to wszystko przekalkulowałam :P Z tym, że do Bajki trzeba jechać w tygodniu, bo w soboty jest oblężenie i zostają same ciuszki Kolorino, które są droższe z natury :) Bajka sprzedaje głównie rzeczy dla niemowląt, największy rozmiar ciuszków to chyba 128...

Gość allegrowa
Bo pewnie wystawiają te rzeczy, na których jest odpowiednia przebitka Ceny te są normalne - w warunkach hurtowych oczywiście, dlatego tak się zastanawiam - hurtownia prowadzi normalną sprzedaż detaliczną "dla szarych zjadaczy chleba" ? Z reguły hurtownie miewają sklepy firmowe ale tam ceny są "sklepowe" bardziej lub mniej

No oni na tym muszą zarabiać :) Pewnie ceny hurtowo-hurtowe są jeszcze niższe od tych hurtowo-detalicznych, ale i tak wychodzi na plus. Ja byłam pewna, że całą wyprawkę kupię na allegro, dopóki nie \"upolowałam\" Bajki. Po prostu na allegro nie ma sprzedawcy który by miał wszystko (wówczas maksymalnie zamortyzowałyby się koszty przesyłki), a jak mam kupić pościel u jednego, przewijak u drugiego, śpioszki i bodziaki u trzeciego, kombinezon u czwartego, butelki i smoczki u kolejnego a jeszcze gdzie indziej laktator, podkłady i majtki jednorazowe, i każdemu zapłacić 10 zł za przesyłkę i parę złociszy za przelew, to wolę pojechać do Bajki i tam pogrzebać :) Ale na Allegro i tak regularnie zaglądam, żeby się na czymś nie nadziać :)

Polecam bawełne z Tesco---zestawy bodziaków i pajacyków --swietna bawełna iw przyzwoitej cenie. Zamiast płynu Oilatum--mydełko. Cena ta sama, a wystarcza na 3 razy dłuzej. Tania i rewelacyjna do pupy -- maśc Alantan plus. Nic więcej nie trzeba. Ciuszki na Allegro--zgadzam się, wylapac okazje i naprawde nowe ciuszki za grosze.Nie radzę kusic się na ubranka z bazarków---niedrogie, ale jakosc fatalna, po kilku praniach mam zestaw sciereczek do kurzu.

Tak, to ono. Stosujemy je od mniej wiecej 4-go miesiaca, bo wczesniej nie wiedzielismy o jego istnieniu. Wiec nie powiem na pewno, czy mozna od noworodka. Moze zapytac pediatry dla pewnosci?

Tak właśnie zrobię :) A z cyklu \"wrocławianka wrocławiankom\" - hurtownie dziecięce i producenci we Wrocławiu (do Baj i Lafela dopiero się wybieram :) ): -Hurtownia Bajka, Długosza 2-6, -Lafel - producent ciuszków niemowlęcych, ul. Inflancka 4, -Hurtownia Baj, ul. Dygasińskiego.

Nowe odkrycie: Kropelki Bobotic na kolkę. Zamiennik Sab-Simplexu i Infacolu, w przeliczeniu na 100 dawek wychodzi prawie o połowę taniej.