Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hania Lecter

lata 82-92 - czyli co pamiętacie z tamtych czasów ???

Polecane posty

Gość ja rocznik 79
a jeszcze tak śmieszna historyjka, siostra mojego taty pojechała do stanów w 86 i przysłąła nam GRAJĄCĄ kartkę na swięta.... listonosz przyniósł tę kartkę jak BOMBĘ przechylając ją na boki, bo tam taki jęsyczek się przesuwał i w niektórych pozycjach grałą nawet zamknięta :D

Gość urodzona_1989
Ja pamietam smak mleka z cycki!

Gość ja rocznik 79
a później pamiętam jeszcze jak majster z zakładu mojego ojca został prezesem mimo, że był tylko po zawodówce i że wszyscy zakładali firmy, HURT-DETAL-SPEDYCJA :D

Urbana to ja się bałam strasznie przez te jego uszy, bałam sie że przyjdzie w nocy i mnie udusi:) W 89 roku na przerwie w klasie rysowałam na tablicy wielki napis Solidarność, nie rozumiałam z tego nic, ale ten symbol był wtedy popularny, więc go podchwyciłam jako dziecko:) 1990 rok grudzień, wydarzenia w Rumunii, ubierałam choinkę i kątem oka widziałam w telewizji jak pokazywali w dzienniku jak znaleźli jakieś zwłoki - matki z malutkim dzieckiem które jej leżało na brzuchu - to byli ludzie zamordowani przez Caucescu, w stanie rozkładu - nie zapomnę tego widoku:(

A my z siostrami przezywalysmy fascynacje Akademia Pana Kleksa i ja sie zastanawialam jak to bedzie w 2000 roku czy tez bedziemy mieli statki kosmiczne i plecaki do latania :P Balysmy sie Filipa Golarza i Czarnej Reki

Gość ja rocznik 79
a ja w pierwszej klasie pamiętam, jak pani zapytała, czy wiemy kto to jest bohater narodowy, a ja powiedziałm, że Piłsudski, to wezwali moich rodziców na dywanik :O

Pamiętam jak pokazywali jak strzelają do Nikolau i Eleny (Rumunia), oni stoją pod murem, a potem takie zbliżenie na te twarze, jak już leżeli martwi. W sumie Rumuni poradzili sobie szybko i sprawnie z dyktatorem - kula w łeb i po sprawie. Można by się od nich tego uczyć.

83- zakochałam sie jak cholera mając 16 lat, zaraz po tym jak skończyła sie moja wielka miłość zakochałam się znowu, ale w mało znanym zespole Dżem. Ta miłość pochłonęła mnie bez reszty i tak jest do dzisiaj. W 84 zostałam hipiską i zaczęłam szaleć 85 to była matura , a po niej niby dorosłe życie he he pod pomnikiem Mickiewicza w Krakowie.

Gość frk-0999
Ależ Lauro, Twoja wiedza jest niepełna. Ceausescu i jego żona zginęli ale potem rządziła i tak dawna elita partyjna, lejąc demonstrantów przy pomocy górniczego aktywu. Postęp był oczywisty ale do wymiany elit nie doszło. Prawdę mówiąc własciwie nie było na kogo wymienić...

Ill ----> ostatnio mam z Rumunami wiele wspólnego w sprawach zawodowych, stąd chyba te reminescencje:) Coś przyjemniejszego: pamiętam jak leciał Tulipan, i przed emisją zawsze była plansza: film tylko dla dorosłych. Co w tym filmie było nieodpowiedniego dla dzieci? To że gość wykorzystywał laski?

Gość frk-0999
Przecież taki Tulipan mógł skazić młode umysły fałszywą wizją ludzkiej seksulaności jak również kultem pieniądza. I jeśli pamiętam były tam śmiałe sceny erotyczne :classic_cool:

Cenzura, ot cenzurka sie klania ;) Pomijajac nieciekawe wydarzenia polityczne, te lata to byl najlepszy czas w zyciu, dzisiaj juz nie jest tak jak wtedy. Mam sentyment.

Frk----> do tego nie doszłam, mam mgliste wspomnienia, jak to dziecko:) Muszę zgłębić ten temat:) Z koleżanką bawiłam się w \"Dempsey i Makepeace na tropie\", ona była Makepeace a ja Dempsey (głupszemu trzeba było ustąpić;) )

aaa jeszcze te czasy to przede wszystkim Bon Jovi i w 92 debiut Illusion ;) po 91 niemieckie MTV robilo furore :classic_cool:

Gość frk-0999
:D Dempsey A kto pamięta cudny serial o Robin Hoodzie :) ?

Nie zapominajmy o New Kids on the Block:) Aha, byłam zakochana w Jasonie Donovanie. Gdyby tylko wiedział...;)

Gość frk-0999
Ijeszcze cała ta muzyka nowej fali ! Ha!

Gość frk-0999
No głupi był, ze się nie dowiedział! :classic_cool:

Aha, i w Robin Hoodzie też okresowo byłam zakochana:) Tak mi się marzyło że porywa mnie gdzieś do lasu... Mam gdzieś kasetę z muzyką z tego filmu, zespołu Clannad, piękna sprawa...

2 unlimited, sandry nie sandry ojojojoj bylo tego :D guns\'n\'roses :classic_cool:

Gość kukuruku
byl taki batonik przepyszny :( z naklejkami! :D ale nie wiem czy nie pozniej niz w 92 :P

Gość music is my extasy
gumy donald mmmmmm z historyjkami

Gość frk-0999
Ja tam przpadałem za Kraftwerk i to potworne Modern Talking kto się przyznał, ze mu się podoba był publicznie wyśmiewany :D

Furore robily gumy \"hamerykanskie\" z naklejkami do kolekcjonowania z dynastia, alfem itd. Mialam caly polkotapczan oklejony :D

I gumy Turbo, o których chodziła plotka że są rakotwórcze... Myśmy po Czarnobylu już i tak świecili na czerwono po zmroku:) Ups, znowu mi się polityka wkrada:-P

aaaa czarnobylskie szczepionki po czasie, kto tego nie pamieta! :D