Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

moja dostaje 5 razy mleko i raz zupke. lekarz zalecił wprowadzanie supki 2 razy dzieennie ale poczekam z tym jeszcze jakis tydien zanim zaczne podawac 2 razy dziennie. Ja mojej daje zupki ze słoiczka połowe do butleki i rozcienczam woda a połowe zjada lyżeczką. Po zupce wytrzymuje mi 4-5 godzin. Zawsze dostaje ją koło 10 a potem jest głodna między 14 a 15. Jak podawałam jej samą łyżeczka to był płacz a jak ma coś juz w brzuszku to ładnie mi zjada reszte z łyżeczki. Może spróbujcie też tak zrobić pół porcji przez butle drugie pół łyżka. Na moją mała to działa. pozdrawiam

a u mnie wygląda tak:dzisiaj np:8-mleko 12-kaszka zrobie 90ml i pół słoiczka owoców do tego 16-zupka-np.jarzynowa ze świężych jarzyn- 20 mleko z 2 miarkami kaszki a wiecie co wczoraj zrobiłam dureń ze mnie:nie miałam zupki w słoiczku ale maiłąm samą marchew-ziemnieki ugotowane dla nas-wiec muwiee zrobir mu pirre z ziemniaków-tzn podusze i dodam pół słoiczka marchewki zajadał się super ale jak juz zjadł zorientowałam się ze zamiast marcewki dałam marchew z jabłkiem do ziemnieków-pomyliłam słoiczki wyciągają z szafki i byłam pewna swego a zorientowałam się dopiero jak poszłam do lodówki i zobaczyłam co za słoiczek wsadziłam acha mój zjada cały słoiczek zupki i różnie z owocem jak popołudniu to cały jak dokaszki to pół

hej hej surfitka -dzięki gosiek mój Julek lubi marchewkę z ziemniakiem z hippa, innych zupek jeszcze nie próbował. Wczoraj dostał jabłko z jagodami i tak srednio - zjadł ale widzę że ta marchewka bardziej mu smakuje. Kaszki z bananami to wogóle nie lubi. Próbowałam podać mu ją 2 razy ale nie chciał jeść. Dzisiaj ma jeszcze pół słoiczka wczorajszego jabłka z jagodami i może dam mu też marchewkę z ziemniaczkiem. Zauważyłam też że nie bardzo moge podawać mu mleko z kleikiem na noc bo ciężko ma potem zasnąć - tzn niby spi ale popłakuje, dla mnie to niewielka różnica czy obudzi sie o 2 na mleczko czy o 5, bo i tak muszę wstaći tak, więc od 3 dni dostaje samo mleczko na noc, i tak śpi po nim 7 godzin, potem wypije mleczko i spi dalej. Mam pytanie do mam naszych kochanych chłopczyków - czy robicie jakies dodatkowe zabiegi przy siusiaczkach poza ich myciem?? Jest tyle sprzecznych informacji że sama zgłupiałam.

hejka,moj przebudzil sie zjadl mleczko z kaszka i spi jeszcze,taka senna pogoda,leje i zimno!!!!!!!!!! Demiluna ja tez chcialam o to zapytac.Naczytalam sie roznych rzeczy i tez nie wiem nic!!!!!!!!!!!Znalazlam ten temat na forum i az sie przestraszylam............Ja do tej pory nic nie robilam. Jak wiecie mam 3 synow,jak najstarszy mial 4latka i bylam z nim na bilansie to pani pediatra kazala mi czasami sciagac skorke i raz zrobila to przy mnie by mi pokazac.Ale nic nie mowila ,zarastaniu itp,tylko po prostu chodzilo o higiene.Robilam tak Bartkowi ale on darl sie to go b bolalo i potem przestalam to robic.Jasiowi nie robilam tego,a jak kilka dni temu sie naczytalam to chcialam to zrobic,wytlumaczylam mu po co ,ale plakal potem ze go boli mimo ze delikatnie to robilam. Z kolei z Kuba mam o tyle dobrze ze on ma jakby skorke sciagnieta ,widac mu te zaledz ,czy jak to sie nazywa i nawet polozna powiedziala mi ze nie powinnam miec z nim problemow w tej kwestii.Jak go myje albo przebieram to tylko czasami obciagam mu skorke i bardzo malutko by przetrzec i nie robie nic na sile. Jak pojde do pediatry to zapytam bo ten problem poruszany niepokoi mnie,a na razie nie bede nic robic.Pytalam mojego Pana jak to bylo u niego ,czy mama mu tak robila,czy on przy myciu cwiczyl sciaganie skorki hehehe,jak byl chlopcem,ale on powiedzial ze nie iw szystko zawsze mial dobrze,bez problemow i zadnych zakazen.Nie wiem ja poczekam do wizyty z pediatra bo sama nie chce robic dziecku bolu bez potrzeby.Kazdy zreszta radzi inaczej.Moja mama mojemu bratu tez nic nie majstrowala i wszystko ma ok,przeprowadzilam wywiad rodzinny heheheheheheeeeeeeeeeee pa

Demiluna!!!!!!!!!!!!Podsumowujac moja rozlegla wypowiedz to u mnie bylo to tak ,ze Brtoszowi sciagalam skorke kilkanascie raz w jego calym zyciu i zostawilam to potem i jest OK,Jasiowi probowalam raz i Kubie 2 razy i zostawiam to na razie zapytam lekarza czy rzeczywiscie jest taka koniecznosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej. u mnie jedzonko wyglada tak: 8 rano mleczko 120-150 ok 10 daje deserek ze sloiczka lub robie marchewke z jablkiem, 12 zupka jarzynowa ze sloiczka lub sama robie tzn moja mama robi bo moich niechce, 15godz mleczko 120-150 i godz19 mleczko 150 z 4lyzkami kleiku i w nocy budzi sie miedzy 3a 5 i je 120-150. ja je mi zupy ze sloika to przewaznie caly sloiczek jarzynowej lub marchew z ryzem z gerbera leb z bobowity. kupilam ostatnio szpinak z ziemniakami, podobno dzieciaczki lubia to wiec zobaczymy ale po zupie wytrzymuje mi gora 3godz. ja tez mackowi obciagam skorke kazali mi w szpitalu aby przeczyscic tam od czasu do czasu na poczatku mama to robila bo ja sie balam ale teraz ja to robia. kuzynka nieobciagala wogole i maly jak mial 4lata to mial zabieg w szpitalu i potem bardzo cierpial bo go bolalo jak siusiu robil takze... moj spioszek spi teraz ladnie.... pogoda fajna slonce tylko wiatr...

ja mojemu nic nie majstuje przy jego sprzecie bo mi polozna mowila ze nie ma potrzeby a starszemu troche sciagalam skorke bo tak mi wtedy w pl kazali ale wcale mu to nie podobalo sie i przestalam robic, lekarz tu pare razy ogladal i mowil ze wszystko jest ok i nie trzeba nic robic a co do zupek to moj tez ma do nich obrzydzenie nic mu nie smakuje i bardziej to ja go na sile karmie, ale w sumie nie wiem czy to jest obrzydzenie do smaku zupek czy do samego karmienia lyzeczka bo jak mu podalam przez butle to wypil wszystko :-) kaszki lubi ale tylko bananowe, kupilam mu jakas jablkowa i nie za bardzo chce ale tez tylko przez smoczek to wtedy potrafi 200 ml obrocic a jak mu daje kaszke lyzeczka to krzywi sie i az mu sie na wymioty zbiera :-(

Hej dziewczyny, tak wczoraj ucieklam bez pozegnania..... A dzis pogoda okropna, poswiece ten dzien na porzadki, w deszczu nie bede spacerowac. Dzieki za komentarze, milo przeczytac, ze fajnie wygladam. Musze chyba na siebie troche inaczej spojrzec- bardziej pozytywnie:) Gosiek, Ewcia wyslalam wam zdjecia na poczte. Surfitka weszlam na bobasy- Ninka przeurocza, i wyglada na mala figlarna gadulke;) Gosia czyli lepiej te katalogi od razu na smietnik wyrzucac, a po zakupy do miasta. Camomilla to tez myszy daly ci w kosc, widze ze to powszechny problem. U mnie nie tylko myszy grasuja, ale tez kret ryje nam ogrod, nornice, nocami lazi kuna, no i koty od sasiadow przelaza przez ogrodek. Jeszcze tylko kaczek mi brakuje;) Goba to pewnie przez to jabluszko Kuba tak sie zupka zajadal- pyyycha Maya zajadala sie wczoraj taka zupka zrobiona ze sloiczkow ktore mi zostaly: dynia, pasternak, i ugotowalam malego ziemniaczka do tego. Dzis dostanie to samo. Zastanawiam sie czy moge na deser gruszke podac. Jadly juz wasze dzieci gruszki ze sloiczka??? Gosia to Tobi lyzeczki nie lubi w takim razie;) Nic sie nie martw, za jakis czas bedzie tylko czekal na pore kiedy bedzie mogl sobie sam pojesc. Lece na Interie poogladac zdjatka

hejka Gosia tak jak zauwazylas w Polsce to jakos inaczej podchodza lekarze do roznych rzeczy.Mi tez w pl kazali skorke sciagac ,a tu nic nie mowili ,ale sama zapytam. Milka zaraz lece obejrzec jak wygladasz na moja poczte,a wrazenia napisze potem.Uwazam ,ze mozesz podac gruszke ja dawalam i bylo ok,tez ze sloiczka ale wzielam ta z literka A,czyli o mniejszej zawartosci alergenow.Ale taraz kupuje juz roznie ,trzeb dziecko do wszystkiego przyzwyczajac,oczywiscie jesli nie ma ku temu przeciwskazan.

Hej !!! U mnie pobudka o 5 !!!! Nie rusza ich , ze na dworze jeszcze ciemno, a co to bedzie jak przestawia czas :O ( u nas zmieniaja dopiero za 3 tyg ). Milka ... fiu, fiu ale laska z ciebie :D , a Maya cudowna dziewczynka, moj maz widzial jak odladalam wasze zdjecia i mowi : Ale podobna do naszej Gabrysi :) U nas jadlospis wydlada tak: cyc,cyc, cyc, cyc itd. nawet nie wiem ile razy dziennie , bo raz tylko pociapie, raz usnie przy nim Dziewczyn czytalam artykul na onecie : szczepic czy nie szczepic , o powiklaniach i zaraz zaczelam analizowac nasze szczepienia , doszukiwac sie jakis powiklan , oj wez badz tu madrym :( Im wiecej sie czyta , tym bardziej namieszane jest w glowie

Gosiek tez tak mysle, skoro nie jest uczulona, to dlaczego ma deserku nie dostac? Podam jej, i bede obserwowac. Moja siostra z wloch jako pierwsze jedzonko podawala synkowi wlasnie surowa, skrobana gruche, tylko mlody mial juz skonczone 6 mies. Demiluna dzieci przeurocze:) Wiki jest sliczna dziewczynka.

Agula dzieki za komplement, ty tez super wygladasz, ciagle mam w pamieci wasze zdjecia z chrztu:) A z tym cycem nie zalamuj sie, pomysl sobie ze moja siostra karmi nadal swojego 2 letniego syna, i zyje;p

Damiluna ...cudne dzieciaczki i jakie podobne do siebie :) Kamilka ogladala ze mna zdjacia i krzyczala, zeby jej nie wylaczac zdjacia z twoim Juliankiem :D . Milka mnie moja mama tez karmila do 2 lat i mam sie dobrze :) Starsza karmilam do 9 miesiecy i mysle , ze Gabi tez tyle pokarmie .

Milka ja piernicze ale lacha z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super,naprawde super wygladasz,a Majunia sliczna!!!!!!!!!slodka masz corunie,ale nosek i fryzure ma podobna bardzo do mojego Kuby.Tylko moj ma mniejszego irokeza troszke.Jak ogladalam fotki to moj maly lezal kolo mnie i zerkalam na niego i smialam sie ze podobny do Twojej malej,ach te nasze perelki ,wszystkie sa slodkie. Milka,widzialam na jednym zdjeci ,ze narzedzie pracy masz zawsze przy sobie hehehehehe tka jak ja,chodzi mi o laptopa!!!!!!!!!! Agula wspolczuje pobudek !!!!!!!!!!!na pewno przejdzie to twoim szkrabkom. A jesli chodzi o szczepienia to tez sie naczytalam i az sie boje na trzecie isc,ale pojde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szczepinia....chmm mysle, ze lepiej zaszczepic, niz patrzec potem jak dziecko zapada na jakas ciezka chorobe. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

agula nic nie pomoglo!!!!!!!!!!!!!!!!!Ta reklama ciagle jest i mnie wkurza heheheh,zreszta wszastkie inne tutaj tez.............................

U nas zapowiada sie ladny, cieply dzien. Moj P zaoferowal sie , ze pomyje okna !!!!! Czasem denerwuje mnie jak cholera, ale jak chce to cos zrobi :D Mi samej ciezko, bo dzieci przeszkadzaja , a tak ja wezme je na dwor a on odwali robote. Dziewczyny macie jakies swoje sprawdzone , ulubione przepisy na salatki ? Ostatnio odrzuca mnie od miesa, nigdy za nim mie przepadalam, ale teraz to az mnie wykreca ( w ciazy nie jestem :P ) . Jak nie chcecie zasmiecas topiku to podaje moj e-mail agula_10@op.pl .

Hej laski :) dzisiaj w koncu kupilam sobie kozaczki :) nawet 2 pary ;) chcialam jeszcze porty,ale nie bylo na mnie rozmiaru :( pewnie jeszcze jutro pojade na zakupy,tylko ciekawe czy cos kupie ? Milka slicznie wygladasz :) a Maya taka sliczna ksiezniczka :) Jesli chcesz zobaczyc jak ja i moi synowie wygladamy to zapraszam na nk,bo niestety ja nie umiem przesylac maila :( taki slimok ze mnie:( znajdziesz mnie na pewno Ewelina Orda - Częstochowa-Wrzosowa

Czesc dziewczyny:) Ale mnie tu dlugo nie bylo....nie nadrobilam zaleglosci niestety :( Ale moze jutro dam rade. rzez ostatnie dni moja dziecinka jest nie do wytrzymania tak marudzi!! Nie wiem ale to chyba nie przez zeby bo nic widac nie ma? We wtorek bylysmy u lekarza ,szlam twardo zeby ja zaszczepic,pokazalam ostatnie wyniki moczu a lekarka na to ze nie moze jej szczepic bo mala ma dalej cos w moczu:(:( Przeciez brala juz antybiotyk i wynik byl ok a teraz znowu.......Mala warzy juz 7700 duzo co nie?? Pulpecik moj hihi :P Ide do pracy,jeszcze nie wiem jakiej bo najperw musze ja znalezc.Tesciowa owiedziala ze moze sie zajac mala.Nie jest mi to troche na reke ale nasza sytuycja finansowa tego wymaga,wlasnie skonczyl mi sie urlop macierzynski i zadnego dodatku czy zapomogi nie dostane:( A z jednej pensji bedzie ciezko wyrzyc-za ciezko!! Pewnie nie zobacze jak moja kruszynka stawia pierwszym krok,nie znajde pierwszego zabka....ajjj smutno mi :(:( moze przesadzam ale ciezko mi z mysla ze bede ja musiala zostawiac na tyle czasu........ jutro Hallowen czy jakos tak to sie pisze?? Idziecie gdzies na imreze? My zostajemy w domku ,moze przebiore sie za jakas czarownice i polatam na miotle po domu:P:P

ja jutro siedze w domu nie wybieram sie nigdzie, pewnia zaczna sie wieczorek procesje dzieci poprzeberanych musze jakies slodycze zakupic :-) moj usnol dzisiaj ok 20stej a po pol godz z wielkim krzykiem sie obudzil nie wiem czy cos mu sie przysnilo czy cos zablolalo ale straaasznie plakal i nie umielismy go uspokoic mam nadzieje ze to nie jakis chorobsko a ja na necie szukam mieszkania do wynajecia wybor spory a szukam bo jakis grzyb mi na scianach wylazi :-( wrrrr

Chyba wiekszosc szykuje sie na Sw. Zmarlych i nie ma czasu do nas zajzec :( . Ciekawe co u Malej_mi , dawno tu nie zagladala? My mamy zaproszenie na sobote na zabawe Halloween , maz mnie namawia zeby isc, ale mi sie wcale nie usmiecha ta wyprawa . Z malymi dziecmi jachac kawal drogi, robic za kierowce i jeszcze wyciagac mojego chlopa , bo przeciez z 10 razy rozchodniaczka trzeba wypic :( . Martynka wspolczuje ci , mi tez bardzo ciezka byloby wrocic do pracy . Dlatego wzielam sobie dziewczynke do pilnowania na 2 dni w tygodniu. Taki system pracy mi odpowiada. Moze ty tez moglabys zajmowac sie jakims dzieckiem u siebie w domu ? Gosia jak tam ida poszukiwania ? Znalazlas cos ciekawego? A tak z czystej ciekawosci - jakie sa ceny wynajmu mieszkania w Niemczech ? Spadam do lozka , bo maz czeka :P

agula mieszkan do wynajecia jest naprawde duzo ha nic nie znalazlam bo sama nie wiem czego szukam :-P chyba 4 pokoje bym chciala i najlepiej ta dzielnica co teraz no ale nie moge sie zdecydowac nie chce juz mieszkania na ostatnim pietrze tak jak teraz bo zas beda jakeis zacieki z dachu itp a ceny sa rozne ja place za mieszkanie w bloku w miejscu ze wszedzie blisko i do sklepu i do szkoly, przedszkola itd za 3 pokoje 83 m 815 € :-(

Agula to nie jest takie proste jesli chodzi o pilnowanie dzieci bo kazdy szuka osob z referencjami a ja ich nie mam.Dalam ogloszenie w necie ale nikt sie nie odezwal.Bo tez pierwsza mysl jaka mi przyszla to pilnowanie dziecka no ale niestety........moze po znajomosci owszem ale akurat nie mam znajomych ktorzy potrzebuja kogos:( Pozyjemy zobaczymy...... Jakos nie mam nastroju na pisanie,wiem ze sie nie obrazicie tylko zrozumiecie :) potem do was zajrze pa

hejka,ja pije kawke ,zapraszam!!!!!!!!!!!!U nas nocka spoko,maly jeszcze spi,przebudzil sie o 7,pogadal 3minutki i zasnal,nawet nie zdazylam mu mleczka zrobic,zachodze a on spi!!!!!!!!!!!! Wczoraj zjadl 2 razy jablo z bananem i keksem pierwszy raz zauwazylam ze naprawde mu smakowalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gosia ,jakos duzo placisz za mieszkanie,domyslam sie ze to ciepla mita!!!!!!!!!!Ja place za 80m ,644,69€,ciepla mite z parkingiem 50km od Hamburga, a rok temu rozbudowalismy strych i mamy teraz 100metrow w tym 4pokoje i cena sie nie zmienila,bo nie zglosilismy tego,zreszta cale koszty remontu ponieslismy sami i w razie wyprowadzki nie zadamy zwrotow kosztow za remont.Ale ja nie chce sie wyprowadzac ,bo mieszkam w Rahenhaus ,mam z przodu kawalek ziemii i od strony tarasu mala dzialeczke i to mi bardzo pasuje,zreszta przeprowadzilismy sie do calkiem nowowybudowanego domku jako pierwsi.Gosia polecam,przeprowadzaj sie do Ratzeburga hehehehe

hehe gosiek fajna propozycja ja wiem ze my duzo placimy ale tu ceny sa zabojcze, mieszkamy w mainz-wiesbaden, frankfurt blisko wiec z praca tu nie ma problemow ale za to te ceny :-( chcialabym zejsc na cos tanszego i spokojnie by moglo byc cos do remontu to by nam najlepiej odpowiadalo ale wlasnie nic takiego nie ma, musze poczekac troche i sledzic ogloszenia a poki co zaatwilam wohngeld :-P i mitte z 815 warm zmniejszyli nam na 650 bo jakis grzyb wylazi :-/

Czesc dziewczyny, U nas spoko, nocka z 1 pobudka na mleczko o 5, i wstalysmy o 9;) Bylam wczoraj na NK Ewcia sexi kobitka z ciebie, i chlopcow masz cudnych, zreszta tak patrze na nasze wszystkie dzieciaczki, i mamusie, to przyznaje, ze wszystkie kobitki super, a dzieciaczki przesliczne;) Agula przesle ci przepis na salatke z tortelini,pieczarek i brokulow- zajadamy sie tym ostatnio- pyyycha! Gosia okolo 900 euro to maz placil za mieszkanie 3 pokojowe, z 2 lazienkami, i pieknym tarasem, i garazem. Byl to jeden z wyzszych czynszow jakie placi sie za mieszkanie w Bremen dlatego poszukalismy domku, i teraz splacamy kredyt niewiele wiecej;) stymze dochodza nebenkosten, no i remonty, bo domek nie jest nowy, ale mieszka sie super!!!! No i tamto mieszkanie bylo w centrum, a to jest juz duzo dalej, ale jakos nie przeszkadza mi to, wsumie sklepow wszedzie tu od cholery. Mam tu 4 przedszkola, i 2 szkoly- grundschule. A od 2 lat czynne jest gimnazjum stymze prywatne- trza bedzie zapierniczac zeby to oplacic, bo jakos nie widze innej szkoly dla Maii. Gosia gdybym ja miala sie teraz przeprowadzac to szukalabym wlasnie rayenhaus , bodz mieszkanie z ogrodkiem. Gosiek a te keksy zawieraja jajka??? Ja tak sobie wlasnie mysle ze moja mloda to chyba tylko sucharki bedzie mogla jesc. A co z tortem na 1 urodziny??? Czy sa jakies przepisy na ciasto bez jajek????

cześć u nas noc super, mały obudził sie o 4 na mleczko i pospał do 6 pogadał trochę i jak nigdy wzięłam go do łóżka i śpi do teraz. Jak wstanie to pójdziemy na zakupy bo zapomniałam małej dynię kupić a wiadomo halloween bez dyni się nie liczy, no i jakieś słodycze by sie przydały. Mała zaopatrzona już w strój czarownicy, ma nawet miotłę i kociołek. Jak narazie nie widzę u dzieciaczków żadnych oznak ospy, mam nadzieję ze już nic nie wyjdzie. Mały dostał wczoraj jabłuszko z jagodami i bolał go brzuszek po tym , czyli na jakiś czas ten deserek nam odpada. Teraz uciekam bo czas rozwiesić pranie. Papa