Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -25

DO OSóB NOSZąCYCH SZKłA KONTAKTOWE- PROSZE O RADE

Polecane posty

Gość -25

Nosze od kilku lat okulary, wada -2,5. Zastanawiam sie nad soczewkami ale nic o nich nie wiem. Jakie są rodzaje, ceny itd.?

Gość noszę soczewki
jeśli decydujesz się na soczewki, to powinnaś udac sie do okulisty, który zrobi Ci badania pod kątem noszenia soczewek. Są dzienne, 2- tygodniowe, miesięczne, kwartalne, no różne. Noszę soczewki juz 7 lat i to jest naprawde wygoda, a wadę mam dużo większą niż Ty Pozdawiam

Gość -25
Dzieki! A jakie są najlepsze z tych roznych terminow? I najtansze?

ja nosze misieczne bo sa w miare tanie i dobre - przepuszczaja sporo powietrza a te kwartalne i roczne sa juz bardziej szczelne i latwiej o zakazenia bo sie dlugo te soczewki trzyma. Dzienne oczywiscie najlepsze ale cena nie jest tak konkurencyjna jak dla tych miesiecznych ja mam wade -2,25 i -3,75 i nosze soczewki chyba z 10 lat, nie mialam nigdy zadnych problemow :)

Gość konstanz
Musisz iśc do okulisty. Bez recepty nie kupisz. Ja też byłam krótkowidzem i nosiłam okulary. Bardzo chciałam nosic soczewki. Dostałam recepte na takie na 3 miesiące ale po półtora miesiąca musiałam je odłożyc. Niestety moje oczy żle je tolerowały. A to choc rzadko zdarza się. Nie mogłam byc w pomieszczeniu w którym ktoś palił papierosa bo oczy strasznie mi łzawiły. Tak samo było gdy wiał wiatr. Normalnie szłam i płakałam. Zdecydowałam się na laserową korekcje wady wzroku. Miałam ją półtora roku temu i dziś nie muszę nosic okularów. Może poproś okuliste na jakies próbne i zobaczysz czy twoje oczy je tolerują. Jeśli palisz to chyba nie jest dobry pomysł ale o tym musisz porozmawiac z okulistą.

Gość -25
a ile kosztują te miesięczne?

Gość soczeskowa
a, i marzy mi się laserowa korekcja, ale to, cholera, drogo....

Gość noszę soczewki
ja kupuję soczewki bez żadnej recepty! pierwszy raz to na pewno lekarz zaleci odpowiednią moc (bo soczewki moga byc innej mocy niż wada) Również nosze miesięczne, próbowałam Bauscha, Johnsona, teraz mam Focusy, ale Johnson nosi mi się najlepiej. Koszt soczewek to ok. 40 zł (zależy jeszcze gdzie).

Gość -25
uuuu czyli co miesiac 40 zl :O to duzo dla mnie :( a laserowa korekta ile?