Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama karmiąca kiedys piersią

KARMIENIE PIERSIĄ ROCZNEGO DZIECKA TO PERWERSJA!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość 1111111111111
jak człowiek ma wpajane ,że należy o siebie dbać to bedzie to robił bez względu na to czy jest kobietą po porodzie czy starszym panem czy babeczka przy kości czy 5 letnim dzieckiem !!! mój syn jak szedł do pierwszej klasy to od rana stał przy lustrze i szykował sobie fryzurkę ;) więc nie obrażajcie tu kobiet,które wybrały sobie i dziecku karmienie naturalne i nie mówcie,że są nieatrakcyjne i zaniedbane a jeżeli w waszym otoczeniu takie właśnie występuja to życzliwie zwróćcie im uwagę,że należałoby juz zadbać o siebie :P

Gość 1111111111111
a po porodzie kobieta może wyglądać gorzej ale jest to połóg i trwa ok 6 tygodni a nie 2-3 lata i w tym czasie kobieta dochodzi do siebie po duzym wysiłku jakim jest ciąża i poród

Gość FACET XXXXXXXXL
JAK NAZWA WSKAZUJE CYCKI SA DO CYCKANIA

Gość to może jeszcze
cos sie z systemem zawiesilo:( nie twierdze ze wszystkie kobiety sa zaniedbane, tylko ze tak najlatwiej przystawic dziecko do cycka jak ma 3 lata:(

Gość laimonka -----
najpierw zaczelyscie od roku pozniej do dwoch teraz widze ze do 3 jeszce troche i pojawi sie tu do 4 a pozniej do 5 :D

do jkhkj - to twoje karmienie przez 1,5 roku to nie karmienie, bo sama piszesz ze to bylo symboliczne, wiec po co to robilas?przyjemnosc, przyzwyczajenie, czy co?

do 11111111111 - tak tylko w czasie pologu kobieta zle wyglada, masz racje, a po 6 tygodniach przechodzi jak reka odjał:p nie, trzeba dbac o sibie od samego poczatku

Do jakiego wieku zalecane jest karmienie piersią? Współczesne koncepcje na temat karmienia nie wyznaczają żadnych sztywnych granic. Naturalne karmienie jest najzdrowszym pożywieniem dla dziecka. Dzięki niemu ma ono większą wydolność układu immunologicznego, jest mniej narażone na ryzyko chorób alergicznych. U takich dzieci rzadziej można spotkać choroby takie jak: anemia, cukrzyca, wada zgryzu, próchnica. Dodatkowym atutem jest więź tworzona między matką a dzieckiem. Decyzja o tym jak długo karmić zależy od kobiety. Lekarze twierdzą, że minimalną granicą zakończeni karmienia jest pół roku. Czasami zdarza się, że dziecko samo rezygnuje z ssania. TO JEST OPINIA SPECJALISTY specjalisty,jeszcze raz powtórze...wiec może nim sie założy durny topik należałoby poszukać w internecie wiedzy a nie pretekstu do brania się za łby i opluwania wszystkich,którzy maja inne zdanie pozdrawiam cieplutko równiez te,które nie chcą lub nie moga karmić naturalnie człowiek ma prawo do własnych pogladów i zachowań jesli nie krzywdzą one innych

Gość 1111111111111
przecież piszę,że zawsze powinno się o siebie dbać ale taki np brzuszek u niektórych kobiet potrzebuje po prostu czasu żeby dojść do siebie i to juz jest fizjonomia i on nie zniknie tak z dnia na dzień to dobrze,że Twoje dziecko tolerowało słodycze i chipsy i że mogłaś je jeść ale ktoś wyżej zarzucił,że wpieprzanie chipsów równa się z wygodą i lenistwem,siedzeniem przed tv i niedbaniem o siebie i dziecko i to mi się bardzo nie spodobało a nie to,że ktos je albo nie je chipsów ja przystawiałam rano i wieczorem bo chciałam,żeby pił mleko uważałam,ze moje jest bardziej wartościowe niż to ze sklepu(wbrew opinii niektórych) a za pieniądze zaoszczędzone na mleku mogłam mu kupić np owoce lub coś innego bo dwulatek je juz prawie wszystko,jak mały skończył 2 lata lekarka powiedziała,ze można mu już podawać zwykłe mleko z kartonu i tak tez zaczęłam robić mam zdrowe dzieci i nie uważam,żebym popełniła błędy w ich zywieniu tymbardziej,ze świetnie sie rozwijały i pediatra zawsze popierała to co robię

Gość czemu wdajecie sie w
taka glupia rozmowe jezeli czyjs najwiekszy problem to piersi obcych kobiet to chyba najwieksza perwersja o jakiej tu mowa

Gość 1111111111111
napiszę jeszcze ostatnie zdanie do autorki bo juz mi się chyba znudził ten topik -oprócz szacunku do swojego ciała o czym napisałaś na poczatku powinnas mieć również szacunek do drugiego człowieka do takiego,który ma inne zdanie niz Ty

Gość 1111111111111
czemu wdajecie sie w -właśnie sama nie wiem dlaczego dałam się wciągnąc w ta durna dyskusję ;)

Do autorki tego topiku Karmiłam synka do półtora roku.I następne moje dzieciątko będę karmiła tyle samo albo jeszcze dłużej. Bo dobro moich dzieciaczków jest dla mnie najważniejsze.Mimo,że wymaga to wielu wyrzeczeń. A jeżeli chodzi o wygląd. To już tydzień po porodzie moja waga wróciła do normy, a dzięki karmieniu straciłam dodatkowo parę kilogramów Nigdy nie obnosiłam się z karmieniem. Bo nie uważam, że nagle kiedy piersi kobiece służą do karmienia, przestają być intymną częścią ciała.Ale jeżeli komuś to nie przeszkadza to chyba jego sprawa. Pozdrawiam

wlasnie, a wiec przez pol roku dziecko dostanie co najwazniejsze, decyzja nalezy do kobiety jak najbardziej, ale po co karmic np 3 lata???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość mama karmiąca kiedyś piersią
kobiece piersi zawsze są intymną częscią ciała, a od Ciebie zależy czy chcesz ją eksponowac czy nie. Nie widze różnicy między pokazywaniem piersi na plaży w czasie opalania, na ulicy w czasie karmienia, czy w w innych sytuacjach, cycka jest cycka, poza tym nie trzeba akceptowac wszystkiego co dała nam natura, a kobiece piersi służą przede wszystkim do czego innego a do karmienia mogą posłużyc, byle nie za długo:)

Gość hahahhahahahahahah a kto
a kto powiedzial ze obce piersi sa problemem? poza tym ogladanie kobiecych piersi to chyba nie perwersja, ale nie kazdy musi je ogladac jak nie chce a tak jestesmy skazane na widoki wywalonych cycow, jescze zeby byly ladne a wiekszosc z nich jest oblesna podobnie jak ich wlascicielki zapasione grubaski, wmawiajace sobie ze tak musi byc, tłumaczace swoj brzydki wyglad i zaniedbanie posiadaniem dziecka

Pytałam o to lekarza, który powiedział mi, że karmienie piersią do 2 lat jest jak najbardziej normalne. Lekarz stwierdził również, że należy karmić przez minimum 6 m-cy i te pół roku w zupełności wystarczy. Nie jest tak, że dziecko karmione piersią przez 1.5 roku otrzyma więcej przeciwciał niż dziecko karmione piersią przez pół roku. Nie ma znaczenia, jak długo kobieta karmi piersią, ale jeżeli postanowi karmić piersią dziecku nic złego się nie stanie. Nie mogę zrozumieć, jak możecie pisać:\"i potem rosną psychopaci\". Co ma wychowanie wspólnego z karmieniem piersią? Myślisz, że dzieci krócej karmione piersią są lepiej wychowane od tych, które są dłużej karmione, czy o co ci chodzi?

Gość nieprawda ze powoduje
zaciesnianie wiezi matki z dzieckiem, bo wiez nawiazuje sie juz w brzucu matki, ja nie moglam karmic piersia od samego poczatku musialam karmic butelka i mam 7 letnia coreczke, ktora kocham i ona mnie, mam z nia bardzo dobry kontakt, nawet jakbym karmila to na pewno nie do 3 roku zycia tylko do 1 roku, wiec to nie ma nic do rzeczy

Gość nieprawda ze powoduje
podejrzewam ze osobie ktora to napisala chodzilo o to ze tak długie karmienie dziecka blokuje jego niezaleznosc, staje sie np takim mamisynkiem ciagle przy cycku a to zdrowe nie jest

Gość fecet co czyta
piersi, cycki, cycuchy, biust kazdy jest do czynnosci seksualnych i jest sprawa intymna, mezczyxni chodza do klubow zeby poogladac gole cipki i cycki, a jak widze na lawce laseczke z cyckami na wiezchu to mam to za darmo:P a do karmienia słuza tylko przez niedługi okres i zeby moja zona karmila przez 3 lata, nie moglbym jej ssac piersi co uwielbiam bo wyciekaloby z nich obrzydliwe mleko, poza tym tak długi okres zostalby w mojej psychice ciagle widzialbym syna na jej cyckach to nie bylo by mi przyjemnie

Gość mama taka mama
wlasnie rodza sie zdrady - macie tutaj typowy przyklad, dlaczego zdradzaja: -kobiecie nie zalezy na tym aby o siebie dbac - opinia taka jak kolezanki, wali mnie to, nie zalezy mi, dziecko najwazniejsze -oczywiscie ze dziecko najwazniejsze ale nie zapominajmy o sobie, mezu -brak ochoty na seks; przyczyny??czesto wstyd ze jak ja wygladam, ze co on sobie pomysli, a jednoczesnie brak jakichkolwiek czynnosci no i tak zmierzajacych do zmiany zaistanialego wygladu, calkowite poswiecenie dziecku tak bardzo ze zapomina sie ze maz tez czlowiek- ma swoje potrzeby -zmeczenie,niewyspanie,frustracja, zamiast ukoic to w ramionach ukochanego mezczyzny,odsuwamy sie od niego,znow poswiecajac dziecku I JEDNO JEST PEWNE, NORMALNY KOCHAJACYMEZCZYZNA ZAAKCEPTUJE PRZEZ JAKIS CZAS SWOJA PARTNERKE NAWET JESLI PRZYTYLA 100KG I WYGLADA JAK SLONICA, BO JA KOCHA, ALE KIEDYS MILOSC DO NIEJ I POŻĄDANIE WYGASNA I JESLI ONA TAKA ZOSTANIE ZACZNIE SZUKAC ROZRYWEK NA BOKU. POWIEM WAM JEDNO, DBAJCIE O SWOJE DZIECI PRZEDE WSZYSTKIM, ALE NIE ZAPOMINAJCIE O SOBIE, ZE JESTESCIE KOBIETAMI, A NIE TYLKO KARMICIELKAMI, SPRZATACZKAMI, PRZEWIJARKAMI, I O SWOJEGO MĘŻA JEŚLI ZALEZY WAM NA NIM

Gość mamuska102
Co wy opowiadacie? perwersja? karmienie piersia to dowod najwzszego oddania i milosci do wlasnego dziecka! W rodzinie mojego meza byl taki przypadek, ze matka karmila swojego syna do 8 roku zycia, a corke do 6 i nikt sie nie gorszyl, a ze bieda wtedy na wsi byla, to lepszego pokarmu dla dzieci nie bylo. I co, chlopak wyrosl na zdrowego byka, jest silny, nigdy nie chorowal, a dziewczyna krew z mlekiem. Nie gadajcie glupot, ze to cos zlego, nie ma bardziej pozywnego pokarmu niz mleko matki! ja swoje dziecko tez zamierzam karmic do czasu, az pojdzie do zerowki i niech mi ktoras cos powie!

Gość mamuska102
a jak bedzie dorosly i zateskni do matuli, to tez mu dam cyca!

Gość polaks
bzdura, moja zona karmiła prawie 2 lata i ma super biust jest szczupła i wygląda 10 lat młodziej, tak jakby nie miała dzieci (mamy dwoje)