Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osioł_patentowany

Nierówny marsz równości.

Polecane posty

Gość das
ja pisalam jak ja godze swoj katolicyzm z poparciem homoseksualistow - stad przyklad przykazania milosci a jesli chodzi o nich to sadze, ze jezlei uprawiaja seks w ramach plci, to musieli niestey zrezygnowac z ksciola dziwne jesli wziac pod uwage to, co dzieje sie w samym kosciele ja nie uwazam ze to cudzolostwo. mysle ze to pojecie dotyka bardziej ingerencji w cudzy zwiazek (lozko jako cos co laczy dwie osoby) niz wspolyzcia w zwiazku, ktorego nie poblogoslawil ksiazdz bo czy taki zwiazek blogoslwi Bog tego nie wiemy mysle ze moze on dzialac bez ksiezy i jakos sobie bez nich rADZI

Gość das
HARIS TO JEST 7ME 6 -nie zabijaj

Gość das
nota bene szoste przykazanie powinno rowienz byc interpretowane szerzej co z tego, ze czlowiek zostaje fizycznie przy zyciu jak agresywni ludzie czesto odbieraja mu czlowieczenstwo, zabijaja w nim poczucie bezpieczenstwa, sily witalne z tego tez drodzy dogamtyczni katolicy bedziemy pewnie sadzeni

Gość das
zauwazcie ze dla Boga cialo nie jest tym, co okresla czlowieka a ja uwazam ze dogmatyczni katolicy swoimi pokladami agresji zabijaja w wielu ludziach wszytsko to, co nie jest cialem moim zdaniem powinni sie bac sadu Bozego

Nie rozumiem tego przeniesienia dyskusji na klotnie o przykazania - w ogole nie rozumiem tutaj problemu kosciola. Gdzies czytalam, ze problem homoseksualizmu nie jest spowodowany negowaniem go przez kosciol - glownie nie jest akceptowany ze wzgledow... estetycznych. Powiedzcie mi szczerze. Czy kiedykolwiek, majac watpliwosci co do swojego nastawienia kierowalyscie sie tym \"co mowi kosciol\"? W wiekszosci przypadkow nie. Wiec dlaczego sprowadzacie rozmowe na klotnie o przykazania? Przeciez mozna je interpretowac dowolnie, nie sa one zadnym wyznacznikiem.

Gość das
ill i zgadzam sie i nie bo z jednej strony to jasne - czujesz z oczywistoscia co jest dobre ale z drugiej ta dyskusja jest istotna bo wyobrazam sobie ze sa homoseksualisci, ktorzy chcieliby pozostac w kosciele katalickim i warto spytac o to, czy jest w nim dla nich miejsce

Gość das
oczywiscie my o tym ne decydujemy ale sama dyskusja jest istotniejsza niz rozstrzygniecie

Gość cwany balwan
To sa ludzie chorzy i jako tacy powinni byc leczeni.Ci ktorzy chca.Tymczasem wykreslenie homosi z rejestru chorob najpierw w USA(1973),pozniej w UE(1999)na podstawie .....glosowania,spowodowalo niemoznosc,a conajmniej utrudnienie leczenia tym ludziom.....Homosie zawsze byli i prawdopodobnie tez beda.Problem w tym,zeby tego nie naglasniac,bo jest to propaganda zlych,nieprawidlowych zachowan seksualnych.O jakichs zwiazkach dwoch osob tej samej plci udajacych zachowania rodzinne powinno byc zabronione,a o jakichs innych tzw."prawach"nie powinno byc nawet mowy.

ill_, czy tego chcesz czy nie, wszystko zostaje sprowadzane na drogę wiary, chrześcijaństwa i kościoła. Nawet podczas dyskusji o problemach politycznych.

No coz, Jezus glosil prawde, ze w jego kosciele jest miejsce dla wszystkich i to jest jedyna sluszna prawda - wiec nie powinnysmy w tym temacie miec zadnych watpliwosci, czy homoseksualisci moga w zyciu kosciola uczestniczyc. Ja juz dawno rozdzielilam to, co glosil Jezus od tego, co glosza ludzie nazywajacy siebie szefami jego kosciola. Jedno z drugim malo ma wspolnego.

skoro homsexualizm zosta jednak wykreslony z rejestru chorób i mądzrejsi od ciebie o tym decydoali to obawiam się ze twoj wywod nie ma sensu

Gość das
ja z wami rozmawiam ale takich jak balwan bede ignorowac bo dla mnie okreslenia typu homosie diagnozuja ze mam do czynienia z prostakiem a ja z prostakami nie rozmawiam

cwany balwan - zastanawiales sie dlaczego ty nigdy nie moglbys o tym decydowac? Nie wiesz? Poczytaj swoj nick z 10 razy moze zakumasz. Sorry, jak na balwana proponuje 20 razy...

Gość
to jest 6 przykazanie :o das - jestem dogmatyczną katoliczką i jestem z tego dumna, niczego w Tobie nie zabiłam, zabijają ludzie, dla których zaspokajanie żądzy ciała i hedonizm są w życiu najważniejszymi wartościami jak słusznie zauważyłą ill, zeszłaś niepotrzebnie na interpretacje przykazań, więc Twoje wypowiedzi są nie na temat :)

To nie tak. Zarowno interpretacja przykazan jak i mieszanie kosciola w te sprawy jest moim zdaniem zbedna.

Gość cwany balwan
do---> ill_---prosba:jak czegos nie wiesz,nie tworz wlasnych teorii niezgodnych z prawda.Homoseksualizm jest jednoznacznie potepiony przez Kosciol katolicki.Jest to wyraznie napisane w Biblii.Jezeli chodzi o moje postepowanie,czy postepowanie innych:to,co "mowi" Kosciol,jest jednoznaczne z przestrzeganiem 10iorga przykazan,a wiec tego czego oczekuje od nas Bog.Staram sie zawsze tym kierowac,bo jestem chrzescijaninem i kocham Jezusa.On jest dla mnie najwazniejszy.

Gość das
powiem wam, ze zawsze mam tu pomaranczowe nicki i czasami ktos sie podszywa ale ja na to nie reaguje bo pode mnie nie poszywaja sie ci fajni inteligentni podszywacze tylko prostaki i to zwykle okazuje sie skuteczne bo i tak, kazdy odrozni moja wypwiedz od tamtych

Gość ale schizy niektórzy mają
opieranie sie na katolicyzm to to samo co słuchanie tych rowerów ;) tu macie prawdziwych bogów którzy znani byli wtedy kiedy żaden zyd nie wiedział o europie i o naszej religii ;) http://pl.wikipedia.org/wiki/Bogowie_germa%C5%84scy

Gość
a skoro już o tym - Jezus głosił, że w kościele jest miejsce dla wszystkich, którzy się nawrócą :)

zbędna ale nieunikniona i na to się nic nie poradzi. zresztą jestem w stanie zrozumieć mieszanie kościoła w homoseksualizm, bo kościół bierze bezpośredni udział w negowaniu tego typu związków, więc czemu by ich zdania unikać i nie brać pod uwagę w dyskusjach.

Gość das
NEUROSA nie krytykowalam ciebie dla homoseksualistow seks nie jest naczelna wartoscia dopiero walka z orientacja czyni z niej naczelny problem bo kiedy zyja zgodnie z nia, seks gra role drugorzedna zobacz sobie ilu wielkich ludzi, majacych pasje, geniuszy poswiecalo czas na lierature czy sztuke z pewnoscia nie byli oni opetani seksem. byli to wlasnie homoseksulaisci, ktorzy z racji ulg jakie przyslugiwaly zawodom artystycznym, mogli nie tlamsic swej seksualnosci i posiwiecic sie swoim zainteresowaniom

Poniewaz rzadko sie zdarza, ze przy negowaniu homoseksualizmu bierzemy pod uwage zdanie kosciola na ten temat. Najwazniejsze sa dla przeciwnikow wzgledy estetyczne - dopiero na ktoryms tam miejscu liczy sie zdanie kosciola. Szkoda tylko, ze katolicy nie potrafia podobnie przestrzegac zdania kosciola na inne tematy, ale to juz jest off.

Gość cwany balwan
das---cos mi sie wydaje ze to ty sama jestes prostaczka....homosie nie jest okresleniem obrazliwym.Natomiast okreslenia jakich uzywaja homofani a szczegolnie homosie wzgledem nas-przeciwnikow tego o czym pisalem wyzej--sa nie tylko obrazliwe,ale wrecz kryminalne....Tych tez ignorujesz?

Gość das
ja w ogole nie rozumiem przeciwnikow homoseksualizmu wiekszosc z nich - jak widac tu, to ludzie prosci i agresywni nie maja zadnych osiagniec wiec szczyca sie rzeczami, na ktore nie milei wplywu - ze sa polakami lub heteroseksualistami lecza tak wlasne kompleksy