Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość open

najlepsza pomadka na spierzchniete i popekane do krwi usta!!!!pomocy!

Polecane posty

Gość open

zaraz lece do apteki badz marketu bo nie wutrzymam,nivea do bani,a miala byc super,co polecacie bo juz nie wiem jak te usta do ladu doprowadzic

Gość star99
neutrogena

Gość open
a neutrogena jest 1 rodzaj czy kilka rodzajow,zebym bubla nie kupila...

Gość kicia11111
posmaruj wieczorem miodem- np. na pół godziny- goi rewelacyjnie

Gość star99
bebe dobra profilaktycznie,jak juz masz popękane,to neutrogene kup(jedna jest),mozesz tez poprosic o jakis balsam

Dla mnie Neutrogena jest porównywalna do Nivea. Na ostre dolegliwości polecałabym balsam Tisane (Herba Studio). Dostępny w aptekach na pewno. Trochę upierdliwy w używaniu bo jest w odkręcanym pudełeczku i trzeba palcem nakładać, ale ma naprawdę świetne działanie regenerujące.

Gość open
to lepiej isc od razu do apteki czy drogeri

Gość star99
miod,to tez dobry pomysł,tylko uwaga-moze dawac uczulenie.ale z pomadek ochronnych,zwłaszcza na niskie temperatury-zdecydowanie neutrogena

Gość star99
do apteki i jak mas zbardzo popękane,to kup jakis balsam.co do Tisane -zgadzam sie,tez pomaga

Gość open
no to chyba tisane skoro tak chwalicie

Gość star99
kup tisane,a na codzien używaj neutrogeny

mi neutrogena bardzo wyszuszyła usta a na koniec powróciła opryszczka, więc nie polecę. teraz najlepsza pomadką dla mnie jest mango naturals, z avonu, naprawdę świetna.

jak mnie pekaja usta(rzadko sie zdarza) to smaruje je gruba iloscia kremu -najczesciej nivea soft...albo dove.... a najeczesniej uzywam pomadek nivea,avonu, i jakichs blyszkow,zawsze amm nawilzone usta bo wole miec gladkie niz popekane.... a co do miodu, smarujac usteczka miodem,bedizes zmiala je zawsz epiekne i pociagajace

Gość farminka24
a ja polecam tak: w aptece kup sobie tisane, w drogerii kup sobie bebe classic(lub carmex). a w domu zrob tak, wez jakas szczoteczke do zebow, sparz ja a nastepnie wymasuj usta, potem posmaruj je jakis kremem nawilzajacym a potem tisane- taki rytual polecam na wieczor. a na dzien stosuj pomadke bebe (lub carmex)

Gość od kiedy carmex jest
dostępny w aptekach?

Najlepsza jest Nivea Med-kosztuje ok.10zl ale efekty czuje sie natychmiast. Wszystkie inne pomadki z firmy Nivea mozna sobie o kant tylka rozbic. Dzieki niej popekana skora na ustach staje sie miekka i zaczyna sie goic, poza tym pachnie lukrecja :-)

Gość farminka24
ale ja nie twierdze ze carmex jest dostepny w aptekach, chociaz faktycznie to tak zabrzmialo :) chodzilo mi tylko o to ze jest fajny do takich ust

Gość na tego typu problemy
nie pomoże żadna pomadka z drogerii. Polecam wybrać się do apteki, kupić maść witaminową lub coś w tym stylu.

Na Twoje problemy pomoze tylko i wylacznie Carmex! ;) serio! od 2,5 roku nie kupilam zadnego innego balsamu!! jest nieziemski!

Gość nie ma innej mozliwosci
na usta tylko MIOD

Gość n vgr7u658m i 76
wiesiołkowa pomadka firmy AGROPHARM do kupienia w aptece, smarować na noc a w dzień pod szminkę lub błyszczyk

Gość moja kuracja
Tez czasem mam takie problem, więc polecam stale mieć w zapasie: miód lipowy (bo również zabija bakterie), odzywkę nanobase i jakąś pomadkę na dzień nanoszoną na odzywkę. Nanobase odbudowuje strikturę, więc jest w tej sytuacji wskazana, bo ma leczyć, nie tylko pielęgnować jak samam pomadka.Wklejam do poczytania z innej strony: Wpływ odżywki NanobaseTM na odnowę bariery skórnej Unikalny skład i unikalna formuła umożliwiają działanie regeneracyjne NanobaseTM na wszystkich trzech etapach regeneracji bariery skórnej. Efekt bezpośredni natychmiastowy: szybka redukcja utraty wody przez skórę - osiągana przez działanie okluzyjne (parafina miękka, wosk karnauba, wazelina). Efekt pośredni: wypełnienie ubytków między komórkami - dzięki wnikaniu nanocząsteczek parafiny do głębszych warstw naskórka. Efekt opóźniony: długotrwałe uzupełnienie brakujących lipidów w naskórku - możliwość wchłaniania części lipidów (ceramid - 3, kwas palmitynowy i oleinowy, cholesterol) przez komórki naskórka, a następnie uwalnianie ich do przestrzeni międzykomórkowej. Unikalny skład i unikalna formuła odżywki NanobaseTM umożliwiają działanie naprawcze na wszystkich trzech etapach regeneracji bariery skórnej. W razie potrzeby, odżywka NanobaseTM może być stosowana jako kilkudniowa kuracja miejsc szczególnie wrażliwych lub suchych, na całą twarz lub tylko na usta, pod oczy, na szyję na dłonie lub łokcie. Może być nakładana niezależnie od innych kosmetyków pielęgnacyjnych (zawsze pod kosmetyk). Jest zalecana w czasie leczenia dermatologicznego i po zabiegach dermatologii estetycznej. Jesienią i zimą można ją stosować ochronnie przed wyjściem na wiatr i mróz.

Gość oeparol z apteki
zawiera wyciag z wiesiolka, ktory doskonale natluszcza. Koszt 5zl

Gość olga56457890
tez uwazam ze tylko carmex;] mialam popekane usta wlazcnie z kacikami, wiecsne zajady i wogole byly spierzchniete. zamowilam carmex najpierw zwykly w tubce a pozniej wisniowy tez w tubce i jest moim faworytem. i najwazniejsze nie wazy sie - nie ma bialych sladow w kacikach.

na mnie też najlepiej działa oeparol z wiesiołka,albo tisane jak nie kupie tego pierwszego