Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osioł_patentowany

Nierówny marsz równości.

Polecane posty

Gość das
no widze ze twoje argumenty slowne sie skonczyly anonimie rozwal komputer z wscieklosci

O ile mi wiadomo w zamierzchlej przeszłosci czlowiek jako zwierze stadne, nie przejmowal sie ani orientacja seksualna, ani zwiazkami. Całe te nasze cywilizowane pojęcia powstały na skutek społeczno-kulturowych uwarunkowań. Czy mamy prawo je oceniać i klasyfikowac. Jeżeli to co robi jeden czlowiek nie czyni krzywdy drugiemu, to niech sobie zyje odmienny.

Gość das
scizofreniczka ja jestem katoliczka co tydzien chodze na msze i do komunii i uwazam ze nie tylko nie stoi to w sprzecznosci z zasadami katolicyzmu, ale wrecz jest realizacja milosci blizniego, ktorego jakos jezus nie okreslil w podpunkcie jako heteroseksulanego

I jestem za paradami równosci, o ile zamienia sie w parady miłości, poniewaz nie trzeba bedzie jeździc do Berlina :)

Gość
das masz chyba jakieś swoje pojęcie katolicyzmu :) czyli uważasz, że jak coś jest przyjemne to jest słuszne, kościół bardzo surowo podchodzi do spraw seksu a współżycie dwóch mężczyzn jest grzechem na całej linii, bo: -robią to bez ślubu, -robią to w sposób nienaturalny, -nie zmierzają ani w jednej chwili swojego związku do prokreacji :p Miłość bliźniego nie oznacza sprowadzania go na drogę grzechu.

Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość oraz Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. To tak w ramach katolicyzmu :)

Ja tam ogladalam seks dwóch facetów, takich ladnych, mlodziutkich i on mi sie podobal, i nie byl beeee :O

Jako osoba o poglądach bardziej racjonalnych, śmiem twierdzić, że nie powinno się stosować uprzedzeń do homoseksualistów i powinno się ich tolerować jak resztę społeczeństwa, bo do niego należą. Jednak nie zmienię zdania co do adopcji przez takie pary. Haris ;)

Gość ale schizy niektórzy mają
po tym co piszą niektórzy wnioskuję że : nie wiecie co to zdrowy sex,człowieczeństwo,rodzina,kultura,zdrowie psychiczne,wiara,poszanowanie,honor... normalnie rzygać się chce :o

Gość das
ja nie mam problemu bo jestem hetero ale nie uwazam ze homoseksualisci grzesza kosciol sobie zmienia zdanie tam gdzie im to pasuje

Gość das
ale schizy oj po wyborach ta agresja.... no coz - wartosci juz nie rzadza naszym krajem wygrala zaraza glosujaca na partie zniszczenia :D

Gość
Ale to nie chodzi o to czy Ty uważasz das, tylko o to gdzie w Piśmie Świętym jest napisane że oni nie grzeszą? A kościół na szczęście pozostaje konserwatywny - szkoda, że nikt już na niego nie zwraca uwagi.

Gość das
NEUROSA pierwszym przykazanie ponad innymi jest przykazanie milosci blizniego blizniego bez napsow malym gruczkiem i podpunktow pan zwany Jezuesem dal to przykazanie ponad inne - to znaczy, ze w razie watpliwosci (kiedy nie mozna Jezusa zaytac osobiscie) nalezy sie odniesc do tego przykazania jako nadrzednego

Gość das
schizofericzka oj bylo tych wartosci ile wlezie!

Gość das
malym druczkiem czuje ze zaczna sie pode mnie podszywac (schizy) bo juz chyba argumenty sie koncza, agresja nie robi na mnie wrazenia. prostactwo tez nie

Cholera, trafila mi sie praca w pracy i zgubilam watek takiej fajnej dyskusji, no foch 😠

Gość
das rozumiesz przykazanie miłości jako zaspokajanie żądzy ciała? :o myślę, że Pan zwany Jezusem miał na myśli co innego

Gość das
nie - rozumiem to jako wiecej niz tolerancje innych ludzi ja z homoseksualistami nie wspolzyje ;)

Gość das
nie Pan zwany Bogiem Panu zwanemu Mojzeszem ale tam nie ma nic o homoseksualistach chyba ze masz inna wersje- zaktualizowana

Gość
ale przed chwilą pisałaś, że uważasz, że nie popełniają grzechu, więc pytałam Cię dlaczego, Ty odpisałaś, że w związku z przykazaniem miłości... gdzie tu logika? nie, myślę, że nikt się pod Ciebie nie podszyje... :o