Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateush

Pozamykają szkoły? Czeka nas ogólnopolski strajk nauczycieli?

Polecane posty

Czytałam ten artykuł. I tak nie macie za bardzo na co narzekać, poważnie mówię. Dwie rzeczy wam zaszkodziły w reformie: krótszy czas nauki w liceum i \"nowa\" matura.

Gość izóchna
fajna...a topik - poród naturalny jest obleśny!

a prosze wytlumacz mi czemu nowa matura zaszkodzi? bo kazdy tak mowi a zadnych konkretow wiem ze ustna jest bez sensu bo i tak wiekszosc uczelni nawet jej pod uwage nie bierze... tylko wiecej stresu i roboty dla nas

pilotka to ty ?:P kurde no nie wiem:( tam mnie duzo osob atakowalo i wiem ze kilka bronilo ale nie wiem za bardzo kto:( prosze napisz mi:P

Pisemna: uczniowie słabi mają tutaj dobrze, bo wypracowanie to odtwórcze streszczenie i w sumie nie trzeba czytać lektur, żeby zdobyć dużo punktów. Wczoraj sprawdzałam prace i mój najlepiej piszący uczeń całkiem położył analizę fragmentu (nie wiem czemu, zmyję mu łeb ), dostał 6 punktów na 25 i wyszla mu trójka, bo nadrobił resztą punktacji za język, styl, kompozycję i ortografię. I o czym mówimy? :O Normalnie powinien dostać 2 albo 1. Uczniowie \"lepsi\", ktorzy nie mają problemów z pisaniem, nie mogą się wykazać, bo za większą wiedzę dostają maksymalnie 4 dodatkowe punkty. No i te nieszczęsne klucze!!! Ustna: sama sobie odpowiedziałaś.

no wlasnie ten klucz jest najgorszy bo trzeba tak samo odpowiedziec:( a jak ktos inaczej np interepretuje wiersz, dostrzega tam cos innego ale w kluczu tego nie ma i 0pkt:( bez sensu:/ a nie sprawdzaja nauczyciele uczacy bo nawet jak uczec cos napisze inaczej, po swojemu to taki uczacy nauczyciel zaliczy bo wie co uczen mial na mysli a taki z innej szkoly juz nie:/

Gość JA PITOLE.............
Rozumiem, że każdy chciałby zarabiać więcej. I rozumiem, że każdy nauczyciel pracuje faktycznie więcej niż 18h. No, ale do jasnej cholery!!! Nie uwierzę, że poświęca swojej pracy (przygotowanie się, sprawdziany, rady itp.) więcej niż dodatkowe 10h tygodniowo. Nie codziennie są sprawdziany, rady i inne. To i tak daje w sumie 3/4 czasu pracy pozostałych obywateli!!!!!!!!!!!! Wakacji się nie czepiam, bo rozumiem, że od ześwirowanej młodzieży trzeba solidnie odpocząć, by samemu nie popaść w obłęd.

Gość izóchna
ja pitole - to i tak dużo więcej rozumiesz niż niektóre osoby.... pozdrawiam

niektorzy nauczyciele to juz w ogole powariowali babka niedawno powiedziala ze ona poprawy niue zrobi vbo raz ze nie uczymy sie na sprawdzian a dwa ze ona chce miec wlasne prywatne zycie i nie chce jej sie popraw sprawdzac, a ostatnio poprawy oddala po ponad miesiacu czasu... gdzie tu sprawiedliwosc?? jak uczen jest nieprzygotowany to 1 a jak nauczyciel to wszystko dobrze, nauczyciel ma obowiazek w ciagu 2 tyg oddac sprawdzone prace a jak uczen sie domaga po tyg 2 tyg to nauczyciel sie msci:(

Ja w piątek sprawdzałam wypracowania od 13:45 do 18 z jedną przerwą na Teleexpress :D (patrzyłam specjalnie na zegarek). Nie powiem, żeby to było lekkie, ale cóż - taka moja praca, są cięższe zawody, np. górnik.

Jeszcze jak, oni zresztą też :D Jak wiem, że nikogo nie urażę, to czasami czytam na lekcji. Pytanie z "Chłopów" - Kim była Jewka? Odpowiedź: "drugi syn Boryny".

no u nas babka tez czasami czyta po sprawdzeniu prac co napisalismy ale my czesto robimy bledy takie bez ladu i bez skladu te zdania wychodza:P

\"Polska została rozebrana\" [chodziło o rozbiory] - tego nie będę czytać na głos, bo Piotrkowi żyć nie dadzą :D

hehe, mam, ale już w szkole, ale leciało jakoś tak: \"Krasicki ukazywał też nas ludzi Polaków jako zwierzęta naturalne, przyrodnicze\" [pisownia oryginalna] Wiesz, o co chodzi? Bo ja musiałam dobrze się namyślić!

to, ze nauczyciele zarabiaja za malo, to nie jest kwestia samych pieniedzy. fajna madchen - w tym topiku niestety wypowiadasz sie na temat, o ktorym masz slabe pojecie :O, a szkoda. uwielbiam te argumenty \"nauczyciele maja wakacje, dni wolne i tak dalej. a, i 18 godzin w tygodniu\". niech zgadne, nie masz pojecia o karcie nauczyciela? :O (juz widze cie wpisujaca w google :D )

fajna - wiesz, co innego mowi sie po prywacie, co innego wlasnym uczniom :O poza tym fakt, ze znaczna czesc nauczycieli to...szkoda gadac. zal dupe sciska, ze w ogole ucza :O

Gość Sunflowers są the best
Moi drodzy, to że ktoś piszę ze nauczyciele teoretycznie pracują 18 h w tygodniu to fakt, dla normalnego człowieka to bułka z masłem,ale ja proponuję każdemu kto mysli ze nauczucil nic nie robi przyjść i przepracować ten tydzień,Ja uczę angielskigo, uczę 0-6 klasa.Jeżeli ktoś nie ma pojecia o tym jak wygląda praca nauczyciela niech się lepiej ni udziela.

Ja to prawie nic nie powiedziałam. Nie mam co narzekać na pracę. Kasy zawsze jest za mało, taka prawda, ale generalnie w większości zawodów potrzebne są podwyżki. Mam wielką satysfakcję, kiedy widzę, że uczeń, który jest tą czarną owcą szkoły (czasami nawet specjalnie, chętnie i dobrowolnie, co też jest zabawne), \"okazuje się\" całkiem fajnym i normalnym osobnikiem i na dodatek osiąga wyniki w nauce. Jeden uśmiech na takiej twarzy jest wart tych wszystkich przekleństw, które wygłaszam po przyjściu do domu na głupie matury, małe złośliwe szkolne żmije, brak czasu itp. itd. Słowa, które zostaną mi w pamięci chyba do końca pracy, a może i życia: \"Proszę pani, Leśmian to jest ziom!\", no i zachwycona mina ucznia, który zrozumiał heksametr Homera...

tak, uważam, że nauczyciele zarabiają za mało. uważam, że powinni zarabiać więcej ze względu choćby na tępe dzieciaki :-o nie chce się wdawać w dyskusję tutaj z dziećmi ;> niemniej ten zawód jest w tym kraju bardzo niedoceniany. i śmiać mi się chce ze stwierdzeń \"18h pracy\" \"2 miesiące wakacji\" powiem do tych osób tak: OBYŚ CUDZE DZIECI UCZYŁ. :-o