Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani fotograf

N a takich prostakach jak wy.................

Polecane posty

Gość nie no nieeeeee
"POZA paragonem, faktura, rachunkiem powinnaś dostać umowę, na której masz szczegółowo mieć spisane wszystko, i umowa taka zostaje podpisana przez gościa." hahhaha Przeciez na fakturze jest juz wszystko wyszczególnione Karambolka -nie widziałas chyba nigdy faktury z przwdziwego zdarzenia skoro twierdzisz ze umowa jest potzrebna do wyszczególneń Pokaz mi jednego goscia który sie odwazy na danie faktury Nie moze jej dac bo nie jest legalnie działajaca firma Daje wiec umowy by dodac powagi swej nieistniejacej faktycznie w swiletle prawa firmie Dajecie sie nabrac tym nibt firmom które pisza umowy a to sa amatorzy ktorzy na codzien pracuje przy spawaniu np i łoja na was niemiłosierne siano nie odprowadzajac z tego ani grosza podatku

Gość nie no nieeeeee
pokaz mi kruczek prawny w którym jest napisane ze musi byc takowa jak piszesz umowa a ja ci pokaze ten który mówi ze ma byc paragon albo faktura za uiszczona kwote

Gość karambolka
Na fakturze, którą ja dostałam, pisze "Usługa fotograficzna". Są tacy ludzie, którzy w mało elegancki sposób wliczają to sobie nawet w koszty firmy (dużo rzeczy ze ślubu można wziąć w koszty, jak się zastanowić :P ).Gdzie tam niby jakieś wyszczególnienie? Spisaliśmy umowę dla naszego spokoju - i niby w imię czego miałabym z niej rezygnować??? W imię spokoju fotografa, który - jak widać - panicznie boi się zobligować do konkretnych rzeczy??

Gość karambolka
naprawdę porywająca logika - babki, nie spisujcie żadnych umów z orkiestrą, na wynajem sali, obsługi etc! :P Ryzykujcie, że wam w sali powiedzą, że tarmin miał być tydzień wcześniej, że w salonie z sukniami dadzą Wam inną, niż zamawiana (a w tej samej cenie..). Brawo święta naiwności! Ale jak widać po tym żałosnym topiku, naiwność ma się w narodzie dobrze :P

Gość nie no nieeeeee
Paragon jest to dokument potwierdzający dokonanie zakupu. Wydawany jest przez sprzedawców posiadających kasy fiskalne, w postaci wydruku. Paragon zawiera informacje o cenie produktu, naliczonych podatkach, zawiera także dane sprzedawcy. Powinien być wydawany przy każdej transakcji bez potrzeby dodatkowych starań ze strony klienta. Faktura to dokument sprzedaży, rodzaj rachunku zawierający szczegółowe dane o transakcji: * dane identyfikujące dokument: numer, data wystawienia * strony kupna-sprzedaży: dostawca i odbiorca * specyfikacja przedmiotu transakcji: nazwa towaru lub usługi, ilość, cena, wartość * dane do rozliczenia obowiązujących podatków * podsumowania cyframi i słownie * informacja o uzgodnionych terminach i formie zapłaty * informacje dodatkowe: sposób odbioru, miejsce dostawy i inne * podpisy uczestników transakcji (nie zawsze wymagane) Zdaje sie ze masz jakas "lewą "ta fakture skoro pisze tylko usługa fotograficzna

Gość nie no nieeeeee
karambolka taka umowa do niczego nie obliguje bo to jest tak jak pisanie palcem po wodzie Musisz miec dokument a nie taka tam jakas karteczke na której napisałli bla bla bla nawet jak spiszesz z orkiestra taka umowe a oni nie przyjada na weseele nic nie mzoesz na podstawie tej karteluszki wskurac a na dodatek mozesz jeszcze zapłacic za to ze umowa nie została powierdzona skarbowo opłatą rozumiesz?

Gość karambolka
Cieniasku, pomyśl chwilkę, zanim coś napiszesz - czego wg ciebie brakuje na mojej fakturce? Jest każdy punkt, który byłeś tu łaskaw przekopiować (koleś, naprawdę się przejąłeś widzę, strasznie się tym podniecasz). Usługa fotograficzna to normalna nazwa usługi, ptasi móżczku :P

Gość karambolka
Nie, ja niczego nie zapłacę, bo ślub szczęsliwie się już odbył:) Ale jak orkiestra chciała się zmyć w okolicy godziny 2,30, to przypomniałam delikatnie, że mamy spisaną umowę do godziny 3,30 i potulnie powrócili do grania. Uwierzysz - takie cuda, a umowa palcem na wodzie pisana! :P

Gość nie no nieeeeee
Babki spisujcie taka umowe ale ......poproscie tez o paragon z wpłata jakiej dokonujecie w formie zaliczki i potwierdzcie to w skarbówce symboloiczna opłata aby w razie czego nie szukac wiatru w polu

Gość nie no nieeeeee
jak potwierdzicie taka umowe to nie bedziecie nad ranem musieli przypominac grajkom ze sa jeszcze w pracy zajebista ta umowa twoja był akarambolka grajkowie przestali grac w srodku niemlze imprezy jeszce nie słyszałam ani nie byłam na imprezie która dzieki młodej parze trwała o godzine dłuzej z grajkami

Gość karambolka
Pomyśl przez chwilę z punktu widzenia kupującego, a nie tylko sprzedawcy. Jeśli taka umowa to tak potworne przestępstwo, jak usiłujesz tu wmówić, to tym lepiej dla nas. Pani od sali i kamerzysta wyjdą z siebie, żebyśmy się nie czepiali i nie lecieli z umową tam, gdzie nie trzeba :P w zasadzie to bonus, a nie mankament :P

Gość nie no nieeeeee
rzeczywiscie cuda ze az trudno uwierzyc a ponoc ta umowa ma taka moc hahahahha sama widzisz gdzie mieli ta umowe spili sie ! i cie olali a ty za to zapłaciłas

Gość karambolka
To mało wiesz o życiu, co widać zresztą w twoich postach;)

Gość nie no nieeeeee
Pani od sali i kamerzysta wyjdą z siebie, żebyśmy się nie czepiali i nie lecieli z umową tam, gdzie nie trzeba ???????????????????????????????????????? dlaczego???????

Gość karambolka
Ojć, do przedszkola trzeba wracać, jak widzę:) Umowa poskutkowała, i to wspaniale, tylko zdaje się czytać nie umiesz;)

Gość nie no nieeeeee
ty wiesz bardzo duzo o zyciu za to hahah skad mozesz wiedziec co wiem o zyciu skoro nic o mnie nie wiesz wiem troche o zyciu bo pracuje w takim urzedzie gdzie sie wie duzo o roznych działalnosciach w zyciu

Gość karambolka
Cyt: żeby nie trafić do pierdla. Niesamowite, jak od razu widać, że nie pisze się z kobietą, tylko z jakimś osobnikiem płci męskiej (choć z męskością pewno kiepsko, skoro taki pieniacz:P ). Nigdy nie widziałam babki na takim poziomie. I czemu nie wracasz do swojego czarnego nicka, inteligencie? Myślisz, że nie widac, kto zacz? :P

Gość nie no nieeeeee
czyzby kamerzysta i pani od sali robili cos nielegalnie ???? hahah

Gość karambolka
Urzędniczek? A w weekendziki fotograficzek? ;)

Gość karambolka
Nie chce mi się przepisywać i tłumaczyć własnych postów. Pewnie, że - w twoim świecie - nielegalnie, bo wg ciebie umowy cywilne spisywane bez notariusza to przestępstwo:P

Gość nie no nieeeeee
Nie iwesz co to oznacza trafic do pierdla?Nie spotkałas sie nigdy z takim okresleniem?Tak bardzo szokuje cie takie okreslenie więzienia ?

Gość karambolka
ich, szkoda mi czasu, poziom nie zapewniający interesujacej polemiki :o Okokokoko - przejmij ciecia, ja się zmywam! ;) Albo Ty, Harris ;)

Gość nie no nieeeeee
bo wg ciebie umowy cywilne spisywane bez notariusza to przestępstwo" nie wg mnie ale w swietle prawa tAK

Gość nie no nieeeeee
idz posprzataj po swoich grajkach w remizie

Gość Hrabina kucówna
No rzeczywiscie, poziom niezly :o Cos jak zalozyciel tematu :o

ja tylko wyraziłam swoją opinię nie muszą się wam podobać te zdjęcia, mnie się podobają podpisała się ta osoba jako supersprzedawca z allegro często kupuję na allegro, weszłam więc i poszukałam sącząc drinka po ślubie jestem ponad 14 lat już i prawdę powiedziawszy nie interesuje mnie ten temat absolutnie po prostu lekkie zapędy detektywistyczne z podporą jacka danielsa w tle :P mną kierowały nigdy tak nie mieliście??? pozdrawiam zagryzajcie się i kłóćcie dalej :D skoro lubicie

Gość Hrabina kucówna
Merynka, trzeba gdzies na forum Allegrowym wpisac link do tego tematu, niech se ludziska popatrza, na jaki poziom sie narazaja i jak o nich bedzie mowione :o

szczerze? nie czytałam dokładnie tego tematu, jeżeli tak jest, to rzeczywiście powinno sie tak zrobić tylko, nie należy zapominać, że być może to nie o tą osobę chodzi znalezienie tego pana było banalne, to jedyny supersprzedawca z tej branży i bardzo możliwe, że kogoś w oczy to kole myślę, że na podstawie głupawego topiku, nie można nikomu niszczyć życia pozdrawiam 🌻