Artianka 0 Napisano Listopad 8, 2007 Od mezczyzny czy kobiety? U mojego narzeczonego w rodzinie jest duzo blizniakow. Jego mama tez miala siostre blizniaczke tylko umarla przy porodzie. Corka siostry matki narzeczonego spodziewa sie blizniakow. Brat matki narz.ma blizniaki. Jakie jest prawdopodobienstwo ze i ja bede miala blizniaki? To glownie zalezy od faceta czy od koiety? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 8, 2007 pupup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jest ok 0 Napisano Listopad 8, 2007 dwujajowe dziedziczne.Jednojajowe przypadek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 8, 2007 kurde czyli jest duze prawdopodobienstwo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chyba Napisano Listopad 8, 2007 2jajowe raczej od kobiety 1jajowe od obu ale nie jestem pewna opieram sie na wlasnehjw iedzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zoya__25 Napisano Listopad 8, 2007 a u mnie to moj dziadek od strony taty mial brata blizniaka , a babcia ze strony mamy tez miala brata blizniaka... i w sumie tez o tym mysle... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 8, 2007 no u mnie za duzo tych przypadkow... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Listopad 9, 2007 ODWROTNIE !!!Pomyliłam się :-) Powinno być:- bliźnięta dwujajowe - zależą od kobiety, dziedziczona zdolność, idzie po linii żeńskiej (matka, babka, prababka)- bliźnięta jednojajowe - nie udowodniono zależności dziedzicznej ani kwestii płci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość często po odstawiniu Napisano Listopad 9, 2007 antykoncepcji albo po leczeniu hormonalnym. Wtedy chyba od kobiety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panna dzeszczowa 0 Napisano Listopad 9, 2007 po antykoncepcji nie wystepują tak czesto blizniaki a jesli chodzi o dziedziczenie to u nas w rodzinie dziadek ( ojciem mojej mamy) mial rodzenstwo blizniaki i teraz moj brat z żoną spodziewaja sie blizniaków i lekarka powiedzial ze on przeniósl geny bo u niej w rodzinie nie było takiego przypadku ale to nie jaet tak z e co pokolenie blizniaki to jaest chyba co 2-3 pokolenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość traktorzystka ela Napisano Listopad 9, 2007 ngLka napisała - a jej wierzę, bo ona sie zna, poza tym to jest po prostu LOGICZNE - ze blixnięta dwujajowe to skłonnosć kobiety - że jej wyskakuja jajka podwójnie , a jednojajowe to przypadek - tak a nie inaczej podzielił sie zarodek myszko, byc może, byc moze istnieje jakas dziedzicznosć po stronie męskiej, ze jakies takie koles ma plemniki, ze potem tak a nie inaczej stymulują podział komórki - ale tu moze byc mowa tylko o blixnietach dwujajowych o ile w ogóle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość traktorzystka ela Napisano Listopad 9, 2007 to na końcu - miało byc oczywiscie JEDNOJAJOWYCH :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość traktorzystka ela Napisano Listopad 9, 2007 a tak w ogóle - Boże uchroń za skarby świata nie chciałabym miec blixniaków ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 9, 2007 no tez myslalam ze to glownie od kobiety zalezy. Tylko ze brat matki mojego narzeczonego tez ma synow-blizniakow. Wiec niekoniecznie bede miala blizniaki!juppi z jednej strony fajnie bo dwojka z glowy a z drugiej podwojna praca itp td Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pink Salmon 0 Napisano Listopad 10, 2007 A ja tak chcialabym miec blizniaki... Babcia (mama mamy) miala siostre blizniaczke, wiec teoretycznie... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fever Night 0 Napisano Listopad 10, 2007 Tez bym chciala :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 12, 2007 kutfa ale i tak sie boję że będę miała bliźniaki. Kiedyś tego chciałam ale teraz niee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bo ja nie wiem Napisano Listopad 12, 2007 a jeśli mój ojciec jest z bliźniaków, to czy ja mam duże szanse?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niooooooooooo Napisano Listopad 12, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uppppppppppppppppppppppppppppp Napisano Listopad 12, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie niedziala Napisano Listopad 12, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada007 0 Napisano Listopad 13, 2007 glownie od kobiety :)) moja mama jest blizniaczką moja ciocia i ona są identyczne :))) ii czesto czują ze ktorejs jest cos nie tak po czym jak zawsze do siebbie dzwonia :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 13, 2007 aaa to mi chyba ona nie grozi, ale cos czuje podswiadomie ze bede je miec. z jednej strony fajnie z drugiej nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale pieprzycie Napisano Listopad 13, 2007 dwujajowe tylko od kobiety boto zalezy ile jajeczek uwolni w czasie owu, a jednojajowe nie wiadomo jak!!!!!!!nie jest to udowodnione z ktorej strony!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 13, 2007 No ale jest szansa że mogę mieć bliźniaki jeśli u mojego faceta w rodzinie były? No i biorąć pod uwagę że podczas owulacji mam tylko jedno jajo nie dwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale pieprzycie Napisano Listopad 13, 2007 tak masz szanse, nikt nie okresli ci jakie ale wieksze prawdopodobienstwo niz jakby wczesniej w rodzinie nie bylo blizniakow (to na jednojajowe!!!) na dwujajowe masz szanse takie jak kazda inna kobieta na swiecie - szanse na uwolnienie 2jajeczek naraz (wtedy dzieci sa tak podobne jak by z 2roznych ciaz) i nie mowie tu o syt po odstawieniu tab anty bo od razu po odstawieniu zdarza sie ze jajniki uwaliaja wiecej kom jajowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale pieprzycie Napisano Listopad 13, 2007 po tab zaden lekarz nie radzi zachodzic w ciaze (kom jajowa moze byc "niedojrzala" w sensie ze za szybko dokonczyla podzial i moglo dosjc do mutacji w zakresie ilosci materialu gen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artianka 0 Napisano Listopad 13, 2007 dzieki za odp. ja ni zazywam tabl.od 3-4 lat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach