Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość bastka

mam 3000 zł na zakup fotela do masażu . problem w tym, że nie mam pojęcia jaki ? Może ktoś już przerabiał ten temat. A tak na marginesie czy znacie tego typu fotel z firmy BECK IMPERIAL ?

Gość ostrzegam
http://www.pomysl.com/rzecznik/news.php?id=98 30 lipca 2007 BECK IMPERIAL Sp. z o.o. Nawiązując do informacji z 17 września 2006 "OSTRÓW TUMSKI czy SPRZEDAŻ POZA LOKALEM?" - proponuję lekturę cytatów z pisma do Rzecznika, w którym córka, będąca kuratorem częściowo ubezwłasnowolnionej matki - pisze: "... w dniu 11 lipca 2007 roku odbyła się wycieczka do Wrocławia organizowana przez firmę "Beck Imperial" Sp. z o.o. Na początku odbyła się prezentacja produktów, jednak nie była ona we Wrocławiu, jak informowano na ulotkach, tylko kilka kilometrów od Wrocławia w restauracji. Trzech panów, podając tylko swoje imiona, prezentowało fotel do masażu, maść leczniczą oraz lanolinę. Następnie rozdano kupony ze "szczęśliwym numerkiem". Moja Mama miała na końcu numerka cyfrę 5, która miała być tą szczęśliwą cyfrą. Zapytana czy chce kupić fotel - odpowiedziała twierdząco. Na przedłożonej do podpisu umowie widniała cena 2.990,- złotych a po skredytowaniu ostateczny koszt wynosił 4,066,56 złotych, więc Mama stwierdziła, że nie stać Jej na tak drogi zakup. Panowie słysząc co powiedziała moja Mama zaczęli straszyć i nachalnie nakłaniać do podpisania umowy (...)powiedzieli, że jest nagrana na kamerze video, a wycofanie się grozi zapłatą kary w wysokości 20 % wartości przedmiotu (...) tak zaszczuta przez obcych mężczyzn złożyła podpis na umowie. Jeszcze przed powrotem z wycieczki Mama zadzwoniła i opowiedziała mi o zdarzeniu. Natychmiast zadzwoniłam do siedziby firmy (...) otrzymałam poradę, abym przysłała zaświadczenie o ubezwłasnowolnieniu mojej Mamy i prośbę o unieważnienie umowy, która będzie rozpatrzona. Następnego dnia ponownie zadzwoniłam do firmy prosząc o zaniechanie dostarczenia fotela na mój adres (...) poinformowano mnie, że muszę przyjąć przesyłkę, bo w przeciwnym razie zostanę zobowiązana do pokrycia kosztów transportu i magazynowania paczki. Firma Beck Imperial nie poinformowała mnie o prawie do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni (...) nakazano mi odbiór fotela (...) w ten sposób próbowano sfinalizować podstępną transakcję. Sytuacja, w jakiej znalazła się moja Mama doprowadziła do pogorszenia stanu Jej zdrowia, zachwiania równowagi emocjonalnej, ogólnego lęku i obaw przed jakimkolwiek wyjazdem ..." http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=553&w=68637869 Chcę oddać kupiony towar. Autor: mo-mo 06.09.07, 21:00 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Miesiac temu moja Ciocia kupila na pokazie firmy Beck Imperial fotel do masażu tak ją osaczyli że ciocia podpisała umowę (fotel kosztuje ok. 3000 zł)fotel niespecjany wrecz do niczego jak możnaby było oddać towar tzn. na jakiej podstawie. Fotel jest nie uzywany a ciocia nie moze na niego patrzeć ;-).Proszę o pomoc.Dziekuję

Gość łatwowierna
Ratunku,proszę o pomoc jak się wycofac zumowy kupna fotela,ktor ą podpisałam w dniu dzisiejszym na imprezie wyjazdowej do NAłęCZOWA.bOJę SIę Iż ZOSTAłAM NACIąGNIęTA TAK JAK INNE OSOBY.fotel ma mi byc dowieziony w dniu jutrzejszym.

Gość Latwowierna
dziękuję za podpowiedż,fotel już mam w domu,może nie będę żałowała.

Gość Latwowierna
Niestety,Panowie sprzedajcy fotele nie do końca informują ludzi o realnych kosztach zakupu.W tej chwili dopiero przekonalam się że fizycznie do zapłaty mam 3744 zł a nie 2999 zl.Czuję się jednak oszukana lub niedoinformowana.Sprzedający jednak osaczją kupującego w bardzo sprytny sposób.

Gość Bardzo łatwowierny...
Podobnie jak moi poprzednicy jestem zbulwersowany postawą firmy Beck Imperial... Bardzo sprytnie i chytrze polują na swe ofiary, nie do końca informując je o realnych kosztach ich gadżetów... Nie polecam prowadzenia z nimi transakcji, to żenujące i po prostu podłe... Do czego może posunąć się człowiek dla pieniędzy...

Gość Teresa....
Pomocy ! Czy ktos juz odstapil od tej umowy dot fotela z firma Beck Imperial ? Jak sie to wam udalo ? Prosze o pomoc

Gość zalamana13332
ja tez potrzebuje pomocy !!! wczoraj moja mamq podpisała umowe bo jej tak wodę z mózgu zrobili dziś nie moze sobie tego wybaczyć. I też chcemy odstąpić od umowy ale nasz straszą kosztami przechowywania. nie wiemy co robić pomóżcie ..........

Gość pasemko
ja was wymasuje........

Gość contactus
Witam.Niedawno miałam do czynienia z fotelami do masażu firmy Sanyo oraz Interactive Health. Muszę przyznać, że to całkiem sprawne "maszynki". Masaż bardzo zbliżony do manualnego, dodatkowo Sanyo posiada czujnik dzięki któremu potrafi wykryć punkty napięcia na naszym ciele. Trafiłam na ten sklep zupełnie przypadkowo będąc w Opolu. Można do woli testować fotele, sprzedawcy nie są nachalni a podawane przez nich ceny są cenami rzeczywistymi. Przekonała się o tym moja rodzina :) Bardzo szybka i sprawna była też dostawa fotela. Oto strona: www.domasazu.pl

Gość Oszukana111
Witam serdecznie, piszę ponieważ mamy problem z firmą u której zakupiliśmy komplet garnków. Firma nazywa sie Beck Imperial Sp. z o.o., ul. Przewodowa 37, 04-874 Warszawa, tel. 022 351 7490. Dnia 26.11.2008r, zakupiliśmy na pokazie wyżej wymienionej firmy komplet garnków za kwotę 2990zł. Płatnośc została dokonana natychmiast gotówką a tranzakcja była potwierdzona umową kupna. W niniejszej umowie w pkt 10 jest możliwość odstąpienia od zakupu w ciągu 10 dni. Tak również zrobiliśmy, naczynia nie odpowiadały naszym wymaganiom, dlatego dnia 02.12.2008r. wypowiedzieliśmy w formie pisemnej umowę kupna, następnie dnia 04.12.2008r. odesłaliśmy pełen zestaw garnków. W owej umowie w pkt 10 jest mowa o tym, iż sprzedający zobowiązuje się do bezzwłocznego zwrotu pełnych kosztów na rachunek kupującego. Niestety nic takiego nie miało miejsca. Kilkakrotnie monitowaliśmy telefonicznie tę sprawę, lecz bez żadnego rezultatu. Jesteśmy za każdym razem zbywani i nie można otrzymać żadnej konkretnej odpowiedzi, kiedy pieniądze się znajdą na naszym koncie. Tak więc mija 4 miesiąc i nie wiemy co zrobić z tą sprawą. Bardzo prosimy o pomoc i kontakt.

Gość łATWOWIERNA
MOJA MAMA WCZORAJ BYŁA NA POKAZIE I RÓWNIEŻ PODPISAŁA UMOWE. PRZED WYJAZDEM MÓWIŁAM JEJ ŻEBY NA NIC SIĘ NIE KUSIŁA, NIC ABSOLUTNIE NIE KUPOWAŁA. UWAŻAM, ŻE TE WSZYSTKIE POKAZY TO JEDNO WIELKIE NACIĄGACTWO I UDAJĄC SIĘ NA TAKIE POKAZY TRZEBA SOBIE ZADAĆ PYTANIE " CZY TO MI JEST NAPEWNO POTRZEBNE", BO TO JEST NAPRAWDĘ DUŻY WYDATEK, A CZY POMOŻE WĄTPLIPA SPRAWA. TERAZ Z MAMĄ SIEDZIMY I ROZMYŚLAMY W JAKI SPOSÓB ODSTĄPIĆ OD TEJ UMOWY. GDYBY MAMA NIE POJECHAŁA NA TEN POKAZ FOTELA BY NIE KUPUŁA BO TAKIEGO ZAKUPU NIE PLANOWAŁA WCZEŚNIEJ.

Gość nieznany
Ja uważam, że te prezentacji są nam emerytom potrzebne. Ja byłam na prezenyacji w CZęstochowie i więcej się dowiedziałam od prezenterów firmy Beck Imperial niż od swojego lekarza. Mało tego dostałam prezent, smaczny obiad i mimo, że nic nie zamówiłam to i tak atmosfera była miła i bez naciągania ludzi na podpisanie umowy. Nikt nie zmuszał do kupna produktów. Chcecie jedzcie za 15,90 i sie przekonajcie. !!!

Gość ponury777
do wszystkich ktorzy twierdza ze zostali naciagnieci!!!!! przez dwa tygodnie mialem okazje uczestniczyc w tych pokazach (pracuje w restauracji w ktorej odbywały sie pokazy) podczas pokazow panowie informuja ile kosztuja raty, tyle tylko ze wiekszosc uczestnikow w tym czasie prowadzi ożywiona konwersacje na tematy rozne z innymi uczestnikami.(czytaj. NIE SLUCHA) potem jest zdziwienie.....ludzie umowy trzeba czytac a ludzi od ktorych cos kupujemy trzeba sluchac. A jesli chodzi o rezygnacje z podpisanej umowy to polecam wizyte w inspekcji handlowej (oni tam potrafia pomagac) ponadto umowa zawarta poza siedziba firmy moze byc rozwiazana w ciagu 14 dni.

Gość dario321
dla wszystkich co maja problem z ta i inna tego typu firma; http://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2000,nr,22/poz,271,ustawa-o-ochronie-niektorych-praw-konsumentow-oraz-o-odpowiedzialnosci-za-szkode.html pozdro

Gość Novel
czy ktos moze mi poradzic jak zerwac umowe z firma Beck Imperial na zakup fotela dzisiaj byla ciocia na spotkaniu i namowiono Ja do zakupienia tego fotela co uczynila pod namowa cudownych sprzedawcow ktorzy wiedza za co naciagaja zdanie w internecie nie jest na korzysc tej firmy i fotela wiec sam tez nie wierze w promocje jakie sa przedstawiane na takicgh pokazach prosze o pomoc

Gość dario321
chetnie pomoge,moj gg 9521674

Gość byczekkk
ja mam fotel do masazu shiatsu z podgrzewanymi kulami firmy Nordica, bardzo polecam do 1500 zeta

Gość nimfa27
Ja też byłam na wycieczce (bardzo udanej!)z firmą Beck Imperial.Pokaz był długi ale ciekawy,nikt nikogo nie zmuszał ani nawet namawiał do kupowania czegokolwiek,jednak sporo ludzi zrobiło zakupy.Ja też kupiłam(podpisałam umowę i wpłaciłam zadatek)fotel do masażu.Jednak po powrocie do domu odmyśliłam się,wysłałam pismo do firmy o odstąpieniu od umowy(wzór takiego pisma jest na umowie-Ludzie-czytajcie swoje umowy i to,co podpisujecie!),o takiej możliwości informuje jeden z punktów umowy.Po przeczytaniu postów na forum spodziewałam się problemów z tą firmą,jednak nic takiego nie nastąpiło.Po ponad miesiącu nagle otrzymałam przekaz z zadatkiem,który wpłaciłam(bez żadnego monitowania i wydzwaniania),więc wszystko poszło gładko.Ja nie mogę powiedzieć o firmie nic złego,wręcz przeciwnie.Trzeba tylko czytać umowy!Najlepiej przed podpisaniem,ale nawet potem nie jest za póżno...

Gość masazystka
fotele do masazu do sciema i wyrzycanie kasy w bloto bo nie ma to nic wspolnego z masazem,,,

Gość ewakom
moja Mama wczoraj zakupiła fotel za 2.990,-zł a ja dzisiaj na allegro znalazłam taki sam za 880zł - będę próbowała odstapić od umowy (ale czy mi się uda ?) - gorąco przestrzegam Emerytów przed zakupami organizowanymi przez firme na "wycieczkach"

Gość tyczkaa
Jak widzę wielu pracowników firmy Beck Imperial się wypowiada na tym forum, nic dziwnego, pewnie mają ogromne prowizje od każdego sprzedanego pożal się Boże fotela do masażu. Moja babcia też się dała namówić, mało tego podpisała z nimi umowę na raty i nie dostała żadnej umowy do ręki, nic ani paragonu, żadnego dowodu zakupu. Mily pan stwierdził, że wszystko doślą pocztą. Teraz się cała rodzina modli, żeby nie przysłali do spłaty 15000 zamiast 1500. Można powiedzieć, że starsza kobieta naiwna i głupia, ale jak się ma 75 lat, to łatwo człowiekiem manipulować i właśnie na takiej zasadzie działa ta firma. Chętnie by babcia teraz odstąpiła od umowy, ale jak można odstąpić od umowy skoro się nie zna nawet jej numeru? Akurat jak przyjdą dokumenty, minie 10 dni i zapomnij o odstąpieniu. Eh szlag mnie trafia na takich cwaniaczków którzy na cudzej naiwności i krzywdzie chcą zbić fortunę.

Gość Michal_G
nimfa27 - ile Ci płacą za wypisywanie tych bzdur ? A może powiesz jak można przeczytać umowę której nie ma ? Naciągacze z Beck Imperial podsunęli na wycieczce otumanionej praniem mózgu osobie a po złożeniu podpisu umowę zabrali. Dzwoniłem do tej fantastycznej firmy żeby mi powiedzieli jak rozwiązać umowę ale babsztyl po drugiej stronie słuchawki znał tylko 3 słowa "Wszystko jest w umowie" - mówię jej że w jakiej umowie skoro umowy nie ma a on mi na to ze śmiechem na ustach że to niemożliwe, że umowa na pewno została przekazana. Zgodnie z ustawą z dnia dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. (Dz. U. z 2000 r., nr 22, poz. 271) umowę teką można wypowiedzieć w ciągu 3 miesięcy (ponieważ nie poinformowali na piśmie o możliwości odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni) więc moja znajoma która została oszukana przez tą firmę wysłała im wypowiedzenie umowy listem poleconym na adres znaleziony na stronie internetowej www.beckimperial.pl. Oczywiście listu nikt nie odebrał. Sprawa skończy się na pewno w sądzie i mam nadzieję że nie będzie to jedyna sprawa przeciwko tym oszustom i że w końcu zamkną oboje tych pseudo biznesmenów zza buga.

Gość ksenia12
Oświadczenie o odstapieniu od umowy najlepiej wysłać listem poleconym ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU. Liczy sie data wysłania oswiadczenia. Adres firmy jest w internecie (juz kilka razy zmieniali) wazny jest ten, który jest na umowie. Firma wprowadza w blad klientów np piszac w polskiej wersji instrukcji obsługi odkurzacza, ze producentem tego bubla jest Pacini Haushaltsgerete GmbH podczas gdy jest to niemiecki IMPORTER chińskiego badziewia... Firma Beck Imperial (a w Czechach nazywa się to Beck international - poczytajcie czeskie fora... np http://jankus.cz/index.php?id=2&subid=30 ) sprowadza te chinskie towary via Hamburg własnie korzystajac z posrednictawa niemieckiej firemki. (tak jest taniej, latwiej przejsć odprawe celną, nie trzeba tłumaczyc niektórych dokumentów na polski itp. ) Mozna powiedziec, ze to taka miedzynarodówka ... Wszelkie negatywne skojarzenia jak najbardziej na miejscu...

Gość wycieczka
bylam ostatnio na wycieczce z firmy beck za 16zl. Pokazywano fotel i szczerze mowiac od bardzo mlodego Pana dowiedzialam sie duzo wiecej rzeczy niz przez cale zycie od mojego lekarza. Fotel dostarczono mi do mieszkania nastepnego dnia, korzystamy z niego cala rodzina i jestesmy bardzo zadowoleni. Umowa oczywiscie zostala podpisana ale na spotkaniu Pan ktory to pokazywal wszystko nam wytlumaczyl krok po kroku. A co do tych slow "naciagacze" to kazdy z Was ma swoja glowe i emeryture rowniez. Pojade napewno i kolejny raz.pozdrawiam

Gość ksenia12
Włascicielem tych wszystkich firm "Beck Coś tam" jest Jens Beckhäuser Tak wygląda (to ten facet w krawacie) http://honsik.rajce.idnes.cz/Tropical_Islands_2007/#tropicalislands_106.jpg Ma 43 lata, w swojej rodzinnej Bremie prowadzi szkołe baletową http://www.ballettschule-beckhaeuser.de/ Ma oczywiscie również biuro podrózy (ktos musi wozić naiwnych na prezentacje): http://beck-reisen.com/ W Pradze zajmuje się równiez zawodowym boksem: http://www.euneco.com/bbc/kontakt2.html również w Pradze inwestuje (ponad milion €) w "fitness center" http://www.cijjournal.com/Main/Story.aspx?id=1329 W 2003 roku kupił zamek w Klecanach pod Pragą http://www.klecany.cz/obsah/naucna-stezka-klecany-197.html Prawdziwy "człowiek renesansu" Szkoda, że dorobił sie na naiwności ludzi starszych, najczesciej ubogich emerytów...

Gość Olaaf
Ksenia - pudło! Na tych zdjęciach Jens jest w białej koszuli i w muszce a nie w krawacie :) Zreszta zdjecie jest podpisane http://honsik.rajce.idnes.cz/Tropical_Island s_2007/#tropicalislands_106 .jpg @wycieczka stać Cie na "wypasiony fotel" za ciężka kasę, a nie stać Cie na dobrego lekarza? :]