Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hania Lecter

lata 82-92 - czyli co pamiętacie z tamtych czasów ???

Polecane posty

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuppppppp
uppp

Nimfa tak o tym projektorze, mi sie przypomnialo jeszcze jak mialysmy taki wyswietlacz do klisz, na kliszach mialysmy duzo bajek i zawsze na scianie wieszalysmy z siostrami przescieradlo i sie ogladalo :D To byly czasy! I jeszcze do nas przyjezdzal facet z wata cukrowa i mial taka melodyjke przy wozku, wszystkie dzieciaki z osiedla sie zlatywaly na wate :)

Ten projektor to się nazywał Jacek albo Ania. Ostatnio mój brat zorganizował od kogoś stare bajki na kliszach (dziś rarytas), ja skołowałam od mojego faceta starego Jacka, i mały bratanek ma radochę na 102, jak mu bajki na ścianie wyświetlają:-D Albo wycieczki do wesołego miasteczka, i była taka wielka \"łańcuchowa\" karuzela, ale byłam na niż za mała, pozostawały mi jakieś beznadziejne, wolno jeżdżące kaczki czy łabędzie, a to mnie nie kręciło:-D

Nooo :D Jak za długo sie ogladalo, to potem ten wyswietlacz tak smierdzial spalona klisza. W tamtych czasach modne byly wczasy pod grusza z zakladow pracy, wyjezdzalo sie na turnusy do osrodkow wypoczynkowych, ehh to byly czasy :)

Gość takie głupie nocniki były

pamiętacie jakie modne było (jeśli ktoś miał) mycie samochodu w sobote na parkingu przed blokiem, albo grzebanie pod maską i naprawianie ? W sobote caly parking plywal w pianie. Teraz to bylby totalny obciach

Zerknąłem na pierwszą stronę.. w 1982 roku gumy donald to chyba już nie było .. :o

Gość i jeszcze
były gumy TURBO:D z markami samochodów:D i spodnie PIRAMIDY:) osz kurna wtedy to był hit nad hiciorami:D

Gość pewnie ze donaldy byly
urodzilam sie w 79 wiec pamietam dobrze! byly pewexy, kartki na mięso, lambada, lody na patyku :P oranżada w woreczkach ze słomką, polococta...

Gość pewnie ze donaldy byly
były modne legginsy i paski na biodrach, duże grzywki u dziewczyn, buty z czubami... bloki (takie do jedzenia), rodzice robili ze znajomymi duuuzo imprez!!! bylo super!

Gość pamietam ze nic nie bylo
w sklepach jedynie w pewexach byly fajne rzeczy. wyjechalismy wtedy z rodzina do francji. niby na zawsze ale po roku wrocilismy (na szczescie wtedy bo nie chcialam tam zostac, teraz z perspektywy czasu chyba zaluje). jak wrocilismy po roku do polski to pamietam ze bylo pelno sklepow i bylo w nich duuzo rzeczy. a sklepy byly w prawie kazdym domu. takie to bylo dziwne. sklepy w domach... wyjezdzajac nie bylo w polsce nic a jak wrocilam to pelno. bylo bardzo kolorowo, zasmiecone przez szyldy. co zreszta zostalo do tej pory... bleee...