Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5yu3

czy kupujecie kwasy na allegro?

Polecane posty

Ja bym się trochę bala na all...dobry, sprawdzony i tani kwas migdałowy jest do kupienia na www.mazidla.com i tam właśnie go kupuję.

Gość yth4h
chomiczku a ile tam kosztuje przesylka?

Gość a na co jest jest kwas
migdalowy i jak go sie stosuje? czy on jest na przebarwienia??

no tak - przesyłka jest standardowa jakies 7 zł (nie pamiętam w tej chwili dokładnie). Kwas migdałowy jest bardzo fajny, bo po 1. możesz sterować stężeniem kwasu - od łagodnych toników złyszczających, po hardcorowe peelingi z przemianą w jaszczurkę ;) ja stosowałam tonik, a i tak po 2-3 dniach zaczęłam się lekko łuszczyć :) po 2. kwas migdałowy nie jest fotouczulający jak reszta kwasów. Ale wszystko dokładnie jest opisane na stronie sklepu, a jak ktoś jeszcze ma jakieś pytania to wlaścicielka ma ogroną wiedzę i zawsze bardzo chętnie doradza i odpowiada.

A kwas migdałowy działa jak wszystkie kwasy - czyli złuszzcza - co w efekcie daje rozjaśnienie i odmłodzenie cery, w tym tez usuwanie przebarwień, ale to długotrwały proces. Koszt kwasu to : 8,45 zł za 10 gr

Gość 5yu3
co trzeba kupic, zeby rozpoczac taka prace w domowe laboratorium?

Potrzebne są ci: strzykawka 2 ml - do odmierzenia produktów papierki ph - możesz kupic na sztuki, chyba 40 gr za sztukę i to wszystko. Resztę możesz zastąpić domowymi sprzętami - zamiast zlewki użyć szklanki.

tez mnie bardzo interesuje ten temat, poszperalam na mazidlach i chyba sie skusze na kwasy, widze, ze mozna mieszac kwas mlekowy z salicylowym, ale czy mozna uzywac tej mieszanki razemnp. rano, a wieczorem kwasu migdalowego? ps. jesli znacie na wizazu watek dla poczatkujacych mazidlanek to prosze sie podzielcie ta strona:)