Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowa jak diabli

czy sa tu mamy ktore karmia piersia ponad 6 m dzieci?

Polecane posty

ja na poczatku zalozylam sobie ze gora do 6 m bede karmic.. ale zuzia ma skaze bialkowa i postanowilam ze jednak do roku sprobuje.. nie brdzo podobaloby mi sie karmienie ponad 12 m dziecka.. jakies zboczone to:P:P juz co do 6-7 m mialam kiedys obiekcje.. w zasadzie to odstawilabym zuzie teraz.. gdybym mogla pozwolic sobie na mleko za 25 zł:O im dluzej karmie coraz bardziej sie boje odstawienia - juz teraz wydaje mi sie ze zuzia sie \"uzaleznila\".. w nocy mimo ze nie jest glodna budzi sie co 2 godziny.. co bedzie jak przestane jej dawac cycka co 2 godziny?? mojej zuzi nie da sie uspokoic jak nie dostanie cycka w nocy.. no chyba ze suszarka:O co ile powinno budzic sie niemowle w wieku mojej zuzia( 7 m) karmione piersia? ile powinna jesc? co zrobic zeby przespala noc i budzila sie ze 2 razy? ja juz sily nie mam - wstaje co 2 godziny a rano wygladam jak krokodyl:( pomocy ludzie bo zwaruje

kolorowa, moj syno tez ma skaze, odstawialam go gdzies tak od 8 miesiaca, wyszlo tak jakos samo... zaczelam mu dawac posilki stale rano kaszke, w poludnie obiadek i wieczorem kaszke, wiec automatycznie ilosc karmienia cyckiem sie zmniejszyla o te 3 posilki ;) z czasem maly nie chcial juz ssac w dzien, wiec w miedzy czasie zaczelam mu podawac kanapki, owoce, chrupki, biszkopty w przerwach miedzy posilkami no i poszlam po recepte do pediatry na mleko. nutramigen na recepte kosztuje u mnie 13 zl, wiec nie jest tak zle ;) przez pewien czas mlody ssal cyca jeszcze w nocy, ale od jakiegos miesiaca, 1,5 nie je cyca juz wcale ;) w nocy spi, daje mu mleko 2 razy i raz w dzien, nie budzi sie, co najwyzej pokreci troche i jak mu wloze smoka to zasypia dalej ;) proponuje nie zmuszac sie do karmienia cycem, ja tez chcialm do roku karmic, ale wyszlo jak wyszlo i sie ciesze, bomoge wszystko jesc ;) a mlody w nocy spi ptawie dobrze ;) poza tym takie stopniowe odstawianie uchronilo mnie przed nawalem pkarmu, nie mialam zadnych problemow z piersiami ;)

Witaj.. Trochę nie dokładnie na temat Ci odpowiem, ale chyba moje doświadczenia mogą Ci pomóc, mam nadzieję :) Przy pierwszym dziecku karmienie mi nie wyszło, bardzo tego żałowałam :( Córka też miała skazę białkową, karmiłam ją Nutramigenem - 15 zł na receptę (a teraz w niektórych aptekach i 10), rosła i rozwijała się naprawdę pięknie - a noce zaczeła całe przesypiać jak skończyła 3 miesiące. (tłumaczyłam to tym, że jakbym ja się miała na nutramigen budzić, to też bym wolała spać ;) ) Synka planowałam karmić piersią do roku, bo też nie podoba mi się karmienie starszych dzieci... okazało się jednak że to taki cycusiowy pieszczoszek, budził się na karmienie w nocy mion. 2 razy. Poza tym on też skaowy, nawet bardziej niż siostra, jak zjadłam coś, co mu nie pasowało zaraz ulewał i miał kolki, krosty... Postanowiłam zakończyć karmienie jak skończył 7 miesięcy, od 5-go powoli go przyzwyczajałam do nutramigenu, zastępując stopniowo karmienia piersią. Chodziło mi po pierwsze o siebie - nie mogłam już znieść tej jałowej diety, ale tez i o to, żeby się nie budził w nocy na jedzenie, bo po skończeniu pół roku dziecko naprawdę nie musi juz jeść w nocy, to jest przyzwyczajenie i chęć przytulania się... No i również chciałam uniknać sytuacji, że jak po roku zakończę karmienie, to nie będę mu miała dać co do jedzenia, bo nie będzie chciał jeść nutramigenu, czy innego mleka bezmlecznego ;) a zwykłego nie będę mu mogła dać... Od 8-go miesiąca do niedawna budził się w nocy na butle i zjadał ją całą - 240 ml! Ale też były dodatkowe okoliczności - był długo chory, zdarzały się okresy gorszego apetytu w dzień, w nocy zawsze zjadał cała porcje. A tydzień temu musiałam wyjechać na kilka dni, mój mąż oduczył małego jeść w nocy i mamy wreszcie przespane! :D Mam nadzieję, że trochę Ci pomoże to, co napisałam, pozdrawiam!

Gość nowotwór to rak
a jak idziesz do pracy to co je?

Gość mirmingi
JA tez postanowilam, ze bede moja coreczke karmic max. 6 m-cy. Maka teraz ma 7 m-cy, ale dostaje piers tylko w nocy. JAk nic jej nie dolega, mam na mysli zabki, zle samop0oczucie spowodowane zmianami pogody, budzi sie 1, czasami 2 razy. Przy zebach co 2 godziny. Nie pije duzo, 2-3 lyki i zasypia. Od przyszleg tygodnia mam zamiar zaczac dawac jej w nocy wode. Oczywiscie nie obejdzie sie bez kolysania na rekach az zasnie:). Po