Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama dzidzi

która z was przeszła depresję poporodową??

Polecane posty

Gość Mama dzidzi

czy któras z was przez ten koszmar przeszła??:( juz nie daję rady sama ze sobą, nie umiem cieszyc się dzieckiem, mąz juz nie moze ze mną wytrzymac a ja nie umiem sobie pomóc:( cały czas mi się wydaje ze macierzynstwo to jakas klątwa, nie potrafię się odnaleźć w roli mamy a wiem ze przeciez moja córka mnie potrzebuje. Co mam zrobic? nie chce mi sie juz dalej zyc:( tak bardzo czekalismy na to dziecko...a teraz mam wrazenie ze ono wszystko popsuło----moje zycie to teraz sterta pieluch, siedzenie w domu i zarwane noce. Pomózcie mi dziewczyny znalezc na nowo sens zycia. Jak Wy sobie poradziłyscie?

Gość jadźka z pieluchowa
Oj to minie nie martw się.Teraz gwałtownie spada poziom hormonów i nasza psychika tak reaguje i to zupełnie normalnie.Możesz czuć się niepotrzebna, rozdzielona z mężem, przytłoczona nadmiarem obowiązków i ciągle płakac z byle powodu.Wszystkie przez to przechodzą uwierz.Jeśli ten stan trwa ponad miesiąc wtedy należy sie niepokoić.Ja mam dwoje dzieci: jedno 3 tygodniowe drugie 3 letnie i już czuję się coraz lepiej chociaz zdarza mi się płakac z byle powodu, czuję się wciąż zaniedbana, nie mam na nic czasu a o wyjściu do miasta moge sobie pomarzyć.Do tego dochodzi jeszcze ta przygnębiająca pogoda - gdybym miała na to wpływ nie chciałabym urodzić w pażdzierniku tylko w maju lub czerwcu - ale tego nie da się zaplanować.

witam, moja siostra przeszła depresję poporodową. Nie obeszło się bez specjalisty. Musiała iść do psychiatry, bo zaczęły się u niej stany lękowe. Musiała brać leki. Bardzo jej to pomogło. Wyciszyła się, uspokoiła, znalazła sens nowej sytuacji. Dzisiaj ma już 2 dzieci. Po drugim NIC jej nie było. Jest zupełnie zdrowa. Najlepiej jak poszukasz rady i pomocy u psychiatry. To bardzo dobre rozwiązanie. Powodzenia.