Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość dario321
@baron a czytales w ogole umowe,ktora z nimi podpisuje sie na prezentacji?(chodzi o Beck) kupijac taki sam fotel na allegro za 780zl i tak przeplaciles i to grubo;P

Gość tyczkaa
Witam ! Muszę wam powiedzieć, że odstąpienie mojej babci zostało przyjęte. Bank przysłał pismo, że sprawa zakończona - kamień z serca :) Sprawa się wlekła grubo ponad miesiąc i kosztowała nas wiele nerwów, ale się udało. Bądźcie cierpliwi i nie odpuszczajcie sprawy! Pozdrawiam serdecznie :)

Gość dario321
@tyczka jesli tylko odstapienie zostalo im dostarczone w ciagu 10dni od zakupu to umowa uwazana jest za rozwiazana. nie moga przyjac lub odmowic przyjecia odstapienia,gdyz sam fakt dostarczenia go w ustawowym terminie obliguje ich do anulowania umowy i zamkniecia sprawy ;-P

Moja "przygoda" z firmą BECK IMPERIAL zaczęła się wczoraj. Wycieczka do Ciechocinka, atrakcyjna cena - cóż chyba warto pojechać. Pierwszy etap podrózy - Radziejów. Piękna restauracja - na początek herbata za 3 zł/szklanka, kawa 4 zł/szklanka WC za darmo. Zaczyna się pseudomedyczny wykład nt. leków ich cen itp. Kulminacyjny punkt fotel masujący. Na ochotnika wystąpiłam jako królik doświadczalny. Owszem masaż przyjemny, ale skuteczność ponoć dopiero po kilku miesiącach. Dochodzimy do ceny - 13.600 - ogroma cena chyba dla wszystkich uczestników. Po licznych upustach (m inn. dofinansowanie Unii Europejskiej) ostateczna cena 2.990,- . Naiwnych nigdzie nie brakuje. Ja też dałam się skusić. Wpłaciłam 50 zł zaliczki. Kurier ma dowieźć fotel w dniu 13.08. Prezentacja wraz z obiadem trwała około 5-6 godzin. Na zwiedzanie Ciechocinka niespełna 2 godziny. Wieczorkiem w domu trafiłam na to forum i kilka innych artykułów. Ponadto znalazłam firmę oferującą chyba identyczne fotele za 888, zł. Nie stać mnie na prezenty dla nieuczciwych sprzedawców w wysokości 2000 zł, więc napisałam do Firmy BECK e-maila zawierającego rezygnację z zakupu. Pocztą w dniu dzisiejszym wysłałam stosowne oswiadczenie o odstąpieniu od umowy listem poleconym. Ponadto około godz. 9-tej zadzwoniłam do firmy, aby dodatkowo poiformować ich o mojej rezygnacji (myślałam, że odwołają kuriera - po co ma niepotrzebnie jechać). Pani przy telefonie w niezbyt uprzejmy sposob poinformowała mnie, ze kurier i tak przyjedzie, bo zabrał przesyłkę juz tydzień temu. Na moje pytanie skąd wiedzieli, że ja kupię - odpowiedziała, że zawsze ktoś kupi. Zasugerowałam, że może telefonicznie kuriera odwołać. Niestety około godz. 13 kurier zapukał do mych drzwi. Kategorycznie odmówiłam przyjęcia przesyłki. Postraszył mnie, że zapłacę karę w wys. 20% zamówienia. Niech sobie straszy. Najwyżej stracę 50 zł wpłaconej zaliczki, ale myślę, że mi ją zwrócą. (Zażądałam zwrotu w odstąpieniu od umowy).Ostrzeżenie dla potencjalnych nowych "klientów" tej firmy. Na pokazie proponowali również kupno super odkurzacza bezworkowego z filtrem HYPO, oraz oczyszczacza parowego po upustach cena za oba urzadzenia 1790 zł. Tylko tyle że oba te urządzenia można kupić za 700- 800 zł. I podsumowanie - na wycieczki można jeździć, tanio, obiad i jakieś prezenty, ale z kupnem czegokolwiek uważać. Odezwę się po zakończeniu sprawy. Pozdrawiam wszystkich bywalców FORUM

Gość rzezucha
To moja historia była podobna tez kupilam fotel do masazu ktorego jednak nie chce zadzwonilam do firmy zeby ja o tym poinformowac i zeby nie wysylali kuriera to niesympatyczna pani powiedziala ze kurier przyjedzie i wszystko powie mi co i jak i odlozyla sluchawke zaraz wiec wyslalam odstapienie od umowy i wyslalam listem poleconym z potwierdzeniem odbioru kurier przyjechal i na wiadomosc ze nie odbiore tego fotela nawet nic nie powiedzial jak powiedzialam mu ze pani z firmy powiedziala ze on wie co i jak zrobic powiedzial mi ze on nic na ten temat nie wie i fotel wraca do magazynu firmy Chcialalam tez wyslac im faxa jednak firma ta faxow nie odbiera i wyskakuje ciagle blad nie wiem czy to jest po to zeby ludzie nie zdazyli z wypowiedzeniem czy co ale przeciez liczy sie data wyslania listu a jak firma listu nie odbierze to i tak umowa liczy sie jako rozwiazana .... no nic tez czekam co dalej bedzie

za przywóz dopisują 1000zł juz po podpisaniu umowy- na szarym końcu ...tego już nie podpisujesz....złodzieje

Gość dario321
@grazka50 nie liczy sie data wyslania odstapienia tylko liczy sie termin 10-iu dni od zawarcia umowy.i w ciagu tych 10dni odstapienie musi byc dostarczone. umowa zostaja uznana za rozwiazana gdy w ciagu tych 10dni odstapienie zostanie dostarczone.nie bedzie dla sadu istotne czy odbiorca je odebral lub nie,dlatego najlepiej wysylac poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru.w razie gdy przyjdzie zwrotka to jej nie otwierac. nie odebranie towaru od kuriera naraza nas na koszty,a gdy towar uszkodzi sie w magazynie to mozemy miec problem ze zwrotem nieuszkodzonego towaru. ja towar przyjalem,odstapienie wyslalem,odstpienie do banku tez-w troche pozniejszym terminie,towar im zwrocilem a zalczke po kilkunastu dniach przyslali. pozdro

Gość rzezucha
jezeli chodzi o towar to lepiej jest nie odbierac towaru na logike to jezeli wezniesz towar podpiszesz potwierdzenie odebrania i mimo ze nie bedziesz uzywac tego przedmiotu a w czasie kiedy ty wyslesz go do firmy i zniszczy sie w czasie przesylki to firma powie Ci ze to ty go zniszczyles ja nie odebralam towaru ( tak i tak musialabym go wyslac do firmy wiec nie widzialam sensu brac towar ktorego nie chce) nic nie podpisywalam na oczy nie widzialam tego przedmiotu i firma nic mi nie moze zrobic jesli towar zostanie zniszczony to jak mi firma moze zarzucic ze zniszczylam ich towar ?? Tak samo moglabym powiedziec ze to firma mi taki zniszczony towar chciala wepchac lub juz tak chamsko powiedziec ze kurier z towarem u mnie nie byl i tez mi tego nie udowodnia zatem czy odbierasz czy nie towar tak samo moze ulec zniszczeniu z tym ze odbierajac towar i potem go wysylajac bardziej ryzykujesz

Gość rzezucha
chyba jestes przewrazliwionym pracownikiem tej firmy a po 1 ) nie powiedzialam ze ta firma oszukuje chociaz duzo sie o niej naczytalam i to wiecej zlego niz dobrego ale to co mysle o tej firmie zostawie dla siebie 2) skoro to dla tej firmy takie straszne ze ludzie prawie ze za darmo jada na te wycieczki i nic nie kupuja to trzeba bylo nie proponowac ich albo jak juz to powiedziec " jedziesz na tania wycieczke ale masz cos kupic " a nie teraz wielkie pretensje 3) a te babunie o ktorych mowisz czyli o klijentach tej firmy to skoro maja takie prawo to dlaczego maja z niego nie skorzystac i w ciagu 10 dni od zawarcia umowy nie rozwiazac jej ? 4) co do kuriera to jeszcze jak sam powiedziales ustawa ta nie jest jeszcze zatwierdzona a takze nawet jesli byla to chyba lepiej zaplacic np nawet 200zl za kuriera niz placic za cos niechcianego

Gość konyumka
my z sasiadkami jezdzimy i bedziemy jezdzic za te grosze nawetdobry obiad i prezentr posluchamy glupot tych panow i tak nic nie kupujemy a wiec JEDZIEMY

Gość eugenna
zgadzamy sie z nasza przedmowczynia ja z mezem bylam juz z 5 razy na wycieczkach Becka i nie dalismy sie panom handlowcom probowali nam trzepac mozg niestety nie dali rady zreszta ja jestem po psychologi ale juz na emeryturze dostalismy wlasnie nowe zaproszenia i zbieramy sasiadow wspolnie sie pobawic i tak napewno u tych naciagaczy nic nie kupimy

Zadałam sobie nieco trudu i ustaliłam wpis do KRS dotyczący firmy BECK: BECK IMPERIAL SP. Z O.O. - raport Informacje z KRSBECK IMPERIAL SP. Z O.O. INFORMACJE PODSTAWOWE Dane identyfikujące: KRSKRS 0000232366 REGON NIP113-254-67-59 Dzień rejestracji firmy w KRS: 13.04.2005 RODZAJ DZIAŁALNOŚCI W dniu rejestracji firma posiadała nastepującą działalność Rozpoczeto działalność:22 1 DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA Rozpoczeto działalność:51 1 SPRZEDAŻ HURTOWA REALIZOWANA NA ZLECENIE W dniu 20.01.2006 dokonano nastepujących zmian działalności Rozpoczęto działalność:65 2 POZOSTAŁE POŚREDNICTWO FINANSOWE Z powyższego wynika, że Spółka nie ma zarejestrowanej działalności jaka prowadzi.

Gość dario321
@rzezucha masz racje...na zdrowy rozum lepiej jest nie przyjmowac towaru od kuriera. ale w umowie mojej mamy byl zapis,ze jesli umowa nie zostala jeszcze rozwiazana to za towar odpowiada kupujacy.oczywiscie mozna go nie odebrac ale za czas magazynowania (do chwili rozwiazania umowy) firma BECK moze naliczyc oplate i nie odpowiada za uszkodzenia powstale w magazynie. wiem,ze to bzdurne jest ale mama sie z tymi bzdurami ,zgodzila,, i poswiadczyla to podpisem zawierajac umowe. kurier zostawia nam towar i my mu podpisujemy,ze odebralismy pelnowartosciowy egzemplarz.a kurier znajdzie adres,zapewniam ;-P @moher zza wisly ,,domó,, piszemy>>> ,,domu,, ostatnio kurier byl u mnie dzisiaj,koszt za jego dojazd 22zl.wiec swą ustawe wsadz se w .... czy ktos z pracownikow tejze firmy napisze cos o certyfikatach,badaniach,atestach sprzetu? nieprzedstawianiu sie w trakcie rozmowy telefonicznej i inych utrudnieniach ktore stosujecie?

Gość ewelines
fotele to najtansza chinszczyzna kupuja ja w niemczech po 80 euro a sprzedaja po 3000zl dla naiwniakow nie posiadaja zadnych pzh i medycznych atestow proste wibratorki ktore sie jak cholera psuja TAK SIE KASE ZARABIA!

Gość prawnik77
Drodzy użytkownicy portalu! Reasymując to, co przeczytałam na forum, jako przyszły prawnik stwierdzam, że niewielki odsetek polskiego społeczeństwa używa mózgu! Umowę trzeba przeczytać, a nawet jak ktoś zmusza do jej podpisania, to się po prostu odmawia i odchodzi od stolika, każdy ma swój rozum i powinien go używać. Powtarzam jednak, że po przeczytaniu powyższych opini nie znalazłam nikogo, kto mózg ma, a jeśli już ma, to użytku z niego nie robi. Żałosne to nasze społeczeństwo, nie naiwne lecz takie głupie i śmieszne. A starsi ludzie... niby mądrość i doświadczenie, a jednak głupota aż strach! Tępi głupi starzy ludzie!To nie przedstawiciele Beck Imperial, czy innych firm, was naciągają, to wy sami robicie z siebi żałosne małpy!

Gość na innej wyprawiecolumb
a ja będąc na wycieczce, nie z firmą BecK Imperial, lecz Columbus, widziałem na własne oczy, jak śmierdzące staruchy zapłaciły 19,90, już przy wejściu pytały o obiad i prezenty! Nic tylko nażreć się i prezent dostać! Żenada!

Gość dario321
@prawnik77 ja tu zauwazylem jedna malpe i w dodatku niedoszlego prawnika @na innej wyprawiecolumbu rozumiem,ze Ty byles tam za free jako przedstawiciel Columbus'a

@na innej wyprawiecolumb śmieszny jesteś - może sam zapomniałes się umyć i smród od Ciebie było czuć. jak smiesz obrażać starszych ludzi!!!!!! @prawnik77 biada nam jak tacy w przyszłości bedą prawnicy To forum to nie jest chyba miejsce aby obrażać starszych schorowanych ludzi za to, że daja się omamić sprytnym pracownikom firm, które chcą bogacić się ich kosztem, obiecując,że prezentowane przez nich produkty zastąpią drogie leki i uwolnią ludzi od nękajacego ich bólu.

Gość forumowicz
wydaje mi sie, że prawnik na absolutną rację. a wy jesteście jacys nienormalni bo wam się wydaje, ze każdy kto się odezwie na forum w sposob inny od waszego uważany jest za przedstawiciela firmy beck imperial albo innej. Pamietajcie ze to forum i pisac tu moze kazdy. byc moze sa to ludzie ktorzy byli z nimi na wycieczce i im sie spodobało, nie czuli sie naciagani, oszukiwani itp. ja tez zapewne zostane uznana przez was za jednego z "naciągaczy". jestescie śmieszni i mimo wieku niepowazni. nie podoba sie- kupic sobie gazete i siedziec w domu

Gość loloeeek
słuchaj madralo tu ludzie starsi i niedowidzacy szukaja pomocy aty jestes mlody i cwaniakowaty wiec nie pisz takich glupot kup gazete i nie zasmradzaj forum tu ludzie dziela sie klopotami ktore zaczely sie po wspanialych wycieczkach beck-imperial i po wypraniu tym ludziom mozgu ty iestes straszny mondrol wiec nie pisz glupot bo ciebie i tego studencika -prawnika on line ZLINCZUJĄ

Gość dario321
@forumowicz tzn. on czy tez ona?bo nick sugeruje jego,a wypowiedz ją.masz problem ze swa tożsamością?sugeruje wizyte u specjalisty. i co Twoj wpis wniosl do dyskusji?ze jestes zadowolona/ny z zakupu czy co???

Gość kici 100
.........

Gość rzezucha
Ci "madrzy ludzie" ktorzy zero szacunku maja dla starszych osob jestem ciekawa co powiedzieliby jakby to ich mamy,babcie, ciocie czy znajome rodziny były w takiej sytuacji na takich prezentacjach sa osoby ktore rowno potrafia mydlic oczy ludziom a zwlaszcza starszym same takie firmy wysylaja zaproszenia przewaznie do starszych ludzi a nie mlodych bo wiedza ze z mlodymi nie dadza sobie rady :) a ten prawniczek od siedmiu bolesci niech sie tak nie wymadrza bo nie kazdy musi znac sie na prawie a tym bardziej taka starsza osoba nad ktora stoja osoby z prezentacji i wciskaja rozne wkrety a te rozne osoby byc moze przedstawiciele firm skoro tak bardzo narzekaja na starszych ludzi to niech powiedza po jasna ciasna organizuja takie wycieczki skoro zero szacunku nie macie dla tych ludzi ktorzy sa waszymi potencjalnymi klijentami ?

Gość na innej wyprawiecolumb
@Grażka50 obrońca uciśnionych, żałosnych staruchów! niniejszy cytat ..."że dają się omamić sprytnym pracownikom firm, którzy chcą bogacić się ich kosztem, obiecując, że prezentowane przez nich produkty zastąpią drogie leki i uwolnią ludzi od nękajacego ich bólu" zaczerpnięty z Nowego Testamentu? brzmi sielsko! i że staruchy to niby tacy biedni i schorowani? to dobre! ubaw że ho ho! @loloeeek a twoja wypocina: ..."tu ludzie starsi i niedowidzący szukają pomocy".. ekstra! to najlepszy kawał na tym forum! zapomnieliście dodać, że do tego wszyscy zmanipulowani, osaczeni, naiwni i bezbronni! ubaw po pachy! Proponuję następujące: pojechac na wycieczkę z którąkolwiek z wyżej wymienionych firm, zbadać atmosferę i smród. a TERAZ CO POWIECIE I JAK USPRAWIEDLIWICIE NASTĘPUJĄCE ZACHOWANIE STARUCHÓW: na wycieczkę 14.04. pojechała grupa 50 staruchów, z tego 40 osób przyjechało 8 raz (UWAGA! PO CO JEŻDŻĄ SKORO TACY NACIĄGANI, OBRAŻANI I NIESZCZĘŚLIWI? ODPOWIEDŹ: PO DARMOWE PREZENTY I OBIAD!), dalej.. na prezentacji nic nie kupili (BO PEWNIE PREZENTER MAŁO ICH ZMANIPULOWAŁ :)) po otrzymaniu prezentów, na które wręcz się rzucili, pojechali na wycieczkę do Krosna, do Huty Szkła, pochodzili pół godziny, bo dłużej im się nie chciało, A PRZECIEZ TAK BARZDO CHCIELI ZWIEDZAĆ HUTĘ! zanim zdąrzyli wejśc do autokaru, z huty wybiegł ochroniarz i zarządał zwrotu skradzionych wazonów i mis. Staruchy wazony oddały, ponieważ kierowca zagroził, że nie odjedzie spod huty. TO ZAPEWNE TEŻ Z POWODU MANIPULACJI ZE STRONY PREZENTERA? :) a w niedzielę do kościoła do spowiedzi pobiegną, mimo, że na następnej wycieczce znów cos zawiną, może telefon albo portfel sąsiadowi ze wsi. Reasumując: staruchy nie tylko śmierdzą, ale są również sprytni, przebiegli, kłamliwi, bardzo dobrze widzący BO PRZECIEŻ WIDZIELI CO KRADNĄ, beszczelni! A te wasze wypociny w stylu "niedowidzą i niedosłyszą" między bajki wsadźcie! Żygać się chce na te wasze "biedni schorowani NAIWNI ZMANIPULOWANI starsi ludzie". Pozdrawiam serdecznie I MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ! :)

@ na innej wyprawiecolumb Pamiętaj mądralo, że i Ty kiedyś będziesz miał 40,50, 60 i więcej lat i jakiś Tobie podobny nazwie Cię "śmierdzącym staruchem". Czy o swoich rodzicach też mówisz "smierdzący staruch, starucha"?. Zauważ jednocześnie, że starsi ludzie bardziej dbają o higienę osobistą niż niejeden młodzieniec. A tak wogóle kto Ci dał prawo obrażania ludzi, których nawet nie znasz? I jeszcze jedno: To forum jest przeznaczone do wymiany doświadczeń, a nie aby na nim kogokolwiek obrażać nazywając ludzi śmierdzącymi staruchami i złodziejami.

Gość Jerzy_Jurek
@na innej wyprawiecolumb A może odpowiesz na jedno pytanie - skąd wiesz co się dzieje na konkretnych wycieczkach ? Są 2 możliwości : 1. Jesteś uczestnikiem wycieczki. Jeżeli tak to srasz pod siebie. Obrażając innych którzy jeżdżą na takie wycieczki obrażasz też i siebie. 2. Jesteś pracownikiem firmy organizującej takie wycieczki. Jeżeli tak to też słabo o tobie świadczy. Skoro swoich klientów obrażasz wyzywając ich od "śmierdzących staruchów" to zmień pracę.

Gość dario321
jest i trzecia mozliwosc... jest kierowcą autobusu :-P