Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetttte

Nie ustępuje miejsca starszym w tramwajach i autobusach

Polecane posty

Gość Anetttte

Wkurzają mnie staruchy które stoją nad tobą i oczekują że im się ustąpi miejsca, jak nie mają siły stać to niech sobie kupią wózek inwalidzki albo trumne, już się dosyć stare pierdziele nasiedziały!

Gość zgadzam sięęęęęę

Gość Ty też kiedyś będziesz taka

Gość gekonek
autorko jesteś chora:O

Gość klinciaaa
ja ustępuje... i te osoby są zawsze miłe i zawsze mówią nie nie trzeba:)

Rzeczywiście ...powinnaś być z siebie dumna..brawo... Możesz mi jeszcze powiedzieć w jakim wieku powinnam sobie tą trumnę kupić..bo może ja też już nadaję się tylko do ziemi a w swojej nieświadomości łażę po tym ziemskim padole i tlen takim ludziom jak ty zabieram...

I chwała Ci za to.Mam nadzieję,że na starość nie spotkasz frajera coby ci ustąpił.

Gość rzeczywiście to fakt
autorka jest zjechana, ale fakt faktem, jak potrafią 2-3 godziny stać pod blokiem stare dewoty i plotkować, to czemu w busie nie potrafią wystać 5 minut???? :o

Może jak już będziesz stary to odpowiedź ci się sama nasunie?

Przed starością nikt się nie wykupi. :O Ty też kiedyś będziesz stara, będzie Cie wszystko bolało, nawet oddychać będzie Ci ciężko. Nie martw się. Moze akurat Tobie ktoś wtedy ustapi miejsca. Wydaje mi się , ze one zachowują się tak natarczywie, bo im naprawdę ciężko. :O

a najlepsze to jest w ogole wtedy jak autobus zatrzymuje sie na przystanku i ludzie probuja wysiasc a takie stare baby sie pchaja nie patrzac na innych;:/ juz nie raz uwage zwrocilam zeby poczekaly bo nie ma jak wyjsc to powiedzialy ze one nie zdaza wejsc:o tak jakby kurwa akurat im ten autobus mial uciec...

Gość typowy facet
Ja tez nie ustepuje.Jak mi babsztyl uwage zwraca to mowie ze wyszedlem dopiero co ze szpitala i jestem oslabiony i jak chce to moge jej pokazac zaswiadczenie. Dziwne ze w autobusie lub tramwaju juz nie maja sily stac. Ale zeby dopchac sie do wolnego miejsca to pierwsze. Biegna niczym mlode antylopy. Albo w kosciele tuz przed oltarzem stoja twardo. Im blizej tym wieksza katoliczka. I zawsze twardo stoi. Dziwne nie? Miejsca ustepuje tylko jak do autobusu wejdzie naprawde schorowana babinka. A no i kobieta w ciazy zawsze moze liczyc na miejsce:)

Gość rzeczywiście to fakt
wątpię, ja na pewno nie zdewocieje i na starość nie będę jechał po młodzieży tylko dlatego, że są młodzi, inaczej się ubierają, mają inne POglądy i nie chodzą do koścoioła.... :o

typowy facet ->naprawdę chodzisz do kościoła,że to widzisz?No nie wierzę w taką obłudę.

ja czasami sie pytam czasami nie jak widze ze jakas baba nachalnie stoi i sapie nade mna to odwracam glowe a jak widze ze ktos stoi i sie o miejsce nie prosi to od razu pytam czy moze pani chcialaby usiasc takie stanie i sapanie to od razu widac ze baba chce usiasc a moze tak troche kultury? pamietam jedna sytuacje jak z klasa jechalam do kina autobusem no i stalismy sobie na srodku a niektore miejsca byly wolne i wsiadly takie baby stare i do nas z morda ze miejsce zajmujemy ze powinnismy wyjsc (!!) albo usiasc:/ no tak kurwa tak zle i tak niedobrze:/

Gość typowy facet
Czasami mi się zdarza. Co gorsza za granica ludzie tak samo sie zachowuja jak w Polsce. Wiec sie martwie ze moze tez kiedys bede maltretowac mlodziez o miejsce.

Gość burza mnie przeraza
no to ja mialam podobna sytuacje- jade tramwajem, przede mna miejsce wolne a starucha do mnie podbija i mowi zebym jej ustapila miejsca bo ona chce usiasc. Powiedzialam jej ze przede mna jest wolne wiec moze sobie siadac to ona ze ja siedze na uprzywilejowanym miejscu i mam natychmiast wstac bo ona tu bedzie siedziec....to jest szczyt bezczelnosci. Powiedzialam ze owszem, bedzie siedziec ale dopiero jak ja wysiade.:) Ponioslo mnie troche.

Gość Babcia60
słuchajcie chłystki młode, ja mam 60 lat, kondycją dorównuję niejednemu z was ale jak mi gówniarz nie chce ustąpić zatrzymuje tramwaj hamulcem awaryjnym i powołuje się na napis "ustąp miejsca starszym" nie będzie mi tutaj gówniarnia rządziła w mpk! W waszym wieku chodziłam na piechotę, komunikacja miejska jest dla starszych ludzi nie dla was!

oj nie ja ci powiem ze np wniemczech staruchy sie tak nie pchaja np dp metra:/ zachowuja sie jak ludzie a nie jak malpy:/

babcia pojebalo:D dla starszych osob?:P powiedz mi gdzie taka starucha wychodzi codziennie??:P idz poogladaj telenowele:D

Gość zgadzam sięęęęęę
Pis przegrał stulić ryje

ciekawa jestem jak wy w wieku dajmy na to 70 lat bedziecie sie zachowywac i czy wam milo bedzie jak ktos was nazwie staruchą, no ale szacunek do starszych wynosi sie z domu i widac jakie kto miał wychowanie, pozdrawiam 🖐️

Gość Babcia60
dodam,że zawsze gdy zaciągam hamulec bezpieczeństwa dostaję w ryj od motorniczego ,ale to mi się nawet podoba nie muszę zbierać na operację plastyczną :classic_cool:

ariane nie bede na pewno sapac nad kims kto siedzi to raz a dwa ze jak bede chciala usiasc to grzecznie poprosze a nie ze mi sie nalezy... bo tak naprawde nic sie nikomu nie nalezy! to jest dobra wola kogos kto ustepuje

Jak będę stara i naprawdę będę potrzebowała usiąść to grzecznie zapytam czy ktoś by mnie nie puścił a ni estanę nad kimś i będę w niego bezczelnie patrzyła, żeby mnie puścił :O Nie jeżdzę mzk ale jak jeździłam to też nie puszczałam takich natrętnych bab. A szczególnie jak upatrzyła sobie taka moje miejsce a inne były wolne :P

Ja pierdziu,Fajna madchen,dobrze że ty to już w Polsce nie mieszkasz.Mam nadzieję,że się chlubisz niemieckim obywatelstwem,bo czytając twoje teksty to wstyd żebyś ty Polką była. P.S.z dużej litery piszę jak ktoś zasługuje na mój szacunek.

Gość ja rowniez nie ustepuje
miejsca staruchom ... a powod jeste jeden ... 2 miesiace temu skrecilam staw kolanowy, noge wsadzono mi do gipsu, chodzilam o kulach ... czesto jezdze ze straszymi osobami w autobusach (mlodziez to mniejszosc) ... zadna osoba nie ustepowala mi miejsca, a bol nogi byl ogromny ... wtedy powiedzialam sobie chuj im w dupe ... starzy tak samo moga stac jak mlodzi ... skoro oni nie rozumieja chorego czlowieka, dlaczego ja mam ich rozumiec ?

Starszym trzeba ustępować, a jak się nie podoba i chcecie siedzieć to se kurwa kupcie trabanta na złomowisku i nim jeździjcie a nie autobusem

amita o jejkus ale sie przejelam ide plakac a ty co moze bedziesz sterczec nad osoba ktora siedzi?? tym bardziej ci nie ustapi miejsca... a poza tym skad ty masz informacje ze ja w polsce nie mieszkam??:P i jaki wstyd ze jestem polka?? bo nie ustepuje miejsca osobom ktore sapia nade mna?? chinka jest tego samego zdania co ja ale nie lepiej sie ciepicz mnie:D

Gość zgadzam sięęęęęę
fajna madchen dobrze mówi miejmy nadzieję, że zachód kiedyś zawita do polszy