Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelka22

dlaczego rodzice nie moga kupic dziewczynie mieszkania, tylko chlopakowi?

Polecane posty

nie no takie rzeczy to on załatwi pod warunkiem, że ma jasno określone co, gdzie i jak :) ale zaplanowania wczasów czy jakiegokolwiek wyjazdu bym mu nie powierzyła ;)

Gość a_dusia
nie, no związek ma szanse na przetrwanie tylko wtedy, gdy będzie miał zapewnione warunki mieszkaniowe do pieprzenia się? :O bo jeżeli owe warunki nie zostana spełnione to związek nie przetrwa? O_O a jeżeli już takie warunki powinny być spełnione to niestety ale, trzeba umieć samemu sobie je zapewnić

Gość ooIga
ywerta: Sądzisz? Mogą zarabiać oboje, są kredyty długoterminowe, a z tego co pisze autorka ma im kto poręczyć. Ty chyba wszystko co masz od rodziców dostałaś, co?

Gość a_dusia
_kwiatek - taki wniosek sam sie nasuwa czytając Twoje wypowiedzi :)

dusia --> ja tego nie mialem na mysli... olga --> a po co płacić bankowi za kredyt jak rodzina jest w stanie dac ci iles tam kasy na mieszkanie. nie wiadomo czy by chcieli poreczyc im kredyt...

no własnie Rosalinda zaczęło mnie to denerwować on jest młodszy ode mnie, a ja mam tendencję do rozstawiania ludzi po kątach ale wiadomo, kazdy czasem ma gorszy dzień i potrzebuje wsparcia i decyzyjnosci i miałam dość słuchania odpowiedzi\" \"Nie wiem\" kiedy potrzebowałam wsparcia zaczęlam go zmuszać, żeby sie koło różnych spraw zakrzątnął mozesz go pytac o radę w różnych sprawach i chwalić: pytam, bo y przeciez znasz się na tym najlepiej :)

Gość ooIga
kwiatek, rozwalasz mnie... rodzina owszem, jest w stanie, ale to nie znaczy że CHCE FINANSOWAĆ. Ty też jesteś w stanie przynosić codziennie sasiadce wszystkie zakupy na 4 pietro bez windy, ale tego nie robisz BO NIE WIDZISZ TAKIEGO POWODU. Oni też nie widzą, maja do tego prawo, ich kasa...

Jak pytam mówi \"nie wiem\" ;) albo \"zrób jak uważasz\" ;) Ten brak oparcia jest wkurzający, ale z dwojga złego już wolę to. Nie zniosłabym faceta co mi się wtrąca do wszystkiego i rządzi ;)

olga --> przeciez widac rodzina ze nie chce, i jej prawo bo kase zarobili... ale autorka by chciala, wiec jej doradzam co moze zrobic w sprawie i tyle

Gość errr
Najlpeiej jest mieć pretensje do rodziców, że to, że śmo niż sammeu ruszyć dupę.

Gość a_dusia
_otóz ona nic w tej sprawie nie może zrobić :) - nie rozumiesz tego kwiatuszku ?

Gość a_dusia
przecież napisała, nie czytasz jej wpisów? :O

dusia --> czytam wpisy... a moze sie jednak cos uda ugrać :P po to przeciez autorka weszla na forum zeby sie cos dowiedziec. ty prezentujesz postawe jej rodzicow, ale ja jej postawe - i stad moja rada z ta darowizna...

Gość a_dusia
no tak, ale ta Twoja postawa jest wybitnie roszczeniowa :) - a ja sie pytam teraz Ciebie dlaczego w taki sposób radzisz dziewczynie postepować w życiu, w relacjach z rodzicami?

dusia --> moja postawa nie jest roszczeniowa... przeciez ja nie wymagam - kupcie mi mieszkanie!!! albo kupcie jej mieszkanie!! tu chodzi o PODZIELENIE SIE swoim majatkiem ktorego maja duzo z drugim czlowiekiem, ktorym w dodatku jest ICH CÓRKA.

Gość Ja swoim dzieciom tez nie
kupie mieszkania:) Inwestuje w ich wykształcenie, maja dwie zdrowe rece...niech poczuja co to praca:) A ja sobie wreszcie pozyje za swoje pieniadze:) Jesli ktos chce zakładac rodzine niech jest w stanie ja utrzymac.

Gość a_dusia
_kwiatuszku - jeżeli chodzi o PODZIELENIE SIE majatkiem to ja mam inną wizje podziałau :) a mianowicie dofinansować domy dziecka albo schroniska dla zwierząt :) i z niczego mi nie wynika, że rodzice powinni! dzielić się z dzieckiem swoim majątkiem:) - rodzice mogą to zrobić, zazwyczaj to robią ale.... robią to wtedy, gdy uznają to za stosowne

dusia --> akurat domy dziecka to patologia - ludzie ktorzy stamtad wychodza zazwyczaj nie bardzo potrafia funcjonowac w spoleczenstwie, na zachodzie Europy juz dawno do tego doszli... lepsze sa rodziny zastepcze do wychowywania dzieci oczywiscie ze z niczego nie wynika ze ludzie powinni sie dzielic, ja nie napisalem ze powinni ;)

Gość saraaaa123
ale przeciez dziewczyna pracuje, jej facet tez, staraja sie, nie siedza na kanapie i nie krzycza zeby im rodzice dali wszystko:O niektorzy w wieku 22 lat jeszcze 1 zl nie zarobili, a ona i jej facet tak.widac, ze sie staraja, wiec dlaczego rodzice maja im nie pomoc, jesli maja mozliwosci? co innego, jakby nie studiowali, nie pracowali, chodzili tylko na imprezy i siedzieli przed tv:O