Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ed85

...by żyć lżej...

Polecane posty

RATUNKU!!! Na dodatek wlasnie mialam sprzeczke przez skypa z moim narzeczony :( Powiedzial mi ze mysle tylko o sobie i chce zawsze zeby bylo na moim :(

ed czym tu się dowartościowywać? Doskonale wiem co czujesz. Pomyśl, że jak będziesz przestrzegać diety powiedzmy 1000kcal to z kazdym tygodniem będzie centymetrów coraz mniej! Trzymam za Ciebie kciuki i wierze, że dasz rade. A co do chłopaka- to może pogadaj z nim i powiedz, że ostatnio nerwowa jestś bo na diecie ;)

Jemu nie chodzilo o ostatni czas :( Jesli chodzi o liczenie kalori to nie potrafie jem poprostu to co wydaje mi sie ze nie jest kaloryczne i staram sie ograniczac:( sweet november jak Ty liczysz kalorie?? Wedlog jakis tabel i wazenia tego co jesz czy z gotowych przepisow gotujesz sobie??

Mam taką małą ksiażeczkę z kaloriami, ewentualnie szukam w internecie, patrzę na opakowania; ważę (nie wszystko) dopiero od 1 listopada bo dostałam wagę od babci ;) Teraz to już na pamięć znam wartość energetyczną większości serków/jogurtów/chlebków i innych produktów, które lubie. Ale dziś np. trochę poszalałam bo zjadłam na obiad pizze a niestety nie mogę za bardzo znaleźć jej wartości energetycznej. Przyjęłam że dziś: śniadanie 350 kcal obiad: pizza 800 kcal ?? (taka mała, własnej roboty ;) mam nadzieję, że sie zbyt nie odbije na wadze :o) 2 marchewki: 30 kcal Suma: ok. 1200 kcal Ah Ed zapomniałam ci powiedzieć, że może spróbuj pogryzać sobie marchewkę, gdy masz na cos ochotę. Mi marcheweczka zastąpiła chipsy przed telewizorem (mówi się, że dostarcza tzw. \"ujemnych kalorii\" bo organizm więcej sie namęczy by ją schrupać, strawić i zmetabolizować niz dostarczy ona energii ;) ) Tylko wybierz sobie jakieś mniejsze marchewki. Są słodziutkie, smaczne i zajmujące ;) Pozdrawiam

a ta pizza to niby roboty własnej ale placki były gotowe. Ide na spacer z psiną i poskakać troche przy muzyce (żeby chociaż kawałek pizzy spalić :D )

Chyba wejde na wyszy szczebel i wezne sie za siebie! Od jutra bede liczyc kalorie i ruszac sie. Obiecuje i bede pisac na biezonco co i ja. Da sie kupic ksiazeczke z tabela kalori w ksiegarni??

brr jak zimno!! Nawet pies nie chciał spacerować :D Ja swoja kupiłam właśnie w księgarni ale już jakieś 4 lata temu. Poszukałam i to właśnie ona: http://www.gandalf.com.pl/b/kalorie-w-kromce-lyzce-plasterku/ Jest malutka ale ma bardzo dużo produktów i fajny wstep z radami na odchudzanie. Ed może będziemy od jutra pisac ile kalorii mniej więcej zjadłyśmy?

OK :D To swietny pomysl bo jakos nie mam sie z kim tym dzielic ;)

Jutro sobie kupie taka o ile znajde u mnie w ksiegarni :D Nie wiem tylko czy bede miec przez weekedn neta :( ale postaram sie stana na glowie zeby tu choc raz dziennie zagladnac :p

loo ale sie rozgadałyście jak mnei nie było :P sweet - zazwyczaj nosze 38 ale mam kilka 36...,zazwyczaj jest tak ,ze 36 mi są dobre w biodrach , a za małe w udach :/ masakra ! ed - dowartosciowac to sie bedziemy wszystkie z kazdym dniem , bedziemy sie cieszyc z każdego zgubionego centymetra i kilograma ! A co do chłopaka , pogodzicie się . Ja mam tak z moim często.Oni nas kochają :) A to z liczeniem kcal to świetna spr ;) Ja sobie juz w sumie sama liczę od poniedziałku , ale tutaj bedziemy mogły się poprawiać i pomagac sobie :) Ja także znam juz wartosc kcal , tych produktów które jem najczesciej. Zawsze miałam problem z ciemną bułką , bo do teraz nie wiem ile ma kcal :P , wiem ze biała zwykła ma 136kcal. Moze wiecie ?:P A na dworze naprawdę dzisiaj mrozi brrr..

Nie mam pojecia ile ma kalori ale jak tylko kupie sobie ta ksiazke i tam bedzie to odrazu Ci napisze:) Czuje glud w zoladku i mamjuz dosc picia herbaty na dzien dzisiejsz :( nie mam na mieszkaniu marchewki :(

A jeszcze tak na sekundkę (musiałam sprawdzic rozkład to i na forum weszłam :P) LoveStoned ta ciemną bułkę podciagnęłabym pod grahamkę- 125kcal (taka bułeczka 50g) Ed to szybko ząbki umyj!! (Wtedy się jeść odechciewa). teraz to już naprawdę uciekam. Kolorowych snów! Do jutra 🌻

dziękuje za podanie ile kcal ma bułeczka :) Kurcze dziewczyny , jestem głodna ! Ufff , oby zdala od kuchni ! Ide się wykąpać i spać ! Tak własnie.. dobranoc :)

Ja juz sie wykapalm i dokladnie dlugo mylam zeby a teraz leze na brzuszku zeby mi nie jezdzilo po brzuszku :) Trzymajcie sie Cieplo. Do jutra papa loveStoned kladz sie do lozka i snij o czyms slodkim :)

Hej! Jem kanapeczke z czarną skipką :D i jajkiem i postanowiłam wejść na forum na chwilkę :) zaraz uciekam na uczelnię. Co tam u Was Dziewczyny? Ja dzis urywam się wcześniej z zajęć bo robie obiad i mój luby przyjeżdża. Planuję pierś z kurczaka z ryżem i sałatką grecką. Trzymajcie sie dzielnie na diecie. Ps. mała zmiana w stopce. Wagi :) i celu :) Pozdrawiam

Czesc Dziewczynki :) Disiaj czuje sie super i zauwazylam ze minimalnie zmniejszyl mi sie brzuszek :D Dziewczyny z pokoju powiedzialy mi ze gadam przez sen :p Zbieram sie na uczelnie a pozniej wracam do domku wiec odezwe sie wieczorkiem. Trzymajcie sie cieplo.

Acha na sniadanie zjadlam platki kukurydziane z odrobinkom rodzynek i 0,5 mlekiem (0.33l) i wypilam nie skodzona zwykla herbatke :)

Hej! Wyszła mi przepyszna surówka grecka, więc już się skusiłam na zjedzenie miseczki. Byłoby wszystko super gdyby nie to, ze dałam trochę za duzo oliwy z oliwek (która jest zdrowa ale bardzo kaloryczna). idę zaraz zrobić dla reszty domowników, tylko tym razem zachowam proporcje :) Co tam u Was? Tak sobie podliczyłam i wyszło mi 540 kcal. Hmm.. czeka mnie jeszcze obiad, więc mam nadzieję, że w 1000kcal się zmieszcze.

hej :) ale sie rozchorowałam :( gardło mnie okropnie boli , i tracę głos... wrrr a tu week nadchodzi :) Zmykam do wyrka sie wygrzać... Ja jak na razie zjadłam 390 kcal :) Pozdrawiam :)

czesc dziewczyny:) czy moge sie przylaczyc? niestety nie mieszcze sie w ulubione ciuchy i w koncu zebralam sie w sobie aby powiedziec dosc i zaczac walke chcialabym zaczac tak oficjalnie od jutra choc powiedzmy ze zaczynam od teraz...jestem bardzo zmotywowana..naprawde chce osiagnac cel, czyli schudnac powiedzmy jakies 10kg..nie wiem ile waze bo nie mam na razie jak spr, planuje zakupic wage niedlugo to wtedy dokładnie napisze:) ale tak hmmm na oko (ale to wiadomo zawodne) to mysle ze jakies 65 moze wiecej...a wzrostu mam 163. za to jutro z rana zrobie pomiary centymetrem pozdrawiam:)

Dotarlam nie dawno do domu i czuje sie glodna juz mnie kusi cos sobie skubnac. W drodze skusilam sie na rogala z kruszonka. jak myslicie ile ona moze miec kalori? Nie zdazylam sobie kupic tej ksiazeczki z kaloriami :( Zime mam za oknem :( a jak jest u was??

hanah - pewnie że możesz :) jak się fajnie składa :P twój wzrost jest też przybliżony do naszych :) Idę na filmik :) Muszę zapomnieć o głodzie..

ed - wiem ze zwykły rogal (60g) ma 154 kcal , ale taki z kruszonką to nie wiem , ale za pewnie więcej.. Każdemu się zdarzają występki :) Ja np. dzisiaj zjadłam ciemną skipkę z nutellę...miała okropną chandrę na słodkie..dzięki temu troche uspokoiłam mojego głoda na słodycze :) U mnie śniegu brak :)

Wiataj hanah Ciesze sie ze chcesz z nami zrzucic kilka kilo :) Czekamy na Twoje doklane wymiry. Powiedz mi prosze jak chcesz schudnac?? Myslisz juz o jakies djecie? Moze jakis basen albo areobik??

dzieki za szybkie i mile przyjecie:) w kwestii wpadek to czytalam kiedys jakas ksiazke takiego slynnego amerykanskiego trenera i dietetyka (nie pamietam nazwisla ale wiem ze wszystkie gwiazdy go ponoc kochaja hehe) ze 2-3 takie wlasnie niewielkie wpadki w tygodniu absolutnie nie zmieniaja niczego, nie szkodza. koles robil jakies badania i wyszlo mu ze wyniki po odchudzaniu bez wpadek i z malymi grzeszkami sa takie same:) tak wiec wydaje mi sie ze nie ma sie co przejmowac;) przeciez nie jestesmy cyborgami i czasem mozna sobie cos malego przegryzc nieplanowanego;) (choc wiem ze z psychologicznego pktu widzenia to moze byc trudne bo sprawia ze sie bardziej zaczynamy luzowac podczas diety...ale odpowiednie podajscie i powinno byc ok:) ja planuje diete hmm taki mix, nie bede jesc pozno, postaram sie liczyc kcal, chcialabym baaardzo ograniczyc maczne rzeczy (naprawde kocham chlebki, buleczki...i wiem ze to bedzie trudne) mam zamiar na razie cwiczyc w domu..moze skakanka lub joga/pilates/aerobik na plytach bo co nieco mam w domu:) w przyplywie gotowki zapisze sie do jakies klubu to zawsze lepsza mobilizacja....:) kiedys prowadzilam bardziej aktywny tryb zycia.chodzilam w miare regularnie na silownie, fitness, pilates - zawsze cos bylo. teraz zle mi w takim zasiedzeniu ...mam nadzieje ze szybko ponownie wkrece sie w aktywniejszy tryb zycia:)

hanah ja tez nie chodze na basen ani areobik od dzis dokladnie licze kalorie i mam zamiar nie przekraczac 1000. Tak mysle ze zaczne codziennie cwiczyc dla lebszego efektu :D

hanah ja tez nie chodze na basen ani areobik od dzis dokladnie licze kalorie i mam zamiar nie przekraczac 1000. Tak mysle ze zaczne codziennie cwiczyc dla lebszego efektu :D

ED85 proponuję bardzo fajną dietę \"wodziankę\" jesz normalnie, ale pijesz wodę poczytaj post \"Moja cudowna dieta\" - czytałam wszystkie 85 stron i wierzę, że dziewczyny schudły bez jojo - sama zaczęłam od 11.11.2007, jem 4 posiłki dziennie a po 18 nic tylko woda i przyznaję, że naprawdę czuję się cudnie lekko. Rzuciałam papierosy prawie rok temu, wiem zatem co to znaczy przytyć szybko;( Pozdrawiam, a gdybyś chciała porozmawiać to pisz:)