Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moni88

skutki uboczne odstawienia tabsów

Polecane posty

Gość moni88

czy ktoras z Was odstwaila tabletki? po jakim czasie dostalyscie regularnej miesiaczki i czy odczuwałyscie skutki uboczne odstawienia?

widze, ze ty też chcesz odstawić tabletki:-) skutki uboczne po odstawieniu,( to z tego co słyszalam), wydłuża sie cykl o tydzień, możesz mieć nieregularny cykl, bezpłodna przez jakiś czas (jest to krótkotrwałe), na pewno zmiany nastrojów w końcu hormony beda dochodzić do siebie... ja ogólnie słyszałam o samych plusach odstawienia:P

Gość ketlina
ja odstawiłam harmonet praiwe 2 msc temu i czuję się super:)wróciła mi energia i zwiększyła ochota na seks:)mialam też problemy z suchością pochwy jak zazywalam tabletki.Jedynym minusem jest okres,dostałam po40dniach.

Gość moni88
ja juz odstawilam i dziwne mam te skutki, jesterm ciekawa jak Wasze nastroje i czy odczuwacie jakies bole czy cos w tym stylu?

u mnie ok, na początku troche bolały piersi, okres w terminie, nic poza tym

do ketliny - po 40 dniach od ostatniej tabletki czy po 40 dniach od odstawienia + jeszcze 7 dni działania ? (właśnie odstawiłam harmonet i czekam na okres, żeby Evrę nakleić :))

Gość ketlina
G. 40dni od od ostaniej miesiączki z odstawienia

Gość bezplodna przez jakis czas
????????? bzdura, wlasnie jest duze ryzyko ciazy mnogiej po odstawieniu. inny skutkow nie powinno byc. chyba,ze nie regularny okres.

Gość ketlina
jasne,że bzdura z ta bezpłodnośćią,nawet gadalm o tym z ginekologiem.Po odstaiweniu czuje się śiwetnie tylko ten okres..

1. Przy tabletkach długo branych obserwuje się tzw. niepłodność czasową, czyli brak owulacji przez kilka tygodni a czasem miesięcy ALE nie jest to regułą!2. Przy tabletkach branych kilka miesięcy obserwuje się od razu powracającą płodność - ale to też nie jest regułą!3. prz braniu tabletek bez względu na to jak długo - cykl potrzebuje minimum 3 miesięcy na to, by wrócić do normalnego funkcjonowania. Lekarze dają pół roku do roku na to, by hormony się wyregulowały (czyli do roku możliwośc występowania nieregularnych miesiączek).4. Pierwsze terminy miesiączki są nie do przewidzenia - mogą być od razu regularne, a mogą być skrajnie nieregularnie - pierwszy cykl 70 dni, drugi 26 dni, trzeci 55 dni itp).