Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MZ30

reductil

Polecane posty

Go艣膰 Aga3
Niestety ale nie ma innych lek贸w na oty艂o艣膰. To wszystko to samo... tylko pod inn膮 nazw膮. A g艂贸wny sk艂ad to sybutramina - pochodna amfetaminy. Ale przeczytaj sobie par臋 post贸w wstecz. Pisa艂am o leku bez recepty -syntrax-beta3.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 *PIPI*
Witam Was Dziewczyny.Dzis jest 7 dzien odkad biore reductil.Rano weszlam na wage i szok.....!!!!!!2,5kg w tydzien.Mialam 65 kg teraz 62,5.Jestem zadowolona i szczesliwa.Pozdrawiam Was!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LENKA116
Sorki laski ale uwazam ze branie reductilu przy takiej wadze jak Wasza czyli cos ok 65 kg to przesada i uwazam ze nie warto ryzykowac zdrowia wystarczy ograniczyc slodycze wiecej sie ruszac a waga sama spadnie ja juz odstawilam R... i na poczatku bylo bardzo ciezko ale teraz powoli waga znowu spada a stosuje diete CUD ;) czyli zryj mniej!!!!! A co do stosowania jakiejs specjalnej diety przy R.. to on sam jest jakby hamulcem i nie chce sie jesc Powodzenia i uwazajcie na siebie zdrowie najwazniejsze ;))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
No niestety, ale przy wadze 65 kg rzeczywi艣cie jakiekolwiek branie leku jest bez sensu. U mnie natomiast tycie nie jest spowodowane jedzeniem, bo nie jem ani s艂odyczy ani fast food贸w... jem dwa posi艂ki dziennie, 艣niadanie i obiad w bardzo ma艂ych ilo艣ciach. Ostatnio nawet przez dwa tygodnie zamiast pieczywa na 艣niadanie- jad艂am p艂atki 艣niadaniowe, bez dodatku cukru, czasem nawet owsiank臋. My艣la艂am 偶e schud艂am - wed艂ug mojej wagi nawet 1.5kg, ale b臋d膮c u lekarza okaza艂o si臋 偶e przyty艂am 2kg! Wi臋c u mnie dieta si臋 nie sprawdza, bo jestem jakby ca艂y czas na diecie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Od dzisiaj zacz臋艂am bra膰 meridi臋. Kupi艂am ci艣nieniomierz naramienny - i jak nic mam ci艣nienie w normie!!! 123/78 puls 83. Ciekawa jestem ilu ludzi lecz膮 w tej poradni na nadci艣nienie??? To 偶e ci艣nieniomierz dzia艂a sprawnie, wiem, bo mama w艂a艣nie przylecia艂a z PL. A ona cz臋sto mierzy sobie ci艣nienie. A na ci艣nieniomierzu kt贸ry zakupi艂am ma identyczne ci艣nienie jak zawsze. Jestem tak wkurzona na t膮 poradnie, 偶e sobie dziewczyny nie wyobra偶acie!!! Wed艂ug nich mam ci艣nienie 147/88 !!! -przy ostatnim pomiarze!!! Nie mam a偶 s艂贸w!!! Ja naprawd臋 zastanawiam si臋 ilu ludzi oni faszeruj膮 lekami na nadci艣nienie!!!???? Sama piel臋gniarka powiedzia艂a mi 偶e je偶eli przy nast臋pnej kontroli b臋d臋 mia艂a takie samo ci艣nienie, to skieruje mnie do lekarza, 偶eby zacz膮艂 mnie leczy膰 na nadci艣nienie!!! Wyobra偶acie sobie??? No i to, 偶e nie chc膮 przepisa膰 mi reductilu z tego wzgl臋du! Oczywi艣cie poinformowa艂am ich, 偶e mam meridi臋, i zamierzam bra膰 j膮 mimo wszystko, i sama b臋d臋 sobie kontrolowa膰 ci艣nienie. Nie wiedzia艂am tylko 偶e wszystko ze mn膮 jest ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IDIOCI !!!! mam ochot臋 rozszarpa膰 tych lekarzy i ca艂y personel, kt贸ry bada艂 mi ci艣nienie !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Po trzech godzinach od przyj臋cia czuj臋 jak by mi by艂o cieplej :) - szybszy metabolizm... znaczy, 偶e dzia艂a :) Za pierwszym razem jak stosowa艂am meridi臋... a wa偶y艂am 75kg przy wzro艣cie 174 (moja g艂upota) co prawda schud艂am 7 kg w ci膮gu miesi膮ca, ale g艂upia by艂am, 偶e przyjmowa艂am j膮 z takimi kilogramami na karku - nie mia艂am takich odczu膰 jak teraz po pierwszej tabletce. Wychodzi na to, 偶e im wi臋cej kilogram贸w, tym silniejsze odczucia :) Trzymajcie kciuki :) Potrzebuj臋 teraz du偶o wsparcia, bo odstawi艂am moj膮 6miesi臋czn膮 c贸rci臋 od piersi, i jest mi strasznie ci臋偶ko z tego powodu. Co prawda ona woli butl臋, a i tak od jakich艣 trzech tygodni jad艂a z cysia tylko raz dziennie... ale i tak jest mi ci臋偶ko. Za trzy- cztery miesi膮ce, jak odstawi臋 meridi臋 mo偶e uda mi si臋 przystawi膰 j膮 jeszcze do cysia, nawet ten jeden raz dziennie. Ale teraz musz臋 zgubi膰 zb臋dne kilogramy, bo nawet si臋 z ni膮 normalnie pobawi膰 nie mog臋... nie mam si艂y. Dobra, zaczynam odliczanie. Od dzisiaj za tydzie艅 sprawdz臋 jak si臋 waga miewa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
2 kg mniej po czterech tabletkach :)

Udost臋pnij ten post

wiesz, moim zdaniem 藕le robisz...stawiasz na wy偶szym poziomie jakies glupie tabsy od zdrowia i rozwoju swojego dziecka...zastan贸w sie, jak ja teraz odstawisz to koniec...ja dzieki karmieniu bardzo du偶o schud艂am, dieta dla matek karmiacych, czyli: du偶o wody niegaz., ruch (spacerki wielogodzinne) zero s艂odyczy, dania na parze...przed ci膮偶a wa偶y艂am zawsze w granicach 70-72, w ci膮偶y przyty艂am 15 kg a w nieca艂y m-c zrzucia艂m 17, potem nastepne i tak w sumie zgubi艂am 25 kg...synka odstawi艂am po 20 m-cach karmienia (w styczniu tego roku) i obecnie wa偶e 65 kg ... przemy艣l to jeszcze czy warto...szybciej i trwalej schudniesz karmiac i trzymajac odpowiednia diete...nie chce cie martwic ale wiele kobiet po odstawieniu ma nag艂y przyrost wagi, ja tak mialam jak ograniczy艂am karmienie do nocek (w ubieg艂e wakacje) ...pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Jak ju偶 wcze艣niej pisa艂am - ja nie chc臋 zrzuci膰 wagi bo sama si臋 sobie nie podobam. Ja mam zwyrodnienie kr臋gos艂upa, nie mog臋 ju偶 prawie wchodzi膰 po schodach ze wzgl臋du na b贸le w stawach kolanowych i biodrach. Wyniki bada艅 mam w normie. Tyj臋 ok p贸艂 kg tygodniowo. Karmienie nie spowodowa艂o u mnie utraty wagi, nawet paru gram. Poza tym od samego pocz膮tku, moje dziecko karmione by艂o mieszanie- raz cy艣, raz butelka. Od oko艂o miesi膮ca jad艂a ju偶 tylko dwa razy dziennie z cysia, p贸藕niej tylko po przebudzeniu. Karmi艂am tylko jedn膮 piersi膮, kt贸ra nigdy jej nie wystarcza艂a. Decyzje o braniu leku podj膮艂 lekarz, nie ja. Po prostu mi go jeszcze nie przepisali, bo podobno ci艣nienie mam za du偶e. Ale jak ju偶 wcze艣niej pisa艂am - w poradni maj膮 przedpotopowy sprz臋t, i wyniki by艂y b艂臋dne. Przy kolejnej wizycie mia艂am mie膰 przepisane leki na nadci艣nienie, po to tylko 偶ebym mog艂a zacz膮膰 bra膰 reductil, bo to jak szybko teraz tyje jest niebezpieczne dla mojego zdrowia, a nie mojego widzimisi臋. Moja mama mia艂a identyczny problem, i raz musia艂a usun膮膰 ci膮偶e bo ty艂a 1kg tygodniowo, co by艂o zagro偶eniem jej 偶ycia. Szczeg贸lnie 偶e po pierwszej ci膮偶y przyby艂o jej 40kg. Nie rozumiem jednak podej艣cia matek karmi膮cych tylko piersi膮. Karmienie mieszank膮 nie jest czym艣 strasznym. Nie jedno dziecko zosta艂o tak wykarmione. A wyb贸r mi臋dzy tym czy karmi膰 raz dziennie piersi膮, a tym czy by膰 zdrow膮 i nie nabawi膰 si臋 cukrzycy, choroby serca, b膮d藕 w najlepszym przypadku dobi膰 do 200kg jest chyba jasny. Ja mia艂am szczer膮 nadziej臋 偶e przy karmieniu piersi膮 pozb臋d臋 si臋 paru nabytych kilogram贸w, ale tak si臋 jednak nie sta艂o....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Forum, forum i po forum... napisz臋 tylko, 偶e po sze艣ciu dniach u mnie 3kg mniej. Pa pa... mo偶e kiedy艣 forum jeszcze od偶yje... ale szczerze w to w膮tpi臋 :) adijos amigos.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelcia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelcia
Czesc wszytskim ;) Mam nadzije ze jeszcze udziela sie ktos na tym forum ;) .... otoz mieszkam w szkocji i bez problemu dostalam reductil 10 biore go juz 2 tyg i schudlam 2kg .... a moj Bmi to 32.2 takze mam co zrzucic :) tylko zoastanawiam sie czy mo spadek wagi nie jest za wolny ;( wizyte mam dopiero za 2 tyg u lekarza i zobaczymy .... i umnie totalny brak apetytu jem wrecz na chama ..... czy ktos tez mial podobne objawy ??? Pozdrawiam wszytskie reductilki !!!!

Udost臋pnij ten post

Hej Wszystkim.. :) Ja reductil 10 bralam tylko przez miesiac.. Odrzucilam go poniewaz wystapilo u mnie krwawienie miedzy miesiaczka.. Lekarz mowil ze to nic takiego, ja jednak trochu spanikowalam.. Odrzucilam lek, diete jednak trzymalam taka sama jak przy reductilu.. i o to po 2.5 miesiaca weszlam na wage i zobaczylam wynik.. 25 kg w dol... jestem bardzo szczesliwa.. Wiem ze miesiac reductilu bardzo mi pomogl.. zoladek na pewno przykurczyl sie niezle po lekach, bo malo jadalam.. i ciesze sie ze teraz z latwoscia moge kontynuowac diete bez faszerowania sie lekami... Do tego godzinka marszu dziennie.. duzo wody i nadganiam warzywami jesli czuje glod.... zycze Wam wszystkim dobrych rezultatow w walce z nadwaga.. 3mam kciuki za nas wszystkie razem i za kazda z osobna!!! pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelcia
Maja1983 czy ja dobrze zrozumialam ze ty w ciagu 2,5 mies schudlas 25 kg?? jak Ty to zrobilas ??? no tylko pozazdroscic i pogratulowac wytrwalosci ;) .... ja z natury tez mam silna wole ale zawsze po mies czasu odchudzania rezygnowlam bo chcec na slodycze byla wieksza a u Ciebie jak z tym jest bez tabletek ??? Pozdrawiam !!!

Udost臋pnij ten post

Kamelcia.. Dobrze zrozumialas.. Nie bylo latwo i nadal nie jest latwo, bo rzeczywiscie bardzo sie ograniczam.. Rano jogurcik (to obowiazek) 0% tluszczu bez cukru, to jakies 60-80 kcal, na obiad jakies miesko lub rybka z duza iloscia salaty albo warzyw, na przekaske jakis malutki owoc i kolacja tylko warzywka.. Wszystko to co lubie w kawaleczkach lub przecierane.. Zawsze bylam wielbiciekla warzyw wiec nie zmuszam sie do ich jedzenia. Chudlam szybciej z tabletkami, ale doszlam do wniosku ze nie warto sie nimi faszerowac widzac ze mam na tyle silna wole zeby dojsc do celu bez nich.. Mam jeszcze sporo do zrzucenia, ale wiem ze powoli dojde do celu ktory sobie wyznaczylam.. Slodyczy wogole nie jem, Jedyny cukier jaki spozywam to w herbacie, bo nie znosze gorzkiej herbaty lub slodzonej slodzikiem :/ tego sobie nie odmowie:D Uwierz mi ze wystarczy tylko chciec.. ja sobie tlumaczylam ze w zyciu juz wystarczajaco zjadlam, i teraz musze to ODPOKUTOWAC!! Poza tym dopinguje mnie to jak z tygodnia na tydzien przegladam sie w lustrze i zwaly tluszczu staja sie coraz mniejsze.. Rozmiar ubran zmniejszyl sie o 5 rozmiarow :] co tez mnie bardzo wzamacnia :] Zycze Ci Kamelciu duzo silnej woli... Zobaczysz jak fajnie jest z tygodnia na tydzien wchodzic na wage i widziec jak cyferki sie zmniejszaja...:) Trzymam kciuki za Ciebie.. Pozdrawiam mocno.. Buzial

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelcia
Maja1983 ;) naprawde jestem pelna podziwu ze masz w sobie tyle samozaparcia i wtytrwalosci aby dojsc do celu ;) tak trzymaj !!!!!!! ja to dopiero jestem po dwoch tyg stosowania reductilu dzisiaj mam wizyte u pieleniarki zobaczymy jakie efekty ;) a mam do zrzucenia ok 30kg no i mysle ze jakos malymi kroczkami do przodu i dam rade .... tak samo jak i Ty ! I jeszcze raz gratuluje postepow ;* Pozdrawiam cieplutko ;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelcia
no i po wizycie w 2 tyg ubylo mi 3kg ;) mam nadzije ze to dobry poczatek .... i czekam z niecierpliwoscia na dalsze efekty ;)

Udost臋pnij ten post

Hej.Pisze po dlugim nie odzywaniu sie.Wiec tak od konca lutego do 13lipca- schudlam z 96 na 84.70.Od 14 lipca nie biore tego leku.Wazylam sie 14 sierpnia,byl moj 1-szy dzien okresu ,wazylam, 87,9.Wiec mysle ,ze jakies 2 kilo poszlo mi do gory. Ale po odstawieniu,minelo mi walenie serca,czasem mi tak lomotalo,ze spac nie moglam,musialam tabletki na spanie brac. teraz jem tyle samo co normalnie,zaczne na basen chodzic , bo przerwalam ze wzgledu na slub - nie bylo czasu:).. Wiec ja po samej sobie ,radze biorac te tabletki,nie pic alkoholu - powoduje kolatanie serca -a nawet strucie przy niewielkiej ilosci. Jesc wszystko ,ale mniej,bo pozniej wlasnie jest to ,ze dodamy cos wiecej i juz waga idzie do gory:) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zumzum1977
Witajcie, jakisz czas temu jak mieszka艂am w niemczech bra艂am reduktil i pom贸g艂 mi on w pocz膮tkach diety, 艂adnie wtedy schud艂am cho膰 brak kalorii mnie troszke wprowadza艂 w depresje ale si臋 op艂aci艂o. Jaki艣 czas trzyma艂am wage ale po powrocie do polski z powodu problem贸w tak si臋 rozjad艂am, 偶e wa偶e 120 kg:-( pomijaj膮c fakt, 偶e wygl膮dam okropnie mam nadci艣nienie, ci臋偶ko mi si臋 chodzi, boli kregos艂up. Mam bardzo rozszerzony 偶o艂膮dek i cho膰 strasznie pr贸buje nie mam ju偶 nad nim kontroli. Koniecznie potrzebuje na pocz膮tku wesprze膰 si臋 reduktilem. B艂agam was, je偶eli macie odsprzeda膰 bo w miare przyst臋pnej cenie dajcie zna膰. Naprawde jestem zdesperowana. Mog膮 by膰 nawet ma艂e ilo艣ci bo nie zamierzam go naduzywa膰 i zamierzam stosowa膰 przerwy w kuracji dla bezpiecze艅stwa. B艂agam pom贸偶cie mi uratowa膰 moje zdrowie bo sama si臋 za艂amie:-( mail cangu@wp.pl tel 0663 607 849

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alaruna
mam do sprzedania reductil 15 mg opakowanie 98 kapsu艂ek ( brakuje 3 )moje gg 7986039

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Addict1975
witam!!dzisiaj zaczèlam brac reductil 15 mg.mam 162 cm i wazè 79 kg-moj cel to 64 kg.na razie nic zlego siè nie dzieje :moze tak pozostanie?zastanawiam siè kiedy przestanè odczuwac glod?napiszè w poniedzialek jak tam waga,moze cos ruszy?pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam kochane reduktilki.. Po dlugiej nieobecnosci wpadlam tu zeby Wam sie pochwalic moimi wynikami.. Wiec od czerwca (i miesiacu stosowania reductil-u) moja waga zmniejszyla sie o UWAGA...50 kg!!! Schudlam 50 kg, boshe jak to brzmi:D Pozostalo niewiele, jakies 5-7 kg:) ale co to jest wzgledem tego co juz za mna :] Jestem taka szczesliwa heh, zycze kazdej z Was sukcesow, uwierzcie mi, wystarczy tylko chciec! Dodam jeszcze ze w zeszlym tygodniu robilam wszystkie badania i wszystko jest w jak najlepszym porzadku :] Kurcze jaka jestem z siebie dumna.. Pozdrawiam Was cieplutko i zycze wytrwalosci w walce z kilogramami:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Addict1975
gratulacje!!to niesamowite 50 kg?ja mam reductil 56 kapsulek to prawie dwa miesiàce brania.mam pytanie do ciebie:od momentu brania reductilu,kiedy przestalas odczuwac glod?a teraz stosujesz jakoàs dietè czy pop prostu dobrze siè odrzywiasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Addict1975
przepraszam za blàd,mialo byc odzywiasz!!

Udost臋pnij ten post

Addict1975- witaj Ja praktycznie od pierwszej tabletki nie czulam glodu...ale bralam reductil 10mg. Jak juz wczesniej pisalam bralam go przez niecaly miesiac gdyz wystapilo u mnie krwawienie miedzymiesiaczkowe... Po odstawieniu trzymalam "diete" wszystkiego po trochu, zero slodyczy, zero smazonego.. Staralam sie dziennie nie przekraczac 1400 kcal. I do dzis tak jest, tyle tylko ze teraz jest mi z tym latwiej, czasem pozwole sobie na jakis "rarytasik" ale nastepnego dnia pilnuje sie bardziej:) I powiem Ci Addict1975 ze satysfakcje mam nieziemska, ze do tego wszystkiego doszlam sama, bez faszerowania sie tabletami... :] Pozdrawiam Cie cieplutko..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Addict1975
6 tabletka i waga 77,34.jestem zadowolona,aczkolwiek odczuwam glod!!

Udost臋pnij ten post

Brawo Addict1975 :) Nie mysl o glodzie.. heh, ja mysle ze to nie glod tylko strach przed glodem... no chyba ze rzeczywiscie tak malo jadasz ze mozesz czuc sie glodna...Zycze dalszych sukcesow!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 almar812
Mam do sprzedania reductil 10 mg 27 tabletek.Sprzedaje poniewaz wystapily u mnie skutki uboczne.Zainteresowanych prosze o kontakt 81alicja@wp.pl

Udost臋pnij ten post