Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nula_tyszanka

Bezpłatne szczepienie Infanrix-em

Polecane posty

Jestem zbulwersowana postawą niektórych placówek służby zdrowia! Mój synek ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe szczepiony musiał być szczepionką acelularną - ponieważ nie daje powikłań ze strony układu nerwowego. Szczepiliśmy go w ten sposób dwa razy, za każdym razem płacąc 60 zł. Ani raz nie dostaliśmy rachunku, o który prosiliśmy. Panie wymawiały się tym, że rachunek to musi wystawić sekretarka, a to kierownik musiałby podpisać, a to, a tamto... Trzecie szczepienie mały dostanie już w innej przychodni, bo zmieniliśmy miejsce zamieszkania. I okazało się, że będzie bezpłatne, skoro tak zalecił neurolog! I chociaż nie mamy specjalnego zaświadczenia, to mimo wszystko jest wpis w książeczce zdrowia bąbla z konsultacji neurologicznej z zaleceniem szczepienia aP. Wystarczy ksero wpisu podpięte do karty szczepień. I okazuje sie, że tu można! Jestem wściekła. I nie chodzi mi o pieniądze - dla tego szkraba mogłabym i nerkę sprzedać, wiadomo, i wszystko zrobić. Ale przecież nie wszystkich stać na płacenie za bezpłatne szczepionki. Ile jest takich dzieci, które mimo swoich problemów neurologicznych dostały bardziej ryzykowne szczepienia zwykłe, bo ich rodziców po prostu nie było stać na acelularne? Ile jest innych takich przekrętów w przychodniach, gdy pacjenci płacą za leki, które pewnie przysługują im za darmo? Kto się w końcu za nich weźmie? Przecież to jest oszustwo pacjentów i wyłudzenie z budżetu państwa! A to jakby nie patrzeć przestępstwa! Nie tolerujmy tego! Niech ten kraj zacznie w końcu normalnieć - dla naszych dzieci, żeby nie musiały sie tak szarpać jak my z każdą banalną sprawą. Dlatego apeluję: powiedzcie o tym wszystkim swoim znajomym mającym dzieci - niech nie płacą, jeśli nie powinni! Niech wiedzą, że to im sie należy!

Gość ja powiem moze tak
no nie wiem czy to taka bezpieczna szczepionka jak ciagle wycofuja jakies jej partie... ja szczepieniom skojarzonym mowie NIE podobnie zreszta jak i kolezanki tudziez znajomi lekarze

Gość oooo raanyyy
Zarzadzenie o bezplatnym Hibie weszlo juz w kwietniu, a placowki sl. zdrowia dalej pobieraja kasę, twierdzac ze nic im o tym nie wiadomo badz zaslaniają się\ kalendarzem szczepien ze starymi wytycznymi