Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katie...

złuszczajace się miejsca na twarzy

Polecane posty

Gość Katie...

jakiś czas temu na jednym ze skroni i w miejscu na czole pomiędzy brwiami skóra zaczela sie bardzo łuszczyć, skora stala się poprostu szorstka. Probowałam roznych peelingów, ścieralam naskórek specjalną gąbką, stosowałam tez rozne kremy nawilzające. A najgorzej wyglada to juz po nalozeniu pudru. Moze ktos tez zmagał się z podobnym problemem, liczę na jakieś rady

Gość pmddtka
moze to byc poprostu uczuleenie na np puder albo jakis inny kosmetyk Ja mam atopowe zapalenie skory potocznie mowi sie ze alergia na kosmetyki i naprawde ciezko znalesc to co uczula np. ostatnio bardzo swedzialy mi oczy przekonana ze to tusz albo jakis cien nie uzywalam nic przez 2 tyg ale nic nie dawalo swezenie nie ustapilo okazalo sie ze to od szamponu do wlosow!!!

Gość Katie...
Tylko tego pudru uzywam juz jakis czas i nigdy nic się nie dzialo, a poza tym to zluszczanie wystapuje jedynie w dwoch miejscach, wiec dlaczego nie np na calym czole skoro taka bylaby przyczyna

Gość thhhhhhhhhh
a jakbys tak spróbowała kremu z mocznikiem?? SVR Xerial ma takie w ofercie... idź do dobrej apteki i poproś o próbki i moze to coś pomoże...

Gość thhhhhhhhhh
acha mojemu mężowi pomogło :-)

Gość Katie...
Dzięki za rade, chyba będe zmuszona spróbowac

Gość niebieskooook22
dokładnie mocznik powinien pomóc... jeżeli amsz suchą skórę to może Nanobase na noc? to taka odzywka do skóry

Też pojawił mi się nieadwno podobny problem:o Skóra między brwiami się łuszczy, już wolę bez pudru chodzić:( A co mocznik ma w sobie takiego, ze pomaga?

Gość fallan_star
mocznik bardzo nawilża suchą skórę, mi pomaga na takie zmiany. I stosuję znacznie tańszy, polski krem emolium :)

Gość Katie....
Tylko, ze jak pogodzić wszystkie kremy gdy skora ma 3 wlasciwosci, pomomio tych dwoch miejsc raczej jest tłusta a do tego jest naczynkowa. dzieki za ten odpowiednik :)

no takie suche placki to jest objaw atopowego zapalenia skóry - ja też to mam. I jak zaczęłam stosować ten krem z mocznikiem, cer mi się bardzo poprawiła - zniknęły niedoskonałości, ładnie wygląda. Pamiętaj tylko że na twarz nie można stosować maści sterydowych!

Gość thhhhhhhhhh
a ile % mocznika ma ten emolium?? ja żeby było tanio kupilam balsam SVR xerialine fluide 500 ml za okolo 60 zł. Dziewczyny spokojnie stosuja go na twarz... poczytajcie na wizazu recenzje. A ja go też używam ogólneio kapieli do nawilżania ciała, no i na noc na twarz :-) nie pamiętam tylko ile ten mój balsam ma % mocznika ale to na wizazu w KWC napewno piszą... ja polecam! a emolium się przyjrzę i zobaczymy co to ciekawego jest bo szczerze to nei znam...

Gość moja siostra tak ma
lekarz powiedział że to od zmian pogody.Niektórzy tak po prostu reagują, od pudru faktycznie bardziej widoczne.Pojawia się co parę miesięcy, już od kilku lat. Jakąś maść na to dostała, nie znam nazwy

Gość niebieskoooook22
a i jeszcze krem Lipolan jest b.dobry i Lipobaza

Ten emolium to natłuszcza bardzo, nie? Lekarz mi to przepisał, żeby sobie natłuściła skórę na ręce, bo się wysuszyła bardzo...

Gość thhhhhhhhhh
lipobase to ja osobicie nie polecam jak krtos ma problemy z cerą tłsutą... ja mam właśnei miejscami przesuszona, nacyznka, trochę trądziku - mocznik jest zbawienny. na naczynak strosuje tylko filtry bo to tylko kilka pojedynczych na polikach (zamkne je ultradzwiękami), na trądzik davercin na ropniaki, po ropnaikch acne derm. i u mnei sie sprawdza.

Gość thhhhhhhhhh
a to xerialine ma chyba 5% mocznika

Gość Katie....
A zastanawia mnie jeszcze jedno, czy może to być coś w rodzaju łuszczycy ?

ja amm podobnie,dlatego przy kazdej kapieli robie peeling a potem duzo kremu nivea soft i pomaga zawsze:)))

Gość thhhhhhhhhh
codzienny peeling (mam nadzieje że choć enzymatyczny) i nivea soft paskudny-zapychajacy prawie każdego?? Dziwne że to ci pomaga - jak długo trwa ta "kuracja"?? jak juz peeling to może za maist tego tonik z kwasem migdalowym?? tez złuszcza ale delikaniejszy jest.