Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam hemoroidy niestety

Hemoroidy a porod sn-pytanie do Mam

Polecane posty

Gość mam hemoroidy niestety

W 6 miesiacu ciazy spotkala mnie przykra dolegliwosc-hemoroidy zewnetrzne:O Lekarz kazal uzywac Posterisan H,faktycznie usnieza bol,ale do srodka sie juz nie wchlonely a na dniach mam termin porodu:( Mam pytanie,czy podczas porodu lekarze zauwaza i zrobia cos w tym kierunku,zeby sie tego paskudztwa pozbyc? Czy duze to utrudnienie podczas porodu? Prosze o kazda wskazowke!

Ja też miałam hemoroidy w ciązy. Podczas porodu wogóle ich nie czujesz bo bardziej boli rodzenie niż hemoroidy. Lekarze też nic w tym kierunku Ci nie zrobią bo nie są od tych spraw.

Ja używałam maść Emorect i za każdym razem wpychałam je do środka. Tak mi gin kazał robić. Same Ci niestety nie wejdą.

Gość ja Ci powiem ze tez tak miałam
i niestety ale dosłownie pamietam, ze podczas parcia czułam te pieprzone hemoroidy jak wyłażą! Okropne to było. no i po porodzie strasznie sie nasiliło i bolało okropnie duzo bardziej niż nacięcie krocza. Ale 2 tygodnie po porodzie nie było po nich śladu. Używałam Posterisan w czopkach. Powodzenia!

nie wiem ile ci zostało do porodu, u mnie pojawiły się ok. tyg. temu i już sie schowały, używałam jedno pudełko czopków homepoatycznych bezrecepty : AVENOC, a dzisiaj własnie mam zamiar kupić drugie opakowanie aby uzyć je profilaktycznie, aby napewno doleczyć je do końca, pytałam się czy mogę tak zrobic, i wszystko o.k, cena 13,50 zł, polecam, i stosuj diete wysokobłonnikową, duzo manadrynek,suszonych owoców, pieczywo pełnoziarniste, powodzenia, to podobno częsta dolegliwośc kobiet w ciązy, i często jest tak że w ciązy ih nie ma a podczas porodu sie pokazują, więc nie martw się, lekkiego porodu życzę ci zdrowego dzidziusia :)

Gość dzieeeeki wam kochane

Gość polonisyka
Ja mam na dzisiaj termin porodu. Wczoraj wyczułam małe hemoroidy palcami i nie wiem czy to nie przez to ze ich dotknelam ale dzisiaj sa OGROMNE, kurcze, straszliwe :((( ile dni potrzeba aby sie zmniejszylY? Kupilam w aptece masc na to ale boje sie ze nie zdaze do porodu :( a czuje ze w weekend cos sie wdarzy..

Gość Fitolizyna
Ja miałam malego hemoroida przed porodem, który po porodzie bardzo sie powiekszyl i stwardniał. Gdy byłam już w domu ból stał sie nie do zniesienia a karmiłam piersia wiec zadnych lekow na recepte stosowac nie wolno. *olozna srodowiskowa polecila mi FITOLIZYNĘ. Są to zioła w tubce, które normalni się pije. Ja miałam zalecenia od poloznej by smarowac tą pastą hemoroida. Dodam, ze byl on tak twardy i bolesny, ze nie bylo opcji bym go sobie mogla go wcisnac do srodka.Po zastosowaniu Fitolizyny - efekty rewelacyjne. Juz od 1szego stosowania bol zmniejszyl sie. PO kilku dniach hemoroid zmniejszyl sie do minimum i ...chyba wchlonąl sie bo go nie czuje.

Gość gość
Kobietki nie wiem czy moja metoda jest dobra z lekarskiego punktu widzenia, ale stringi to jest najlepszy wchłaniacz. Jak je nosze nie ma śladu po hemoroidach ale wystarczy ze na jeden dzien zmienię bieliznę na tą zwykłą to odrazu mam żylaki.

Gość gość
mi po porodzie wyszły...masakra....a lekarze nic z tym nie zrobią, jedynie połozna będzie delikatna przy robieniu lewatywy

Gość Fiorellaaaaaaa
ja mialam wewnetrznego ale po porodzie wyszedł na zewnatrz.ból straszny cała noga aż mnie od tego bolała,ja uzywałam procto hemolan i mi po tym przeszlo ,nawrot byl ze 4 razy a teraz juz od kilku lat spokoj. Powiem wam pewna ciekawostke,zeby hemoroidy sie nie nawracały polecam podczas korzystania z toalety podstawiac sobie podnozek ,zeby nogi byly wyzej ,to zapobiega:)Ja tak robie i mam spokoj,

Gość gość
usuniesz po porodzie i tyle poczytaj o metodzie Barona