Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Po co klamiecie i siejecie zament. . . Dzisiaj nie bylo zadnych wyplat

Gość gość
Wypłata mi też wpłyneła wiec nikt tu nie kłamie.

Gość gość
Dziewczyny wypłata jest na prawdę! :)

Gość gość
jaki miałyście ruch dzisiaj, te sklepy które już otwarte?

Gość gość
Jest wyplata ale dziwnie mala!!!zapomnieli o premii!!

Gość gość
jest wypłata, u mnie tez niższa, przelew z vataxu

Gość gość
wypłata jest- ja dostałam wypłatę za kilka przepracowanych dni a odprawy i ekwiwalentu za urlop BRAK! to jest już naprawdę zabawne- najgorsze jest to, że nawet nie ma z kim na ten temat porozmawiać...

Gość gość
Złodzieje i nic więcej...!!! Jak można tak wogóle ludzi k@rwa traktować! Ja pier@Ole co za pseudo firma! Pan dyrektor mógłby sobie moją wypłatę pobrać i spróbować za takie pieniądze przeżyć i jeszcze mamy się cieszyć że ją łaskawie raczył wkońcu wpłacić! P***b@ni, ograniczeni, skórwi@le!!!

Gość gość
Odpraw wogòle nie wyplacili!Scandal!!!

Gość gość
no dokładnie skandal! chyba by wypadało byłym pracownikom, którym zalegają z odprawami pismo odpowiednie z wyjaśnieniami wysłać- adresy przecież znają...mnie już to krótko mówiąc wk*****a wszystko, miałam w sobie cierpliwość, teraz mi jej brakuje...to przestaje być zabawne, śmieszne a staje się żałosne!

Gość gość
Ponawiam pytanie,które zadałam parę dni wcześniej, raz jeszcze - dziewczyny za co Wy chcecie odprawy o których tak głośno mówicie cały czas skoro nadal jesteście pracownicami Dayli?Nikt Was nie zwolnił ani firma nie ogłosiła upadłości żeby dostać jakąkolwiek odprawę.

Gość gość
Jakie odprawy pytasz wiec ci odpowiem.W grudniu przed samymi swietami zamkneli mi sklep!wiec chyba nalezy mi sie odprawa za dwa m-ce mam to na swiadectwie pracy:(

Gość gość
odprawa należy się: wtedy gdy zostanie zlikwidowane stanowisko twojej pracy ( czytaj sklep!!!) skoro było ostatnio wiele zamknięć z powodu wypowiedzenia umów przez wynajmujących to odprawy dziewczyny dostają z tego powodu. To nie z ich winy utraciły miejsce pracy, więc w takim przypadku odprawa się należy osobom które pracują w tej firmie powyżej 2 lat

Gość gość
no dokładnie skandal! chyba by wypadało byłym pracownikom, którym zalegają z odprawami pismo odpowiednie z wyjaśnieniami wysłać- adresy przecież znają...mnie już to krótko mówiąc wk*****a wszystko, miałam w sobie cierpliwość, teraz mi jej brakuje...to przestaje być zabawne, śmieszne a staje się żałosne!

Gość gość
odprawa należy się wszystkim pracownikom, którzy stracili zatrudnienie a byli zatrudnieni na podstawie umowy o pracę- Ci-albo te z nas, które przepracowały w tej firmie okres krótszy niż 2 lata pracodawca ma obowiązek wypłacić odprawę w wysokości jednej pensji, dla pracowników zatrudnionych powyżej 2 lat przewidziana jest odprawa w wysokości dwóch miesięcznych pensji, a te z nas które są zatrudnione powyżej 8 lat- tylko niestety nie wiem, czy zatrudnienie w schleckerze się wlicza do tych 8 lat - pracodawca ma obowiązek wypłacić odprawę w wysokości 3 miesięcznych pensji. informację na ten temat są w internecie dostępne wszędzie, wystarczy wpisać w przeglądarkę odprawy pracownicze i pojawia się szereg wpisów prawnych na ten temat. Do tego pracodawca musi wypłacić ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop.

Gość gość
A wiecie cos o reszcie bonow

Gość gość
Jeżeli zamknęli Wam sklep to rozumiem,dlaczego domagacie się odpraw.Dziękuję za odpowiedź. W tej sprawie laski pismo pisać pismo o wyjaśnienia sprawy. Z tego co wiem szykują się kolejne zamknięcia sklepów nierentownych dla firmy,jestem ciekawa kto będzie następny :(

Gość gość
Ale odprawa jesli się należy i jest wpisana nawet na wypowiedzeniu będzie albo powinna być wypłacona dopiero wraz z ostatnią wypłatą, tzn. po ostatnim miesiącu zatrudnienia. Jeżeli w grudniu zamknęli twój sklep to jesteś jeszcze do końca okresu wypowiedzenia czyli w zależności od stażu pracy do końca stycznia, lutego lub marca pracownikiem chociaż zwolnionym z obowiązku świadczenia pracy i odprawę powinni ci wypłacić dopiero na początku lutego, marca lub kwietnia. Bez obrazy ale jak czytać umie to nie przeczyta własne wypowiedzenie, najlepiej ze zrozumieniem :)

Gość gość
Bez obrazy ale jak czytać umie to niech przeczyta własne wypowiedzenie, najlepiej ze zrozumieniem usmiech.gif

Gość gość
CO NIE ?

Gość gość
Kasa pomniejszona o podatek za trzecie bony.

Gość gość
Słuchaj moja droga Koleżanko- wiem z którą wypłatą i kiedy powinnam otrzymać odprawę ponieważ o to zapytałam w dniu podpisywania wszelakich dokumentów rozwiązujących umowę o pracę z dayli- to po pierwsze a po drugie- mnie obowiązywało 2 tygodniowe wypowiedzenie, w związku z tym żadne lutowe, marcowe i na Boga kwietniowe miesiące w spłacie ekwiwalentów za niewykorzystany urlop i należności za odprawę- nie wchodzą w grę. odprawę pracodawca ma obowiązek wypłacić pracownikowi z ostatnim otrzymanym z firmy wynagrodzeniem.

Gość gość
Jakie Kur@a bony.. Ja wcale bonów nie dostałam.. To do dlaczego mam mniej kasy

Gość gość
Mam nadzieję , że PITy będą na czas , bo jak firma ma takie opóźnienia ze wszystkim to pewnie w tej sprawie nic się nie zmieni. :-( Nie pracuje w Dayli od 8 mies. i naprawdę jak czytam co się w tej firmie się dzieje to włosy stają mi dęba. ... A PIPy itp mają to w nosie , a jak człowiek prosi o poradę to załamują ręce. Dziewczyny Życzę Wam wytrwałości i nowej lepszej pracy , bo w tej to tylko wrzodów się dorobicie :-)

Gość gość
Srakie bony. Masz pecha i tyle

Gość gość
Wypłaty faktycznie wpłynęły ...tylko co z tego jak pomniejszone prawdopodobnie o premie Jeśli tak teraz ma wyglądać moja wypłata ( nawet nie najniższa krajowa) to niech pracują sobie sami ..szczyt hamstwa i tyle

Gość gość
Chcecie pomoc nowemu pseudo prezesikowi ? To zwolnijcie się. Im przecież o to chodzi, aby nas zniechęcić, abyśmy się jak najszybciej zwolniły, firma nie będzie musiała wypłacać odpraw (no chociaż teoretycznie), takich działań podjęła się firma mojego Meza 2lata temu i wszystkie znaki na niebie mówią, ze tu chodzi o to samo...

Gość gość
Napewno Brzeg do zamkniecia

Gość gość
Kierownicza z Brzegu zle li@ala ? Hmmmm