Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila majak

Wstydliwe.. glupie..pytanie do posiadajacych ks. sanepidowska!

Polecane posty

Gość kamila majak

Ponocbadanie kalu robi sie raz na cale zycie. A co jesli komus wyjdzie ze ma salomonelle lub shigelli(jakos tak?) I w ogole... juz nie wiem.,.. jak nabieraliscie ta lyzeczka..KUPE.. to ona ma jednolity kolor bez zadnych dodatkow?:D Wiem to glupie ale moja ma jakies biale czastki.. jak orzechy heee i nie wiem czy to jakies robaki czy co.. nie mam zadnych objawow.

Gość kamila majak
nie to zaden slonecznik... tak mam od jakiegos czasu a nie jem raczej pieczywa. hmm wiecie ja sie nie przygladam swoim kupom normalnie... to dla mnie stresujace..hee Ale np salomonella i te shigelli to sa niewidoczne golym okiem tak?

jesli chodzi o badania raz czy kilka: teoretycznie badanie takie robi sie raz ale zawsze pracodawca moze bez wzgledu na to ze juz posiadasz ksiazeczke skierowac cie na powtorne badania

Gość to raczej sie nie zdarza aby
pracodawca kierował na ponowne badanie na nosicielstwo ...

Gość kamila majak
co to za dyskusja! Ja sie pytam czy robaki sa widocznie golym okiem?:D Nie no wmowilam sobie cos... ale to wyglada jak czekolada z orzechami.. jestem okropna:P

jest tak ze badania kalu sa teoretycznie wazne cale zycie ale ksiazeczka jest wazna rok i pod koniec waznosci idzie sie z tymi wynikami i lekarz pierwszego kontaktu przedluza waznosc na kolejny rok i tak caly czas chyba ze jak pisalam pracodawca skieruje na ponowne badania kalu