Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

no wlasnie co u Karusi, jak Misiak? Jula dowod dla dziecka wazny jest 5 lub 10lat nie pamietam dokladnie ale chyba 5 dziewczyny moj maz punktuje, zajmuje sie mloda na calego przebiera siki, kupki, karmi ja kapie normalnie SZOK!!!! dla mnie tez jest kochany.. a ja nadal rozwazam nad antykoncepcja... Oczko ty bieresz YAZ??? dobrze kojarze? jesli tak to jestes zadowolona? a co sadzicie o tym krazku NouvaRing??? miala ktoras z tym, doczynienia?

anabanana ja tez biore YAZ i jestem zadowolona, libido w normie, nie tyje, skrocone krwawienie. ogolnie pozytywnie :) z tym dowodem to sprawdze, na 5 lat to bardzo dlugo, dziecko sie zmienia. my mamy paszport na rok wazny. fajnie, ze maz sie stara :) Moze zrozumial jak go postraszylas rozwodem :D

a ja dzis mam wolne piatek, pije kawe :) Rano bylam i juz zrobilam zakupy spozywcze na nast tydzien, caly bagaznik prawie wyszedl, Filip wspolpracowal bo dostal wafelka i grzecznie w koszu siedzial :) podzielilam, cos dzis pogotuje tez. I biore sie za sprzatanie. Dziecko spi wiec mam kilka godzin :)

Dziewczyny sprawdziłam: Paszport dla dziecka do 5 lat jest ważny 1 rok i kosztuje 30 zł, a dowód jest ważny 5 lat, kosztuje też 30zł tyle że z dowodem można podróżować tylko do UE a z paszportem wszędzie. Kurcze używam 1 cykl tych plastrów Evra i teraz mam 3 plaster do niedzieli i dzisiaj dostałam plamienie, mam nadzieje że to normalne...

hejo :) znowu wpadam :) kupiłam Daniele w Bartku 90 zł dużo ale skóra licowa i usztywniona piętka no i wyprofilowana wkładka no i przede wszystkim całe ze skóry :) są super ale nie umie w nich za bardzo chodzić na bosaka jak trzymam go za 1 ręke albo czasem wcale przejdzie pare kroków sam ale najlepiej na bosaka mu to idzie :) nie zmuszam go do chodzenia . brombabomba no nie za bardzo po co mam panikować jak robi pare kroczków :o nie jestem typem panikary jak mam iść do lekarza do przychodzi w której jest 30 dzieci z jelitówką , grypami i innymi badziewiami to wole zostać w domu . Dzieci między 12 a 18 miesiącem powinny zaczynać chodzić więc jesteśmy na 14 :) bromba jeszcze raz te akcje nocne to zęby Mikoś w czasie dnia śpi po 2 x mało ale śpi w nocy też śpi ale jak ? masakra nie dość że kula sie chyba z 100 razy raz w nogach śpi raz na poduszce teraz ma już 10 poduszke na żadnej nie chce spać mam antyalergiczne z ikei z reala i z innych badziewi ale na żadnej nie śpi ! śpi albo dziwnie albo na brzuchu albo nie wiem jak to opisać ale na kolanach ręce na boki tak jaby robił przewrót za chwile a on sobie tak śpi . Ja moge dać uciąć sobie ręke noge i głowie że to zęby ! Nie wiem już sama ile ich ma kły wszystkie wyszły w ciagu 1 tygodnia teraz kolejne idą już chyba wyszły 2 czwórki na dole ... teraz góra wszystkich zębordów ma ... hm licze 14 może 15 ... :o już jestem zła za szybko to wszystko sie dzieje . Najgorsze teraz przeczytajcie możecie sie zdziwić ale mój syn bije sie po głowie zabawkami i pięściami ...... :( lekarka moja znajoma powiedziała że woli zrobić sobie krzywde i żeby bolała go głowa niż te pieprzone zęby tzn dziąsła ... nie macie pojęcia jak to wygląda :( strasznie jakby był chory umysłowo ... ale nie jest ;) ale za to mówi dużo pokazuje mnóstwo rzeczy jaki jest duży , jakie dobre klepie sie po brzuszku , jak robi piesek i szczeka , jak robi krowa i robi muu , jak robi kurka i robi kło kło śmiesznie pięknie :) , najlepsze jest jednak jak byliśmy w zoo w chorzowie jest tam dolina dinozaurów ten mały zczaił jak żeśmy tam byli i tak straszuliśmy go łuaaa a ten teraz wszystkich straszy dinozaurem pęknąć można :) i dp tego robi wielkie oczy że niby straszy że jest dino ;D mówi tata mama baba diadia ( znczy sie dziadzia ) papa , nie umie mówić lampa to mówie ampa :) no ale pieknie zczaił że nie wolno mówie mu nie wolno kręce głową jak nie nie nie a ten se też pokręci głową na boki że nie nie nie nie wolno i nie broi zajmuje sie czym innym :) łatwo zczaił co wolno a co nie wolno :) no i tak nam leci z Mikosiem czytam o waszych dzieciaczkach i macie fajne dzieci :) oko jeszcze na czas będzie gadał :) zobaczysz :) nie wiem czy słyszałaś o pani HanCE BIELICKIEJ :) już niezyjącej że ona do 2 roku życia nie powiedziała ani słowa jej rodzicie myśleli że jest niemową ... a co c niej wyrosło :) jaka gaduła :)

a ja jestem zalamana. kilka dni temu miedzy pipką a dupcia (pod rana po nacieciu) pojawilo mi sie takie zgrubienie, wielkosci sliwki, wyczuwalne pod palcami, i w czasie mycia. bylam u ginka powiedziala ze NIE WIE co to jest, dala antybiotyk, zazywam go juz 3 dni i to nie peka ani sie nie zmniejsza ;( niewiem co to, nie boli, jutro ide do dermatologa, moze on pomoze?mieksce jest intymne i nie pojde do chirurga bo to glownie faceci. Jestm przerazona ze mam jakiegos..raka. nie jestem w stanie o niczym innym myslec ;(

hm według mnie to jest naciągniete ja tak miałam i same sie zagiło w sumie to było pęknięcie ale nie wiem czemu mogłoby sie u ciebie takie coś zrobić może za dużo ?:P

wiesz, to wyglada na guzka z ropą, ale czemu nie peka?! przesuwa sie pod skora, tam cos jest, powaznie.

Jula dzieki za ipinie o YAZie chyba sie zdecyduje na nie.. tak jak myslalam ze dowod na 5lat :-) tez mnie to zdziwilo przeciez dziecko sie zmienia.. Kurde no jezeli mowisz ze tam jest ropa a nie wychoidzi to smaruj to miejsce mascia ihtiolowa kosztuje grosze w aptece a wyciaga rope, moze wyciagnie peknie i sie zagoi, moze tam jakis szew ci zostal a teraz dopiero cos sie dzieje hmm..nie wiem mimo wszystko schowalabym poczucie wstydu do kieszenie i poszlabym do hirurga bo zdrowie jest najwazniejsze!!! no nic 3mam za ciebie kciuki!!!! Yenny i jak tam??? napisz co u ciebie :-)

narazie musi wystarczyc dermatolog, zobaczymy co powie. ginek juz polegl w zdiagnozowaniu tego swinstwa ;/

Euda kurcze beidny Mikolaj chce zapomniec o jednym bolu zadajac sobie drugi... ja tez widze ze mlodej znow ida kolejne zeby bo od 2dni ma cigle raczki w buzi i gryzie wsio co popadnie! mala ma komplet jedynek, dwojek, i czworek czyli razem sztuk 12 to teraz czas na jakie zeby, trojki czy dalsze trzonowce???

Czesc Dziewczyny🌻 U mnie dzis jakas brzydka pogoda wiec nie wychodze z mała na spacer Vanesce juz wszystkie zęby 3-ki powychodzily jakos szybko ale przynajmniej juz moze dobrze gryzc hehehe nie mówi za wiele, tak wyraznie to mama ,tata,nie,czesc,kwiatek,oko,mniam,be,pach jak cos rzuci i to by bylo na tyle hehe baba i dziadzia nie umie mowic bo dziadka ma tylko jednego mieszka w bloku obok i widziala go tylko z 5razy moze a babcia przychodzi ale tez rzadko(moi rodzice) a druga mieszka w innym miescie takze jakos nie nauczyla sie:) a tak to u nas wszystko po staremu:) Karusia->szybkiego powrotu do zdrowia dla malutkiej;)dziwne ze u was sie placi 5zl za krzeslo u nas w szpitalu jak nie ma miejsca i daja do sali gdzie sa tylko lozeczka dzieciece to mozna byc caly czas i nic sie nie placi a jak sie jakies miejsce zwolni w pokoju dla matki z dzieckiem to 10zl .Juz nie maja na czym z ludzi kasy zdzierac!! pozdrowionka:*

aha zapomnialam dodac to ja Viola 27,zmienilam nicka bo w sumie juz 28 powinno byc hehe a nie bede co roku nicka zmieniala:)

kurde no-> to twoj gin chyba powinien ci doradzic do jakiego lekarza z tym powinnas isc ja w sumie sama nie wiem do kogo sie z takim czyms zgłosic hmm....

Ale się spisałam i szlag wszystko trafił... To nie będe o sobie, tylko o was. Anab ananana, Yaz mogę ci polecić, naprawdę dobry specyfik. Fajne jest to że okres skrócony do minimum no i jest ciągłość w łykaniu pigułek. Co do nuva polecał mi mój gin, ale ogólnie ja bym się bała tak jak przy spirali, że zgubię go. LadyMia, tak może być przy plastrach, sama kleiłam, kilka moich koleżanek też używało, do trzech miesięcy to norma. Ja używałam i byłam niezadowolona, mój gin też odradza. Euda biedny Miki. Kurde no babo. Do lekarza marsz, lepiej się chwilę powstydzić i mieć spokój, być zdrowym niż zostawić córę bez matki. Bo to moze być wszystko. Miałam do napisania ci wiele. Ale przekaz jest prosty. Nie bądź dzieckiem, jesteś matką i masz dziecko, ejsteś młoda i trzeba się badać i leczyć, i robić wszystko by jak najdłużej żyć. Może się okazać, że to cholerny czyrak, ale lepiej sprawdzić. I w żadnym wyopadku nie kombinuj, nie lecz się na własną ręke. Violcia :D ładny nick :D

witam pozno wieczorowa pora, cos mie sie zdaje ze jestem tu sama.. wogole cos nam ostatnio topik marnieje.. na skrzynce mamy wiadomosc od Y. echh zelixa daje o sobie znac brakiem poczucia glodu i bezsennoscia, choc nie moge narezkac bo jak tylko przyloze glowe do poduszki usypiam.. moje dziecie usnelo a z nia tatus.. mialam nadzieje na mily wieczor a ty klapa.. ogladnelam w samotnosci troje-to jedyny film historyczny ktory ogladnelam do konca i to kilka razy, moze dlatego ze od zawsze interesowalam sie mitologia no i ta meska obsada...echh siedzialam i wzychalam pitt, bana, bloom... ;-) teraz ogladam "cudna i utalentowana" paris .. nie wiem czy ktoras z was ogladala w srode ok 23 film, bodajze "strach oceanu" niby nic ale koniec masakryczny do dzis mysle o tym zakonczeniu.. no nic wracam do wiskowiego domu :-) dobranoc

anabanana ja jestem :D Ucze sie, dzis skoncze to mam wolny weekend :) kurde no -stara baba a sie leakarza boi :P Ja w gabinecie lekarskim zapominam o wstydzie. Jak bylam w ciazy raz w szpitalu mialam badanie to sie caly zespol zwołał i ogladali mi cipke i usg ze wzgledu na wade macicy. I bylo mi to obojetne :) i tez sami faceci :) eudoimonia wspolczuje Mikolajowi. u nas sa tylko gorne i dolne jedynki i dwojki, czyli 8 zebow. mysle, ze trojki na gorze ida bo widac cos bialego. Tylko u nas bezbolesnie. czytalam wiad na poczcie i z niecierpliwoscia czekam na dalsze wiesci :)

Jula milo ze jestes :-) ja tez od poczatku mam dystans do wizyt lekarskich i nie czuje wsydu.. nigdy ne balam sie wizyt u dentysty i nie krepowalam u ginekologa, to tylko lekarz a takich pacjentek jak my ma tysiace!!! u mnie przy porodzie byl caly obchod, ogladaly mnie 2 zmiany "starych" lekarzy, starzystow, polozych i mialam to w nosie!!! haha a powiem wam jeszcze ze jak wkoncu urodzilam Martynke, podali mi ja zaczelam ja tulic i plakac ze szczescia to jak spojrzalam na mlode lekarki starzystki to tez im lzy ciekly :) Kurde no nie ma co lec poki cie to nie boli!!!!

no własnie...oni pacjetek maja tysiace i wiele juz widzieli :) a ja musze chyba kupic jakies krople do oczu bo mnie oczy zaczynaja szczypac od siedzenia tyle godzin przy kompie :o

Jula uwazaj na krople ja mialam to samo i kupilam visine ale wybralam sie tez do okulisty to mni eopieprzyl ze takie swinstwo lalam sobie do oczu, podobno te krople bardziej szkodza niz pomagaja, ja mialam nadzyczajniej zmeczone oczy od komputera, przepisal mi szkla zerowki ale pokryte antyreflexem

Ja nosze okulary i mam antyrefleks. Szczypia mnie oczy, jak mrugam czuje, ze jakby byly suche. Pojde chyba do okulisty. Ide spac, juz mi sie nie chce siedziec i czytac bo jestem zmeczona. Maz spi, moze go jakos obudze :D dobranoc :)

bYLAM,trafilam na stara lekarke,w sumie ja wole starszych bo maja wieksze doswiadczenie, musilam pokazac ... ale ona byla przy okazji wenerologiem wiec ne wstydzilam sie az tak. coz, no to wyglada na zapalenie, wiec chyba jeszcze z wami troszke tu posiedze ;)

Kurde no - dobrze ze to nic bardzo poważnego A ja też muszę iść do okulisty bo od ok 2 tyg średnio co 2gi dzień mam czerwone lewe oko, nie swędzi mnie, nie piecze tylko mam czerwone i łzawi i mam taki dyskomfort jakbym miała coś na tym oku. Nie wiem co to.

Hejka babole. Co tam u was? U nas pada, więc nici ze spacerów itd. Ale musimy jechać do sklepu bo musimy chyba wymienić drzwi zewnętrzne, bo te się sypią. Ja się zrelaksowałam w kąpieli :D. Godzinę się pokisiłam z książką, czytam teraz powieść takiego młodego pisarza, Wyszkowski chyba, tytuł Margot, reqwelacja. Lubię takie teksty. Coś trochę w stylu Masłowskiej, Shuty, ogólnie takie typowe dla młodego pokolenia pisarzy. Kurde no, to się uspokoiłam, bo myślałam co tam u ciebie. Anabanana, kup sobie po prostu sztuczne łzy. A do okulisty i tak się wybierz. Visine, to największe g... jakie mamy na rynku.

Ja też, muszę iść do okulisty. Umówiłam się już na czwartek. Powiem wam, że tak mi zkisili badania w Vison Express, poza tym te ceny. Szaleństwo. Wczoraj oglądałam okulary, za oprawki z mega antyrefleksem zapłacę niecałe 200 zł. A w Vision za to to ja sobie oprawek nie kupię. Do tego soczewki. W Vision 160 za 3 miesiące, w tym optyku 140 za pół roku, no i dokupię sobie jeszcze kolorowe :D> Brązowe :D. No i czeka mnie przeglą podwozia u ginekologa, za dwa tygodnie pewnie. Cytologii od ciąży nie robiłam, aż wstyd. A do tego dentysta, sama przyjemność :D

zaaplikowałam synusia do wyrka, mam nadzieję, że sie prześpi a ja zrobię sobie kawkową przerwę...:D a tak wogóle to witam sobotnio:D