Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY TEST

po ok.8dniach od stosunku jest wiarygodny?????????

Polecane posty

Gość CZY TEST

Gość CZY TEST
a dlaczego tak? czy w czasie ciąży miesiaczki zawsze występują?

za wczesnie aby robic test w ciązy nie ma miesiączki, moze ewentualnie byc plamienie

Gość natalie 222
jest wiarygodny jesli ma wysoką czułosc stężenia hcg w moczu...a mocz zbierz z nocy to wazne

Gość CZY TEST
no to ja miałam chyba normalne miesiączki, tylko,że wystąpiły wcześniej,co z kolei możę być skutkiem tego,że kiedyś brałam postinor...

Gość a wlasnie ze w ciazy mozna
miec cos co wyglada jak miesiaczka, niekoniecznie musi to byc plamienie. Co do testow, to sa dostepne testy wykrywajace ciaze juz po 6 dniach od zaplodnienia, ale mowa tu o zaplodnieniu, a nie o stosunku. :)

Gość hsdgvhhhh
piszecie ze sie robi test jak sie miesiaczka spoznia, mi sie spoznia juz 5 dzien, a kochalam sie dzien przed miesiaczka planowana, czy robic test?

Do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem - sprawa indywidualna. Dopiero po zagnieżdżeniu produkowany jest hCG.Kolejną sprawą jest to, że dzień stosunku to nie to samo co owulacja, owulacja może wystąpić nawet 3-5 dni po stosunku - i może dojść do zapłodnienia.Dlatego wynik negatywny będzie wiarygodny dopiero 3 tygodnie po stosunku. Wtedy będzie można mówić z dużą pewnością, że ciąża wykluczona.Nic Wam po super czułych testach, jeśli do zapłodnienia dojdzie 3 dni po stosunku, a do zagnieżdżenia 12 dni po owulacji (15 dni po stosunku).

Gość kocicaa
ale zeby plemniki przezyly to potrzebne jest jeszcze dla nich odpowiednie srodowisko...

Odpowiednie środowisko w okolicach dni płodnych zawsze jest, 72h życia dla zdrowych plemników to podstawa, bardzo silne plemniki w dobrym śluzie potrafią przeżyć do 7 dni.

Gość kocicaa
kurcze, strach sie bac...

Gość kocicaa
z drugiej strony to w ciaze chyba tak latwo sie nie zachodzi

Ano nie, ale zazwyczaj jest tak, e mają te, które nie chcą - a te, które chcą - nie mają. Więc wiara w szczęście bywa zawodna w obu przypadkach :-)

Gość kocicaa
dokladnie, to jak byc,albo nie byc...

ja mam pytanie do was bo kochalam sie dzisiaj z chlopakiem no i zsunela nam sie prezerwatywa, jednak dopochwowo wzielam patentex oval n. wykonal we mnie moze z 3 ruchy max zanimi sie zorientowalismy, nie skonczyl we mnie, w ogole nie skonczyl. Dzisiaj jest 28 dzien mojego cyklu, z czym ostatni trwal 45 dni i na ogol tyle mi trwaja.Czy wedlug was jest jakas szansa zajscia? dodam ze prezerwatywa tez miala srodek plemnikobojczy

Gość kocicaa
raczej marne szanse

Gość to sem ja
NIE