Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22122

czy potrzebna panika? dotyczy potencjalnej ciąży

Polecane posty

Gość 22122

Moja sytuacja jest bardzo dziwna. Zawsze mialam cykle nieregularne, ale miesiaczka wystepowala najczesciej pomiedzy 25- 29 dniem. Jednak od trzech miesiecy dostawalam okres co 16, 22 dni i tak przez trzy miesiace. Dodam jeszcze że teraz spoznia mi sie tak jak nigdy: dzis jest 32 dzien i okresu brak, Kochalam sie bez zabezpieczenia(zawsze tak robimy z ukochanym, bo prezerwatywy i tabletki - nie dla nas ) Jednak podczas stosunku nie doszo do wytrysku wewnatrz mnie, ale sam seks trwal bardzo dlugo bo okolo godziny. Teraz nie wiem, mialam wtedy chyba dni plodne i boje sie ze moge byc w ciąży. okres mi sie spoznia, boli mnie troche brzuch tzn chyba macica albo jajniki(nie wiem bo nigdy nie mam takich bóli nawet przed miesiaczka, a jak wystepuja to zawsze tego dnia przychodzi @, a teraz nic. Kupilam sobie test i zastanawiam sie czy czekac jeszcze kilka dni c zy zrobic juz teraz? dzisiaj/ i czy jak stosunek byl 2 tygodnie temu to wyniki moze byc wiarygodny. Dodam jeszcze ze kolejne zblizenia byly juz chyba w dni nieplodne ale część wytrysku mojego faceta była do środka we mnie... Nie wiem co mam zrobic. przyjaciolka radzi mi zeby jak najszybciej zorbic test, a ja zwlekam, moze niepotrzebnie panikuję...

Gość 22122
Prosze o radę. wiem że pewnie niepotrzebnnie panikuje ale mam dziwne bóle, w dole w podbrzuszu, nigdy tak nie mialam, i to trwa juz od kilku dni, zawsze gdy zbliżała mi sie @ bolalo mnie w krzyżu, w okolicach kości ogonowej, i jak przychodzily te bóle to zawsze ale to zawsze tego samego dnia dostawalam miesiączkę. a teraz spoznia mi się. Czy zrobic ten test teraz? mam ochote go wykonać juz w tej chwili? czy lepiej czekać jeszcze chociaz dwa dni, bo moze okres przyjdzie i niepotrzebnie tylko sie stresuje

Ginekolog mile widziany.Twoje cykle nie tylko są dziwne ale i nieprawidłowe. miesiączka po 16 - 22 dniach? Trzeba to koniecznie zbadać.Zrób test z porannego moczu i bez względu na wynik - udaj się do lekarza bo nawet, jeśli nie jesteś w ciąży - to na pewno jest coś nie tak.

Gość 22122
nglka- zgadzam sie z Toba, widzisz bo ja w wakacje sie strasznie drastycznie odchudzalam i w rezultacie schudłam 10 kg, i to dlatego dostawalam okres co 16-22 dni przez 3 miesiace. Zaraz chyba zrobie test bo nie wytrzymam do rana

Gość 22122
zrobilam test, w ciagu dnia, negatywny, czyli okres powinien nadejsc, jednak nie nadchodzi, boje sie

Gość kiia11
22122 idż do lekarza.Nie bój sie, miesiączka nie zawsze jest regularna.Często zdarzają się takie opóżnienia ,ale lepiej to sprawdż.Nieregularny okres to niezaplanowana ciąza,pozdrawiam

Gość kola1
To, ze test wyszedl negatywny nie swiadczy,ze nie jestes w ciazy. Ja osobiscie nie wierze w skutecznosc stosunku przerywanego i predzej czy pozniej u zdrowej kobiety konczy sie ciaza ( wiem po sobie). pierwsze tygodnie wlasnie objawiaja sie dziwnymi bolami jak przed okresem. Ale ciaza to tylko jeden z wielu powodow spoznien. powinnas poczekac kilka dni i zrobic kolejny test lub udac sie do lekarza i zrobic test z krwi.

Sorry, wpadasz w panike z powodu mozliwosci bycia w ciazy, a jednoczesnie uwazasz, ze te najskuteczniejsze metody anty sa nie dla Ciebie? Nie widzisz tutaj zwyklej ludzkiej... głupoty z Twojej strony??

kochałam się z chłopakiem w nocy z 13 na 14 dnia cyklu. Zabezpieczylismy sie prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym. Ponieważ byłam bardzo sucha przerwalismy, chłopak skończył się ocierając o moje posladki (bardzo to lubi) Rano okazało się że prezerwatywa była peknięta. Nie wiem w którym momencie pekła, w dodatku nie wiem co i jak z moim cyklem.przedostatnio trwał 9 tygodni. ginekolog przepisał mi spironol, nastepna miesiaczkę dostałam po 23 dniach i teraz 3 dni po tym stosunku czyli 17 dnia cyklu dostałm znowu \" 5 dniowe krwawienie\". teraz krwawienie się skończyło i mam dużo przezroczystej ale średnio rozciągliwej wydzieliny chyba oszaleje niech ktoś się wypowie, co mysli o całej sytuacji??