Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość donialonia

intymność pacjenta

Polecane posty

Gość donialonia

czy wy też spotykacie sie z brakiem poszanowania intymności pacjenta podczas roznego radzaju badań?

Gość i ja ciele
przed porodem badalo mnie 6ciu studentow.Tak mnie zatkalo,ze nic nie powiedzialam:-o.

ja jak,byłam chora na zapalenie płuc i poszłam do lekarza to on mnie tak zaskoczył, że zrobiłam co mi kazał ( czyli ściągnęlam stanik) Do dziś nie wiem po co ? Skoro inni badaja mnie bez zdejmowania

Gość marta197865
róznie to bywa

Gość J.Lo74
pracuje w tej branzy i sama wiem ze nie zawsze pacjent ma ten konfort intymnosci.ja zawsze staram sie ja stwozyc co nie zawsze jest latwe! a do JA CIELE jesli bylas na oddziale klinicznym to sie nie dziw ze badalo cie 6 studentow bo tak jest na takich oddzialach dlatego ze oni zdodywaja wiedze!

Gość anoni
to mamy być królikami doświadzalnymi, ja sobie tego nie wyobrażam żeby sie rozebrać przed zgrają studentów

Gość ghgagha
No a jak sie maja nauczyc? Przeciez nie wszystko da sie z ksiązek przyswoić.

Gość kasuulenka
sprawą bardzo mnie irytującą jest wchodzenie w czasie badania do gabinetu pielęgniniarek lub osób z recepcji które przynoszą karty pacjętów. Nie dość ze nigdy nie pukaja to jeszcze wchodzą jak szlachta szeroko otwierając drzwi także osoby z poczekalni czesto maja darmowy striptiz

dokładnie badała mi kiedyś piersi lekarka na onkologii w Opolu na Katowickiej - zadnego parawanu, leże na kozetce, ta mnie bada a tu włazi z rozmachem pielęgniara gruba krowa szeroko otwarła drzwi a na korytarzu kolejka oczekująch też do innych lekarzy , płci obojga... niech cholera weźmie tych ze służby zdrowia...

Gość ani185
rok temu byłam pierwszy raz u ginekologa po standardowym wywiadzie lekarz kazał się rozebrać również od góry.To był najgorszy moment.Stałam przed nim golutka,a on robił jeszcze jakieś notatki.Następnie weszła jakaś pielęgniarka -i gdzie tu intymność pacjenta

Gość anka76
wcale nie musiałaś przed nim stać nago. mogłaś sobie wejść na fotel, ale nie zakładać nóg na podpórki. zawsze tak robie jak sie rozbiore. siadam na fotelu i trzymam noge na nodze, az gin podejdzie. czasami to nawet on pomaga mi je założyc. spoko głowa do góry! takie badanie to nic strasznego

przypominam, że nawet jeśli to jest oddział kliniczny, szpital akademii medycznej czy cholera wie jeszcze co wcale nie musicie się godzić na badanie przy studentach czy przez studentów nie jesteście królikami doświadczalnymi i to jest wasz wybór. lekarz powinien spytać, czy zgadzacie się na badanie przy studentach. niestety w większości nie pytają, bo wiedzą, że pacjenci nie znają swoich praw następnym razem powiedz, że sobie nie zyczysz i tyle a jeśli nie poskutkuje to ubierz się i wyjdź w tej chwili można wybierać lekarzy, a rzecznik praw pacjenta napewno sie zainteresuje twoją historią

Gość beellla
ale jak sie człowiek sprzeciwia to badanie może być bardziej szorstkie i nie przyjemne więc niewiem co gorsze

Gość jla22
ja sie nigdy niespotkałam z takimi przypadkami,myśle że przesadzacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Poznan
Nad odbytem od jakis 5 lat mam wystający pieprzyk, czasami mnie boli, czasami swędzi. Boje się, że mam czerniaka, a do lekarza z powodów intymnosci mnie nie ciągnie...

Chłopie albo intymność albo zdrowie. Na pewno dobrze cię potraktują. Takie badanie to pikuś.

Gość mały 13
17 .10.br. mam mieć robione USG jąder i nasieniowodów w przychodni zdrowia na zlecenie urologa do którego mnie skierowała lekarka szkolna z bilansu szkolnego. Mam 17 lat i nie wiem jak to badanie usg wyglada i kto, to robi, oraz czy mogą liczyć na intymność pacjenta. Bardzo proszę o wypowiedzi bo mam strasznego cykora.

Gość bartolini bartłomiej
a ja mam takie chrząkanie dziwne, mam to od zawsze myślę, że to coś na tle nerwowym, taki tik, nie przeszkadza mi to w niczym, ale pomyślałem, że pójdę sprawdzić co to i byłem u mojego lekarza rodzinnego, opowiadam o swoich dolegliwościach a on mi każe ściągać spodnie. Myślę, no nic, trudno, zdjąłem, a on mnie łapie za jedno jajko i każe kasłać i potem za drugie i to samo...nie wiem może jedno z drugim może mieć coś wspólnego, ale byłem w takim szoku...

Gość Była pielegniarka
chcę odpowiedzieć małemu 13, który ma mieć usg jąder. Jak pracowałam na odziale urologi, to zawoziliśmy pacjentów na usg. Badanie jest nie inwazyjne odbywa się tak; Pacjent ma odsłonięte jądra lekarz smaruje żelem i jeździ głowicą po mosznie. Jeśli mu zasłania cewka moczowa, to pacjent sobie trzyma, lub przylepcem przykleja do brzucha, o ile pozwala długość cewki bo są tacy, że skurczone maleństwo nie pszeszkadza w zakryciu moszny. Bywały często przypadki jak robiła usg jąder młoda kobita lekarz, że występował u pacjenta wzwód, to byłam przyszykowana z ligniną do przykrycia cewki moczowej gdyby nastąpił wytrysk spermy, ale to się zdarzało u młodych o bujnej wyobraźni. Całe badanie trwa około 10 minut z tego badania lekarz wykonujący robi opis i tak, to wyglądało jak zaprowadzałam lub woziłam z oddziału urologi. Teraz to są przenośne aparaty usg, którymi się robi przy łóżku pacjenta lub na oddziale. Jak będzie przebiegało u Ciebie usg, to nie wiem, ale na pewno podobnie. Jest bezbolesne i nie trzeba się wstydzić, bo dla lekarza jest normalnym badaniem jak innej części ciała.

Gość Pamela 7
Mam pytanie do małego 13, dlaczego sie boisz pokazać swoje klejnoty wszystkie dziewczyny na forum wspierają cię, Była pielęgniarka wyjaśniła Ci jak, badanie wygląda ze stwierdeniem, że nie interesuje robiacego badania usg twój penis, ma robić usg jąder, to reszta ciała nie jest przedmiotem badania, jak masz co ukrywać, to przykryjesz koszulą penisa, bo moszna z jądrami jest niżej. Nawet jak masz małego jak na zdjeciach na poniższym nicku, to lekarza robiacego usg nie interesuje. Wynik z opisem usg jąder zniesiesz urologowi i pokażesz swój problem z penisem. Zobacz i porównaj: http://micropenis.ws/micropenis%20pictures.h tml Lub http://f. kafeterja.pl/temat.php2id_p=31791688:start=180 temat związany z twoją wstydliwością, dla innych temat rzeka. My kobiety czesciej pokazujemy ginom swoie intymne strefy, wybierając mężczyznę, niż kobietę gina, bo są bardziej wyczuleni, to samo kobiety, które z przymusu, niż z przyjemności leczymy Wasze intymne części ciała jak: penis, jądra, prostata etc......

Gość ciekawa kamyczka 33
Co kamyczek zrobiłeś sobie to badanie usg jąder, napisz jak wyglądało, stanoł ci? kto ci badania robił baba czy chłop myślę o lekarzu, a pielęgniarka była. Napisz, bo tak sie rozpisałeś, a teraz cicho, Chyba nie zrobili Ci krzywdy. Chyba, że masz przerwę z wylądowania w szpitalu, bo milczenie na to wskazuje. A może forum zmieniłeś? Wiesz tak ciekawie opisywałeś swój wstyd, a ja bardzo lubię wstydliwych chłopaków, tak mnie jarają, że bym patrzyła jak na cudowny obraz, ich zawstdzenie, burak na twarzy, a jeszcze stojący penis młodego, który nic nie może zrobić, bo to siły natury, to sam miód. Szkoda, że nie jestem lekarką usg, lub pielęgniarką. Ale byłam na bilansach w szkole jako higienistka i napatrzyłam się na te młode stojące ptaszki i zawstydzenie młodzieńców. Miałam kisiel w majtkach. Ale tylko rok niezapomnianych widoków. Z braku budżetu stanowisko zlikwidowano. Wylądowałam jako kasjerka w super markecie i patrzę na kasę dużą kasę, ale nie swoją.

Gość daniel 18
Byłem na bilansach chyba ostatni rqazy,bo skończyłem 18 lat i byłem sam, bo w cześniej chodziłem z mamą, ale się nie wstydziłem jak lekarka jajka mi macała. Teraz też miałem badanie jajek i tez coś musiała zauważyc, bo z 10 minut macała pytając się czy boli pod wpływem ucisku. Potwierdzałem, że bez ucisku też bóle mam, Dała skierowanie do poradni urologicznej i usg jąder. Nie wiem co to za usg i co robia w poradni urologicznej. Jak ktoś wie niech podpowie, bo na razie czekam w kolejce na 17 listopada. Ale ciagle o tym myslę.

Gość daniel 18
Ponawiam pytanie jak wyglądają badaniau urologiczne w poradni i usg jąder, które mam mieć za 12 dni tj. 17.11.09. a mam cholernego cykora, bo nic nie wiem jak to od kuchni wygląda. Bardzo proszę wiedzących o kilka informacji.

Gość przeciez napisała Ci
już była pielegniarka jak to wygląda :O

Gość Khadi
kilka lat temu byłam umówiona na usg dopochwowe(dokładnie nie wiem jak sie nazywa, ale penie wiecie o co mi chodzi, wkładają to do środka) a wiec siedzę sobie w kolejce i grzecznie czekam na swoja kolej, w gabinecie jakas pacjentka a tu nagle wparował jakiś facet(maz jakiejs pacjentki) do gabinetu, kilka osob zanim wszedl powiedzilo mu ze nie wolno wchodzic ze za kazdym razem wychodzi pielegniarka i prosi nowa pacjentke ale on i tak wszedl, oczywiscie wyprosili go z gabinetu ale jaks tam kobieta lezala na fotelu ginekologicznych. ten facet poweidzial tak i tak macie wszytkie to samo to co sie tak oburzacie!! sick