Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_karmiaca_

Do mam karmiacych!!!!PROSZE PORADZCIE!!!!

Polecane posty

Gość mama_karmiaca_

Mam 4 miesiecznego synka.Za tydzien wracam do pracy.Do tej pory karmilam tylko piersia.Mleka mam tyle,ze maly sie najada ale nie mam juz z czego pozniej odciagnac mleka.Kupilam juz mleko ENFAMIL.Poczatkowe i Nastepne.W domu nie bedzie mnie przez 6-7 godzin.Opiekunka mojego synka bedzie musiala mu podac sztuczne mleko.Mam kilka pytan w zwiazku z tym: 1.Czy na poczatku mam podawac mleko poczatkowe czy od razu nastepne? 2.Przy takim "mieszanym"karmieniu jak podajecie wit.D3?Do tej pory dawalam 1 kropelke. 3.Jak poznac ze dziecku nie sluzy dane mleko? Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz!!!

Przy sztucznym mleku lekarz nie każe podawać wit d3,a co do mleka to raczej następne.początkowe jest do 4 miesiaca.Co do tej wit to spytaj lekarza.

Nie prawda! Moje dziecko prawie od urodzenia było karmione sztucznym mlekiem i otrzymywało witaminę D3. Zwłaszcza, że teraz jest okres jesienny! Możesz przez pierwsze dni podawać dziecku mleko początkowe. Chociaz gdybyś podała następne, to też nie zaszkodziłoby. Jeśli dziecku nie służy mleko, to objawów może być cała masa. Począwszy od wysypki a skończywszy na kłopotach z wypróżnianiem. Najczęściej przy przejściu na sztuczn mleczko są zatwardzenia i zielone kupki. Ale jeśli możesz, to podejdź do pediatry i skonsultuj to wszystko z nim. 🖐️