Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość rzezucha
ja tez jakis czas odstapilam od umowy z ta firma - oddali mi zaliczke wiec tez traktuje sprawe jako zalatwiona z mojego doswiadczenia wiem ze nie wolno bac sie tej firmy najlepiej z tego co wywnioskowalam z forum najlepiej nie odbierac produktu napisac odstapienie od umowy ( taka prawda ze nawet jesli zabrali umowe to nic nie szkodzi ( poszukaja sobie oni o ktora umowe chodzi po danych osobowych ) a wiec wystarczy napisac ze odstepuje sie od umowy kupna podpisanej w dniu ... w oparciu o art.2 ust.1 ustawy z dn.02.03.2000r o ochronie niektorych praw konsumentow oraz odpowiedzialnosci za szkode wyrzadzona przez produkt niebezpieczny mozna dodac ze z dniem tym i tym towaru nie odebralismy podaie wysylac lisem poleconym z potwierdzeniem odbioru zreszta w kazdy wiekszym miescie jest rzecznik praw konsumenta ktory poradzi i powie co i jak a w internecie mozna znalezc tel na bezplatna infolinie

Gość ciocio
Ta firma to naciągacze, a umowa tak zrobiona żeby się z niej trudno wywinąć. Straszą ludzi karami za odstąpienie od umowy. Mojej ciotce powiedzieli telefonicznie że nie ma możliwości odstąpienia od umowy i że można tylko odstąpić w dniu kiedy się produkt kupiło. Kłamią od początku do końca. Takie firmy jak Beck Imperial powinno się likwidować !!

Gość Prawnikczka444
GRAŻKA50 KRS nie jest "pozwoleniem na działalność" tylko spisem głównych działalności /branży w króej działa firma. Brak jakieś działalności nie oznacza braku zgody na taka działalność bo KRS nie jest od wydawania zgody tylko przechowywaniainformacji o firmie, które ta sama dostarcza. A większość rodzajów działalności nie wymaga jakiejkolwiek zgody od żadnych organów. Jak będzie im sie chciało to sobie to dopiszą o KRS, a jak mają "nieistotny " udział w swoich przychodach z takiej działalności alebo nie jest to cel ich przedsiębiorstwa - to wogóle wpisywanie tego do KRS mija się z celem. Tak apropo to "usługa wycieczki" jest wyłącznie częścią sprzedaży czyli kosztem rekalmy przychodu zwanego sprzedaż produktu - a to już mają w KRS bo taki jest cel firmy. Najgorzej jak laicy wypowiadają się na tematy, które są dla nich obce...

Gość dario321
firmie wolno sprzedawac shit jako cudo,a nabywcy wolno zrezygnowac z zakupu cuda gdy uswiadomi sobie,ze to shit... pozdro

Gość pyrek
bylem z ta firma w berlinie poszalelismy oczywiscie prezentacje odpuscilem wolalem sie piwa napic niz tych glupot sluchac pozdrawiam wszystkich ktorzy maja troszke oliwy w glowie

Gość dario321
cos brak wpisow od pracownikow...

Gość CórkaMamy
Nigdy nie myślałam, że temat BECK IMPERIAL i mnie będzie dotyczył. A jednak stało się. Moja mama była na wycieczce z tą firmą. Tak się złożyło, że zawsze marzyła o myjce parowej i nadarzyła jej się nie lada okazja! Zawsze jej tłumaczyłam, by nie kupowała nic na prezentacjach ani z różnych TV Marketów oraz by nie kupowała taniej chińszczyzny za grosze tylko coś porządnego. Biednego nie stać na tanie rzeczy... I tak zakodowała sobie to w pamieci, ze oferta BECK IMPERIAL była dla niej rewelacją. "Super produkt niemieckiej oryginalnej firmy w promocyjnej cenie 1790 zł"! Nie tanio to napewno dobre jakościowo. Chciała nam zrobić niespodziankę, a przede wszystkim sobie. Tak bardzo się cieszyła, że wszystko owiała tajemnicą do momentu gdy towar (myjka parowa plus "gratis" odkurzacz" plus "gratis" patelnia do pizzy) przywiózł kurier. Gdy wróciłam po pracy do domu i zobaczyłam te "rewelacyjne" produkty od razu domyśliłam się o co chodzi. Wystarczy spojrzeć na opakowania. Zajechało mi tandetą i niestety chińszczyzna. Poinformowałam o tym mamę. Upierała się przy tym, że to super produkty, że na prezencji zapewniano że to nie Made in China, że okazja i w ogóle. Chcąc dowiedzieć sie więcej o tych produktach zaczęłam szperać w internecie i tak tu trafiłam. Oczywiście chcę w imieniu mamy rozwiązać umowę, ale nie do końca wiem co robić. Umowa została podpisana 27.10.2009r. W dniu dzisiejszym wysłałam pocztą listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru oświadczenie o odstąpieniu od umowy z prośbą o zwrot zadatku - 150 zł. Towar został odebrany. Kiedy mam go zwrócić? czy czekać aż przyślą jakieś potwierdzenie ? Druga bardzo istotna sprawa to to, że mama podpisała umowę ratalną, ale niestety nie dostała kopii tej umowy. Twierdzi, ze dali jej do podpisu różne dokumenty, ale nie wie czy była tam umowa. Wiem, wiem... powinna czytać zanim coś podpisze, ale niestety tego nie zrobiła... Tłumaczy to tym, że nie miała okularów, że się na tym nie zna itd.. Już tego nie cofnie, a ja muszę jej pomóc. Czytałam, że kopię oświadczenia o odstapieniu od umowy powinno się wysłać też do banku, ale w naszym przypadku do jakiego banku??? Telefony w firmie BI milczą. Czekać aż przyślą tą umowę z bankiem? Kiedy odesłać towar? Skłonna jestem pojechac tam i oddać osobiście tylko nie wiem jaki mam na to termin??

Gość dario321
@corka mamy zakladam,ze odstapienie zawiera numer umowy ,ktora mama zawarla z firma Beck. teraz prosze nie ogladac,,cudownego,, towaru i gratisow bo jeszcze cos sie uszkodzi (odpadnie itp.) odstapienie powinni otrzymac najdalej jutro.samo dostarczenie im odstapienia w terminie (10dni od daty zawarcia umowy) powoduje automatyczne rozwiazanie umowy (tej ratalnej tez) i to oni skontaktuja sie z mamą w celu omowienia zwrotu.z tego co pamietam to moja mama miala w umowie zapis o terminie 14dni od dnia w ktorym sie z nia skontaktowali. prosze sie nie przejmowac bankiem i zaliczka. sluze tez pomoca (gg-we wczesniejszych moich postach). pozdro

Gość marlenkaaa25
Witam, mój dziadek też się nabrał i kupił fotel. W dniu dzisiejszym wysłałam pocztą list polecony za potwierdzeniem odbioru z tym oświadczeniem ale boję się że mogą oni tego nie odebrać. Bo już wiedzą co jest w tych poleconych listach. Teraz nie wiem co dalej robić jak wycofać raty w banku i kiedy wysłać ten produkt. Czy już komuś z Was uwzględnili coś takiego proszę odpiszcie. pozdrawiam

Gość dario321
@marlenkaa25 nic sie nie martw,odstapienie wyslalas i jesli go otrzymaja w terminie to umowa jest rozwiazana z miejsca,a jesli by go nie przyjeli i list by wrocil to nie otwieraj go bo to bedzie dowod dla sadu,ze odstapienie wyslalas w terminie (to ze go nie przyjeli to malo wazne). skontaktuja sie z dziadkiem i kaza odwiezc fotel, czytaj moje wczesniejsze wpisy w tym temacie

Gość uczestniczka
widziałam ten fotel i jestem przekonana, że jego wartość jest znacznie zawyżona. Panowie na pokazie starają się za wszelką cenę zaskarbić sobie zaufanie słuchaczy. Wiadomo,że to jest ich praca ale nie należy ulegać ich namowom i zachować zdrowy rozsądek a wtedy uniknie się kłopotów ze zwracaniem zbędnych i kosztujących dużo za dużo przedmiotów. Pozdrawiam wszystkich wypowiadających się na forum i radzę sprawdzić firmę przed wyjazdem na wycieczkę.

Gość jatka8
ja taki mam www.w-MP3.pl

@marlenkaa25 Wysłałam odstąpienie od umowy tylko listem poleconym (bez potwierdzenia odbioru). Przyjęli. Na zwrot zaliczki czekałam ponad miesiąc, ale oddali. Miałam mniej problemów, bo po prostu nie przyjęłam towaru od kuriera i chciałam płacić gotówką. Miejmy nadzieję, że i u Ciebie wszystko dobrze się skończy. Wytrwałości. Pozdrawiam

ja z firmą Beck imperial walczyłem 3 miesiące i udało się z nimi wygrać.Sprawa jest bardzo prosta ,wystarczy w terminie 10 dni odstąpić od umowy zakupu(list polecony za potwierdzeniem odbioru lub fax wysłany z poczty).Firma odpowie na naszą rezygnację lecz to może u nich trochę potrwać.Telefonicznie nękać firmę o miejsce i termin , zwrotu towaru(adres zwrotu znajduje się na umowie).W momencie gdy telefonistka z firmy odpowie że towar przesłać należy na wskazany adres to proszę to zrobić natychmiast pocztą za potwierdzeniem odbioru(oni liczą termin odesłania towaru od momentu poinformowania przez nich telefonicznie lub listownie) .dowiadywałem się u rzecznika praw konsumenta i poinformował on mnie że termin odesłania towaru to jest sprawa umowna między firmą a klientem .W myśl ustawy terminowa rezygnacja z zakupu towaru powoduje, że to firma załatwia wszelkie formalności związane z rozwiązaniem naszego kredytu w banku.Ja posunąłem się nieco dalej bo sam rozwiązałem umowę z bankiem.Niestety ta firma nie chce informować który bank udziela nam kredytu. Po przeprowadzeniu własnego wywiadu informuję, że najczęściej umowy są podpisywane z LUKASEM , ŻAGIEL EUROBANK, HSBCBANK .Do tych banków można uderzać jak w dym i samemu rozwiązać umowę(osobiście lub korespondencyjnie) każda placówka udzieli informacji w kilka sekund czy został zawarty kredyt.Każdy bank ma swoje wewnętrzne przepisy ,najczęściej jest to 10 dni na anulowanie umowy.TO czy firma B.I. ZMIEŚCI się z tym terminem to już jest problem firmy nie nasz.NA KONIEC jeśli rozwiążemy umowę w ciągu 10 dni to zawsze jesteśmy wygrani i nie martwcie się czy oni odbiorą waszą korespondencję bo jest na to potwierdzenie a fax-u to już nikt nie oszuka. POWODZENIA..............

Gość annamariateresa
w naszym lokalu odbywał się pokaz i z toalety damskiej "miłe staruszki" ukradły mydło....

Gość dario321
@annamariateresa jestes tego pewna,wiec zakladam ze monitorujecie toalety!!!

Gość mydełko
staruszki ciągle kradną :)

Gość dario321
@mydelko jesli masz dowody to zloz zawiadomienie w organach scigania,a jesli ich nie masz to uwazaj... za pomówienia moze ktos Ciebie pociagnac do odpowiedzialnosci.

Gość Jerzy_Jurek
Kochani pracownicy firmy Beck Imperial i tym podobnych. Niestety czas oszukiwania starszych ludzi dobiega końca. Jak się okazuje kłamstwo ma krótkie nogi i może słono kosztować. UOKiK ostatnio wydał decyzję o nałożeniu kary w wysokości 66 tys. PLN na spółkę KAJA. Spółka KAJA wprowadzała w błąd swoich klientów nie informując ich o możliwości odstąpienia od umowy zawieranej poza lokalem firmy. To dopiero początek. Mam nadzieję że kary posypią się teraz lawinowo, tym bardziej że do nałożenia kary nie jest wymagana decyzja sądu - jest to decyzja administracyjna. Kara którą może nałożyć UOKiK może wynieść nawet 10% rocznych przychodów firmy. Więcej w gazecie prawnej : http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/372746,towar_z_prezentacji_mozna_zwrocic_w_ciagu_10_dni.html

Gość Jerzy_Jurek
Przepraszam w poprzednim poście połamał mi się link do artykułu w gazecie prawnej, tu znajdziecie poprawiony link : http://tinyurl.com/ycvf5l7

Gość baszko
Poszukuje osób, które kupiły fotele lub inne wyroby firmy BECK IMPERIAL a potem chciały odstapić od umowy lecz im się to nie udało. PILNE.

Gość kitel
ten dario wyjatkowo beszczelny typ z becka sluchaj palancie ty mozesz nas cmoknac do odpowiedzialnosci dni twej firmy sa policzone w gazecie poznanskiej ukaze sie dobitny artykuł o was

@baszko Jeżeli w ciągu 10 dni od zakupu wyślesz listem poleconym odstąpienie od umowy muszą Ci uwzględnić. takie jest prawo. Zatem spiesz się. Jeżeli odebrałeś towar to może byc problem ze zwrotem, ale również muszą towar przyjąć. Powodzenia

Gość dario321
@kitel niby,ze ja z becka?! w tej waszej firmie to same osły czy aby ty???

Gość kitello
to jak bedzie ten artykuł to daj linka ;]

Gość kitello
to jak bedzie ten artykuł to daj linka ;]

Gość niuniuk
Moja babcia tez lyknela na raty takie gowno jak jej pokazalem na necie ile na allegro taki fotel kosztuje jeszcze bardziej osiwiala rok temu odwiozlem ten fotel na ul przewodowa w wawie tam jest siedziba zglosilem ze z babcia jest zle i jest w szpitalu przyjeli ten fajans potem do kredytodawcy podobnie ich zbajerowalem ze nikt im nie splaci i ze fotel jest w becku lykneli i anulowali umowe tylko energicznie do nich i sie wsio zalatwi

Gość BIOLA
TAK MA MOJA MALA, DO KITU.W DODADTKU MAM PIECYK HALOGENOWER. FIRMA TO OSZUSCI, HALOGENY MIALY MIEC DOZYWOTNIA GWARANCJE A WYPALILYSIE PO 3 MIEIAC, MAM GWARANCJE NA DWA LATA I CO Z TEGO, DZWONIAC 3 RAZY ODLOZYLI SLUCHAWKE, A GDY POJECHALAM NA MIEJSCE ZAMIENILI I MI W OPAKOWANIU NA INY GRZEJNIK W GORSZYM STANIE. ODSTAPILIOD WARUNKOW UMOWYI REKLAMACJI. MIMO SKARG NIC NIE ZROBILI. NAPISALAM SKARGE DO SADU I WYGRAM BO MAM DOWODY NAGRANE NA DYKTAFONIE. .... BANDA ZLODZIEI

Gość BIOLA
LUDZIE NIE BUJCIE SIE IDZCIE DO KONSUMENTA PRAW OBYWATELSKICH I DO SADU. WALCZCIE O ZWROT KASY, JAKIS BUDZ JEZDI BMW I SMIEJE SIE Z TAKICH NAIWNIAKOW JAK MY, ALE TRAFILA KOSA NA KAMIEN....

Gość dario321
dokladnie