Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelinkaaaa

to możliwe by normalna temperatura ciała człowieka wynosiła tylko 35,8 stopnia?

Polecane posty

Gość marcelinkaaaa

ktoś wie?

Gość psyccholog
tak! roznimy sie przeciesz!

Gość zmiennocieplna
ja mam czasem nawet 35,4 czasem mniej czasem więcej. tak w przedziale 35,4-36,3. Jak jest czasem 36,6 to czuje się jakbym była przynajmniej w stanie podgorączkowym... ale nie wiem, czy to normalne. sama chciałabym wiedzieć...

Gość zmiennocieplna
jak ktoś wie coś na ten temat, to piszcie. wiem, że jest więcej osób któe mają takie objawy... ale nigdzie nie ma odpowiedzi

To się zdarza, ale żeby powiedzieć, że taka już Twoja uroda, należałoby wykluczyć podstawowe nieprawidłowości (choćby schorzenia tarczycy), które mogą wpływać na obniżenie podstawowej temp. ciała.

Gość zmiennocieplna
ale robiłam badania na tarczyce. są absolutnie w normie. a temperatura wciąż niska

No jeśli lekarz uważa, że nie ma co robić innych badań to widocznie ma rację :-)Ja też mam niską tempraturę (znaczy miałam przed ciążą) między 35,8 a 36,2

Gość ingaaass
Bezpiecznym termometrem jest Classic Geratherm. Polecam zwłaszcza jak ktoś ma dzieci. Dobra alternatywa dla elektronicznych termometrów. Nie ma w składzie ani grama rtęci, w pełni ekologiczny, bez toksyn.

Gość jagnass
Szczególnie młodym mamom to polecam termometr Multitemp. Można szybciej wszystko ogarnąć jak dziecko zachoruje. Termometr wynik daje już w ciągu sekundy, można bezdotykowo zmierzyć temp dziecka nawet jak śpi. Co się bardzo przydaje.