Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osioł_patentowany

Nierówny marsz równości.

Polecane posty

To że geje i lesbijki mają swój marsz \"równości\" wszyscy wiemy. Pytanie tylko, czy jeżeli hetero nie manifestują swojej preferencji seksualnej, to czy maifestowanie tego przez innych jest \"równe\"?? Pytam dlatego, że nie przeszkadza mi to, kto z kim śpi. Natomiast wołanie o tym na ulicy, jest dla mnie już czymś nie fair. Co o tym myślicie??

Z tym, że oni są mniejszością i żyją w przeświadczeniu, że teraz za odmienność seksualną wieszają. Przykre to, ale z drugiej strony te całe maskarady bardzo mnie śmieszą.

Chca zamanifestowac swoja obecnosc i wywalczyc godne traktowanie, jestem za. Tylko nie wiem, czy forma jest dobra. Gdybym chciala, aby traktowano mnie normalnie - normalnie bym sie zachowywala. Parada na ulicy burzy to wrazenie.

Nie słyszałem o tym, by kogoś wieszali. Za to modne zrobiło się mówić o tym w mediach i przyznawać się w prasie, blogach i Bóg wie gdzie jeszcze? Cóż, skoro okazuje się, że wielu z kreujących postawy okazują się ostatecznie gejami, lesbijkami...?? Próbują wmówić normalność swoich zachowań tym, którzy są słabi..będzie więcej partnerów do wyboru dla garstki prawdziwie dotkniętych tym nieszczęściem. Śmieszne to nie jest...że chodzą po ulicach i krzyczą o swoich upodobaniach. Ja jestem hetero i nie krzyczę (tu wyjątek!!:D:D ) Pozdrawiam..:)

Gość 68
śmieszne to :D

\"będzie więcej partnerów do wyboru dla garstki prawdziwie dotkniętych tym nieszczęściem\" Jakim nieszczesciem? Masz na mysli homoseksualizm? Przeciez w pierwszym poscie jasno dalas do zrozumienia, ze nie przeszkadza ci kto z kim spi.

ill_ Godne traktowanie zyskuje się godnym zachowaniem. To co kto robi we własnym łożu jest sprawą tak prywatną, że się o tym nie krzyczy przez szczekaczki. Nie uważasz?? :)

Gość 68
żałosne i głupie :o jeżeli równości do dlaczego zakazali nazizm ? jest bardziej normalny od tej ... choroby

Nie wieszają, to była metafora ;) Oni w formie protestu walczą o równość, ale mogliby walczyć trochę ciszej, bo to zakrawa na desperację. Dziwne to dla mnie.

Gość
z drugiej strony... w momencie kiedy geje zażądają prawa do adopcji dzieci na pewno się sprzeciwię

moim zdaniem powninni miec prawo do zawierania małżeństw co do adopcji dzieci to nie mam specyzowanego zdania, ale raczej jestem na tak nie potepiam homosexualistów, ale te ich marsze są wnerwiające czynia więcej szkody niż pozytku po takim marszu ciemnogród mysli, ze gej to krzykliwa umalowana kukła a lesa to agresywna gruba baba bez stanika

Haris ... ale tak się zachowują. Można inaczej lobbować swoje prawa. Nie mam nic naprzeciw dziedziczeniu praw i spadków po partnerach. To naturalne, ale chowanie dzieci już naturalne nie jest.

Gość
Tylko to jest tak... jeżeli zaakceptujemy małżeństwa gejów i lesbijek to czemu nie mielibyśmy akceptować małżeństw poligamicznych na przykład? Boję się dokąd nas dzisiejsza tolerancja zaprowadzi, to co kiedyś było nie do pomyślenia, dzisiaj staje się realne, np. posiadanie dwóch tatusiów. A potem mały chłopiec może przejąć model rodziny facet + facet, bo innego nie zna :)

Malzenstwo? Nie mam nic przeciwko, zawierane w USC nikogo nie powinno w oczy szczypac. O ile malzenstwo to sprawa dwoch osob, o tyle adopcja juz wylacznie ich sprawa nie jest - dlatego po tej stronie barykady w tak waznej sprawie nigdy nie bede stac.

Gość das
przeciez to nie o to chodzi kto to robi, tylko kto MOZE to robic

naurosa - uważam, że brak przyzwolenia na wchodzenie w zwiazku małżeńskie jest bardzo dotkliwa dyskriminacją udzielenie takiej zgody nie oznacza przecież, że zaraz potem nastąpi \"Sodoma i Gomora\" co do adopcji dzieci - wydaje mi się zę takie dziecko wyniesie z domu większa tolerancję dla postaw innych ludzi a nie chęć do kontaktów homosexualnych, ponieważ homosexualizm jest wrodzony nie nabyty!

Gość 68
skrajność ???????? skrajność to dopuszczenie do adopcji małego dziecka które będzie wychowywane przez dwóch chorych ludzi i w przyszłości będzie miało kłopoty nie tylko z psychiką ale też z otoczeniem !!! całe szczęście że są niektórzy potrafiący to zrozumieć :)

Mistrz Cientej Riposty Dalej uważam, że nie ma znaczenia kto z kim śpi.. byle w swoim łóżku, a nie na przystanku (miejscu publicznym) Chodzi o prawa do np. wiedzy na temat stanu zdrowia - podawanego jedynie rodzinie, dziedziczenia, renty itp. Te prawa powinny być \"Ustawione\". O to się sprawy toczą.

Haris, trzeba wziac pod uwage tez kwestie tego, ze adopcja nie jest wyborem dokonywanego przez dziecko - dlatego tutaj ostroznosci nigdy za wiele, jestem przeciwko \"wrzucaniu\" dziecka w rodzine, ktora nie jest spolecznie akceptowana. Homoseksualizm wywoluje tak ogromne emocje, ze adopcja nie powinna byc w ogole rozpatrywana w tym wypadku. Natura \"zakazala\" miec takim zwiazkom potomstwo, mysle ze nalezy sie z tym po prostu pogodzic. Nie kwestionuje tutaj plusow, jakie dziecko wyniesie z takiego domu - kwestionuje tutaj brak szacunku dla wolnosci i mozliwosci wyboru przez samo dziecko. 3-miesieczne niemowle nie jest w stanie powiedziec, ze nie chce zyc w takiej rodzinie, ktora nie jest standardem. Cokolwiek powiemy, cokolwiek zrobimy - nie jest i nie bedzie dla nas standardem, taka jest prawda.

Gość das
nie pojmuje waszej postawy zyjemy w spolecenstwie,w ktorym zyja akze osoby o homoseksualnej orientacji dlaczego mialby miec mniejsze prawa niz heteroseksualisci pod jakikolwiek wzgledem?

może dlatego, że związki homoseksualne są szykanowane w społeczeństwie i wychowywanie dziecka w takiej atmosferze nie może służyć dobremu samopoczuciu.