Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Evi_22...............22.......16.08.........Emilka backspace82........25.......23.08........Mia sanday1..............25........26.08.......Mateusz wiewiorka2004.....21.......27.08.........Kubuś Monika_28..........29.......28.08.........Nikola BETTY83.............24......1.09...........Kuba/Alicja mrs_ziec............28......1.09...........Hania mamahuberta......26......2.09...........Oliwia magia_..............31......3.09...........???????? sandra27...........28......3.09...........Daniel/Dominik MaMani.............22.......4.09..........Kornelek MartaObdarta....27.......4.09..........Weroniczka Słonko_26 ........ 26 ...... 6.09 ........ Lenka Izabelcia78........30.......7.09..........Mateusz/Zosia< br /> Myszka5...........28.......10.09..........Dawid el79.................28.......11.09..........????? eryka..............28........13.09.........Laura/Sara/Ro ksana ewunienka24.....25........14.09.........Amira karro..............29........18.09........Maksymilian/Zo sia Koug ..............35........18.09.........Agatka / Bartek majka28..........30........18.09.........Ksawery marlenaaa.......20.........18.09........Damian aga(Gaga).......26...........18.09.......Filip aga...............25.........19.09........Jakub nina............. .30.........19.09 ........????? kasinska28......29.........20.09.........Jakub/??? magdae..........26.........20.09.........Cyryl brutta...........28.........22.09..........?????? BarwyJesieni...27..........14.09.........Mikołaj

Hej laseczki :) 🌼 Ja mam roboty po pachy i mam już dość tych upałów-puchną mi nogi strasznie :( bleee Ewunienka WSZYSTKIEGO NAJ :D 👄 W przyszłym tyg. zaczynamy remont pokoiku i aż się boję tego kurzu i syfu :( Już nie mam tyle energii co w II trymestrze niestety - męczę się szybko i brzuch przeszkadza :( Mała kopie i rozpycha się w brzuszku :D I na dodatek to prawko robię i męczą mnie już te jazdy - niewiem czy się wyrobię przed porodem, bo na egzamin czeka się 1,5-2 mies. Więc chyba na egzaminie to odrazu na porodówkę pojadę hehe Nie mam jeszcze nic przygotowane - kilka ciuszków tylko i mam doła, że nie mam kiedy pochodzić i pokupować :( Nie ma czasem gotowej wyprawki na allegro, że się zamawia i przysyłają wszystko hihi ?? Wracam do pracy :( papa

Czesc dziewczyny!! Ewunienka wszystkiego najlepszego 🌻 👄 🌻 oj kiedy to bylo jak mi stuknelo 25 :) mi juz w tym roku trzeci krzyzyk stuknie :) Powiem wam ze w trzecim trymestrze zeszlo ze mnie powietrze jak z balonika, tez juz nie mam tej energii :( wieczorami ledwie zyje. W dzien brzuch mi nie ciazy, ale wieczorem mnie pobolewa po bokach, ciagnie i twardnieje. Ale w dzien jeszcze smigam :) Ja tez jeszcze nie mam nic kupionego ale juz sie rozgladam i robie liste z rzeczami potrzebnymi dla syncia :)

Dzieki dziewczyny :) Eryka ja zdaje teraz 24 czerwca, dlatego wiem ze sie wyrobisz, bo dla kobiet w ciazy jest jeden przywilej- nie musza czekac tak dlugo, slyszalam jak jedna dziewczyna czekala tylko dwa tygodnie na termin :) Szczegolnie jak sie nie zda i trzeba poprawiac to szybko ci poprawke wyznaczaja :)

Hej, Dziewczyny :)! Wczoraj wieczorem wróciłam z Polski. Ależ była pogoda, czasem nawet za gorąco jak dla mnie... Właśnie zauważyłam, że większość z Was pisze, że jest już w III trymestrze... Oczywiście to znowu pewnie kwestia tych różnych dziwnych obliczeń i przeliczeń tygodni na miesiące i trymestry... Ja się generalnie nastawiłam, że III trymestr zaczynam 3 mies. przed planowanym porodem, czyli 20 czerwca, tj. za 9 dni... Swoją drogą na www.tik-tak.pl są różne opisy - tygodniami, miesiącami i trymestrami - poczytałam te ogólniejsze, żeby zobaczyć, co mnie jeszcze ciekawego czeka w ciąży ;). Zobaczyłam też, że takie objawy jak skurcze w łydkach to zdaje się normalka :(, w dodatku sugerują, że to braki wapnia... a przecież na skurcze zawsze kazali brać magnez, więc już sama nie wiem... Macie już może te skurcze Braxtona-Hicksa? Ja mam wrażenie, że czasem już mi się zdarzają, brzuch tak dziwnie twardnieje, nawet się przestraszyłam na tym wyjeździe, że coś jest nie tak... Choć u mnie to tak dłużej trwało, nie kilka sekund, więc może to jeszcze nie były te skurcze... Na szczęście po nospie i magnezie przeszło. W każdym razie kupiłam sobie w Polsce 2 pary letnich butów, z czego bardzo się cieszę, jedną bluzeczkę ciążową, oraz zaczęłam oglądać wózki \'na żywo\'. Naprawdę trzeba sprawdzać zawieszenie, dużo z tych wózków jest koszmarnie \'twardych\'. Sprawdziłam ten sam wózek - w wersji : jeden na wahaczach zdaje się, drugi na paskach - ogromna różnica.X-lander fajny całkiem mi się wydał, zgrabniutki i miękki (choć nie pamiętam jakie zawieszenie, może po prostu dobre amortyzatory), z tańszych Oxford, tylko kurcze nie pamiętam w tej chwili nazwy modelu- ale taki na paskach właśnie, w wersji na wahaczach twardy strasznie, był jakiś Quinny - nawet nie wiem, czy model był gdzieś podany, choć w sumie powinien, i generalnie fajny, tylko miał hamulec taki jak w rowerze, na kierownicy i to by mnie denerwowało. No i cena oczywiście dośćwysoka. Teraz patrzę na allegro, ale nie widzę, żeby pokazane tam Quinny miały coś takiego, dziwne... Nic to, następnym razem, w lipcu, tj po 15 mam zamiar wybrać się do sklepu \'Świat dziecka\', największy w Warszawie podobno jest na Targówku, liczę na to, że tam będzie duży wybór modeli i będę mogła sobie je wszystkie dokładniej obejrzeć i przetestować. To podobno dosyć drogi sklep, ale kupować tam nie muszę, ważne żeby wybrać, potem będę szukać gdzie najtaniej :). Aha, no i na pewno nie kupię żadnego z tych niskich wózków - a całkiem sporo takich jest, jak się przekonałam... Może dla niskich osób to jest wygodne, mi na pewno kręgosłup by bardzo szybko wysiadł od tego ciągłego schylania się tak nisko z dzidziusiem - wkładania go i wyjmowania... Pozdrawiam tymczasem, odezwijcie się, co u Was słychać K.

hi!!!ja nic nie pisze bo czasu brak aby praca, dom i dziecko!!ale juz niedlugo na szczescie i troche odpoczne!! tak jak juz pisalam mi nic nie puchnie, brzuch mi nie przeszkadza bo nie jest super duzy!!a za skurcze lydek jest odpowiedzialny potas i wapno! mi brzuch nie twardnieje ale znowu mnie ciaglo wczoraj bardzo mocno ale to po tym jak zle chwycilam syna ale polezalam i przeszlo!ja tez 3 trymestr zaczne 3 miesiace przed data porodu czyli 20 czerwca. a tak poza tym energii brak, i siusianie do bolu w nocy!!maly kopie mocno i o roznym czasie, caly czas ta szyjka mnie pobolewuje jak dluzej stoje!rzeczy nadal nie kupuje obiecalam sobie ze jak przejde na macierzynski a poza tym nie ma co przesadzac bo nie warto kupowac duzo rzeczy w tym najmniejszym rozmiarze bo juz na starcie moga byc za male np. my mamy dlugie rece i synek tez ma wiec jak sie urodzil to sporo rekawkow bylo troche za krotkich a w sklepach wybor jest duzo wiec latwo i szybko mozna skompletowac wyprawke a wozek to dopiero krotko przed porodem!to tyle!!pozdrawiam wszystkie mamy, zdrowia i spokoju!!!!

wlasnie bylam u gina... dostalam opierdziel... w sumie przytylam w ciazy 5 kg a dzis jak mnie polozna zwwazyla to sie okazalo ze przez tydzien!!1 schudlam 1,5 kg... no i wyrczal na mnie... A pozatym wszystko dobrze :) Tzn wyniki mam "niejednoznaczne" i nadal je walkują dzwonia jeden do drugiego... dostalam skierowanie na usg itd... ale ogolnie nic nowego zlego nie wymyslili wiec jest dobrze :) aaa wymyslili jeszcze ze mam niedobór witamin i mineralow i mam miec jakies specjalnie dobrane witaminy. w poniedzialek mam sie zglosic to mi dadza recepte... bo mi troche tam popodnoszone wyniki przy hormonach tarczycy powychodzily i to znaczy ze jodu mam za malo No i narazie tyle... za 2 tyg bede mialą nowe wieści,... chyba ze w miedzy czasie w poniedzialek znow cos wymyślą nowego... jade do ikei popatrzec na materace do lozeczka... Pozdrawiam

a co do skurczy Braxtona-Hicksa to ja juz mam... dzis w nocy to myslalam ze rodze... tak bolaloooo a wyczytalam gdzies ze one maja byc bezbolesne... wiec mnie dzis gin uswiadomil ze bywają i bolesne i jakby byly dluzej niz 2 godz albo bardzo regularne to mam sie zebrac do szpitala a jak beda tak po 20-40 minut i nierugarne to moga sobie nawet bolec jak sam porod i mam sie nie przejmować... pocieszajace...

Mamani mnie tez tak juz pare razy zlapalo :( nawet pisalam o tym jakis czas temu - w nocy obudzil mnie tak bolesny skurcz ze tez wystraszylam sie ze juz rodze...teraz biore magnez 3 razy dziennie ale i tak mnie czasem zlapie, szczegolnie jak za dlugo jestem na nogach A co do wagi to chetnie ci pare kilo odstapie bo ja znowu dostalam opierdziel od poloznej ze za duzo mi przybylo :( Kasinska mi sie zaczal 3 trymestr dzisiaj bo wg ostatniego usg mam termin na 11 a nie 18 wrzesnia - ale nie chce mi sie zmieniac w tabelce i suwaczkach tym bardziej ze z ta data to nigdy nie wiadomo

Na początek ----> ewunienka24 najlepsze zyczonka dla Ciebie. Ja mam urodzinki jutro ale niestety już 26-te :( My z Lenką zaczęłyśmy III trymestr 6-tego i powiem że w tym czuję się zdecydowanie najlepiej. Nic mi nie puchnie, brzuzek całkiem spory ale sobie radzimy, łapie mnie czasami skurcz w łydkach a tych przepowiadających jeszcze nie było. Zaczęło padać u nas ----> w końcu się wyśpie.... :)

Witam porannie :) Slonko sto lat 🌻 🌻 🌻 !!!! Ewunienka a ty jak po urodzinkach ? Jadlas jakiegos dobrego torcika ? Ja dzis wstalam w wyjatkowo dobrej formie i humorze :) Nareszcie sie porzadnie wyspalam bo w koncu popsula sie pogoda i taki fajny chlodek sie zrobil. A ostatnio bylo tak duszno ze budzilam sie z 10 ray w nocy oblana potem Dzis jade do miasta spotkac sie za kolezanka - ma dla mnie mase ubranek po swoim synku :) Hmm co wymyslacie dzis na obiad ?? Moj N domaga sie miesa po tygodniu ze swoimi kuzynami - wegetarianami :) :) :)

Dzien dobry wszystkim:) Jak samopoczucie??? U mnie dobre ale slonka nie ma i troszke mi smutno:( Od mojego urlopu mam takiego lenia ze hej!!!:P Nie wiem czy Wam juz pisalam ale ostatnio znajoma mojej kolezanki urodzila 7tyg przed terminem... Urodzila w poniedzialek w czwartek byla juz w domu:) Wszystko w porzadku a Mala jak wychodzily ze szpitala wazyla zaledwie 2300... Teraz stwierdzialam ze chociaz torbe do szpitala musze miec gotowa:) Powoli szykuje pokoik dla Malenstwa... Czekam na lozeczko z polski ktore niestety dojedzie do mnie z dwu tygodniowym opoznieniem poniewaz kurier nie dogadal sie z Moimi rodzicami:P Przywiozlam tez posciel, pieluszki tetrowe ,oliwki i ziolka... I dwie siaty ubranek ktore dostalam od Mojej siostry... Przyjaciolka bedzie mi organizowac bebe-shower wiec moze troche rzeczy do kupienia mi odejdzie:) Co do wozkow to naprawde w pewnym momecie w sklepie pomyslalam sobie ze szkoda ze komuna sie juz skonczyla:P Byl jeden model do wyboru i kazdy mial problem z glowy:P:) A teraz??? To kolor nie ten,to zle kola,to za ciezki...itd.itp...Wrrrrr😠:)) Na wozek jeszcze sobie daje czas:) Slonko -wszystkiego NAJ>>>NAJ>>>NAJ🌼:D Ewunienka-spoznione ale szczere zyczonka przesylam:)🌼 MaMani-ale Ci super!!! Tylko 5kg??? Ja to juz mam nie bagatela 9,5kg na plusie:P A to jeszcze nie koniec:)

Witam mamusie 🌼 Słonko WSZYSTKIEGO NAJ !!! Wy takie młodziutkie :) MaMani za to, że schudłaś to powinnaś dostać przez kolano :) ale może to przez te stresy :( Głowa do góry i uśmiech na twarzy i wszystko będzie dobrze :D Ja też mam te skurcze i to czasem regularne np. w sobotę miałam co 10 min. przez godzinę - wystraszyłam się, zadzwoniłam do gina a ten mi kazał kontrolować i brać magnez - dodatkową tabletę (bo biorę 2 razy dziennie) i no-spę. Wzięłam i przeszło, wczoraj też miałam ale już nie tak regularne :) No a skurcze łydek to też mam ale daję radę. Za to zdołowałam się, bo zaczęły pojawiać mi się pajączki na nogach i mąż zauważył żylaka na udzie pod pupą - jak go zobaczyłam to się poryczałam. W pierwszej ciąży mnie to ominęło a teraz ... :( :( :( Mama moja umówiła mnie ze swoim lekarzem i ten obejrzał i powiedział, że teraz to tylko profilaktyka czyli nogi w górze, za długo nie siedzieć i za długo nie stać i maść czy balsam z pijawek - zamówiłam już, a po porodzie, że mam przyjść i mi usunie to co mi się nie podoba -łącznie z pajączkami-oczywiście po szeregu badań. Dobrze, że da się tego pozbyć - im wcześniej tym lepiej. Ja mam dziś na obiadek pomidorową i ziemniaczki z rybką i surówką :) Uciekam okno umyć, bo mam dziś wenę :)

Mam wrażenie, że tworzycie tu swoistą spoleczność koleżeńską już, przestalo to być dla Was zwykle forum tak na wygląd wpisów... Fajne to jest... :)

Evi_22...............22.......16.08.........Emilka backspace82........25.......23.08........Mia sanday1..............25........26.08.......Mateusz wiewiorka2004.....21.......27.08.........Kubuś Monika_28..........29.......28.08.........Nikola BETTY83.............24......1.09...........Kuba/Alicja mrs_ziec............28......1.09...........Hania mamahuberta......26......2.09...........Oliwia magia_..............31......3.09...........???????? sandra27...........28......3.09...........Daniel/Dominik MaMani.............22.......4.09..........Kornelek MartaObdarta....27.......4.09..........Weroniczka Słonko_26 ........ 26 ...... 6.09 ........ Lenka Izabelcia78........30.......7.09..........Mateusz/Zosia< br /> Myszka5...........28.......10.09..........Dawid el79.................28.......11.09..........????? karro...............29.......11.09..........Maksymilian eryka..............28........13.09.........Laura/Sara/Ro ksana ewunienka24.....25........14.09.........Amira Koug ..............35........18.09.........Agatka / Bartek majka28..........30........18.09.........Ksawery marlenaaa.......20.........18.09........Damian aga(Gaga).......26...........18.09.......Filip aga...............25.........19.09........Jakub nina............. .30.........19.09 ........????? kasinska28......29.........20.09.........Jakub/??? magdae..........26.........20.09.........Cyryl brutta...........28.........22.09..........?????? BarwyJesieni...27..........14.09.........Mikołaj poprawilam sie bo wiem juz ze to nie Zosia ;) no i termin tydzien do przodu :) kenta fajnie ze ci sie u nas podoba, jak chcesz to wskakuj do tabelki i pisz z nami, zapraszamy :)

wszystkiego dobrego dla wczorajszej i dzisiejszej solenizantki!!🌼! wpadlam sie przywitac bo dzis wolne!ale wstac trzeba bo maly do szkoly!na dodatek musze poszukac stroju na jutro do niego a nie sadzilam ze bedzie to taki problem, w sklepach nic nie ma bo ma to byc stroj narodowy jakiegos kraju-swietnie wymyslaja!zostal mi tylko jeden sklep a tak to nic wiecej maly sie zaryczy jak nic nie znajdziemy a ja weny tworczej nie mam!zazdroszcze wam ze kupujecie juz ubranka ja tylko ogladam -za bardzo boje sie przesadow, wczoraj rozmawialam z kolezanka ktorej saczyly sie wody od 26 tyg-ale same sie uzupelnialy na biezaco tylko ze urodzila w 32 tyg i z powodu problemow z oddychaniem porazenie dzieciece niestet, fakt ze to bylo 18 lat temu ale bylo no i co wazne-ze moze by donosila dluzej gdyby lekarza nie badali jej co 3 dni ginekologicznie w szpitalu!!moze dobrze ze w angli sie nie kwapia do tego, dopiero na samej koncowce , albo polozna stymuluje szyjke macicy jak nie chce sie zaczac-ciekawe czy to cos daje tak naprawde!ja na plusie 5 kilo to i tak duzo bo 1,5 kilo przez ostatnie poltora tygodnia!generalnie wszystko idzie mi w brzuch i talie ktorej nie mam chociaz kazdy mowi ze brzuszek maly a co zrobic ze u nas w rodzinie nikt nie mial wielkich a przy pierwszej ciazy jak szlam rodzi to sie smiali ze zartuje chyba ze czas do porodu-co poradze-nie bede przeciez sie tuczyla1w koncu dzidzia ma kilo i wystarczajaco miejsca w brzuchu!!jeszcze raz pozdrawiam i zmykam do miasta a chodzic nie lubie no i zapowiada sie deszcz na dodatek strasznie zimno!!!!!pa

Dziękuję za życzonka ---> chociaż na was można liczyc, bo mój mąż kochany nic od rańca nie wspomniał i szczerze mówiąc nie spodziewam się żadnej niespodzianki. Dziś jego umysł zaśmieca jedna myśl : mecz z Austrią. Jak sobie nie przypomni do wieczora to ja mu pokażę ... pojutrze On ma urodziny!!! Co do obiadku, to mam wczorajszą fasolkę po bretońsku dla męza i teścia ( niestety ja muszę gotować dla całej rodziny męża) a dla siebie wymyśliłam pierożki z truskawkami - delicje :) :) :) A propo truskawek i czereśni to jem je kilogramami i w każdej postaci. Lence na szczęście też bardzo smakują :) Miłego dzionka dla wszystkich :)

Cześć Wszystkiego najlepszego dla naszych urodzinowych solenizantek 🌼 Ja dzisiaj na obiadek robię filety z kurczaka w sosie pieczarkowym i ziemniaczki a do tego smażoną młodą kapustkę :P Jak znajdę ładne truskawki to zrobię pyszny koktajl

Slonko wszystkiego najlepszego!!! Duzo zdrowka i radosci :) Ja wczoraj dostawalam zyczenia glownie zdrowka dla Amirki :) o mamusi to tam mimochodem :) ale nic to... Torcika nie mialam, bo nie przepadam, ale za to maz dla mnie kolacje ugotowal :) Obiecal tez pozmywac ale jakos mu nie wyszlo :P Licza sie checi. A w niedziele zabiera mnie na kolacje urodzinowa ze znajomymi, bo w poniedzialek lece do Polski na cale 2 tygodnie! Jakos przeszly spokojnie te urodzinki.nawet nie poczulam specjalnie. Czy to tak juz bedzie zawsze? Wczesniej tak sie czlowiek cieszyl...taka duma rozpierala jak 20 stuknela :) Mamani ja tez ci chetnie cos oddam od siebie-ja juz mam 10 kilo na plusie i mam wrazenie, ze prawie polowa z tego to na twarzy :)

witam! serdeczne zyczenia dla solenizantek!! 🌼 u mnie pogoda sie popsuła, ale deszczu jak nie było tak nie ma. wiatr tylko zimny. dopadaja mnie chyba chandry ciążowe. o ile w I i II tryskałam energią to teraz jakaś wrażliwa się zrobiłam i nerwowa.... pamietam jak niektóre z was pisały o tym wczesniej. teraz przyszła kolej na mnie. czas leci mi strasznie szybko. na wadze książkowo, bo przytyłam 7,5 kg i nie mam jakis drastycznych skoków wagi w ciągu tygodnia. skurcze macicy o których pisałyscie też mam od jakiegoś czasu, brzuch mi się robi wówczas twardy, ale bezboleśnie, czasami kilka razy dziennie. ale czasami też czuję jak mi twardnieje jak oliwka sie mocno gdzieś wypnie :) skurczów łydek nie mam i zestaw witamin mi wystarcza. jutro odboirę wyniki z ta moja grupa krwi. pozdrawiam.

:) oj dziewczyny nie chce waszych kg... swoich mam az nadto... czyli w ciayz przytylam 3 i pol kg.. ale... do zrzucania mam hohoho :) moge rodzielic sprawiedliwie miedzy was wszystkie i po was widac nie bedzie :D a tak wogole to mam zakaz wychodzenia z domku gdyz wczoraj w sklepie zemdlalam... umówilam sie juz na usg na 23 czerwca i sobie czekam :D mamo huberta ja tez mam nieciekawe samopoczucie... albo chce mi sie plakac albo zloscic sie... najchetniej bym gdziesz poszla pojechala ale fizycznie nie mam na to sily... tak mi jakos slabo jest... a do tego teraz mam zakaz spacerowania i lazenia po sklepach... zostalo mi allegro :D Pozdrawiam

Mamahuberta-to zawitam z Toba w klubie... Nie narzekalam na ciaze az do wczoraj:) Dzisiaj sie czuje fatalnie... W ogole rano wymiotowalam i glowa mi peka dzisiaj:P Wczoraj kolega Mojego przywiozl Nam mozzarelle z włoch i wyskoczylam do niego na dwor tuz po prysznicu i chyba tym sie zalatwilam:P Czuje sie fatalnie dzisiaj :( mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej bo mam wolne i rano do lekarza jade a nie wyobrazam sobie jazdy autobusem w tym stanie... A na dodatek pogoda pod psem:P Wole upaly... Mam wtedy wiecej energi:)

MaMani -kochana to pilnuj sie...Lez jak nakazali i odpoczywaj... Tez bym sobie polezala ale praca wzywa... A w domu tez roboty w brud:P I wszystko na mojej glowie bo mojego nie ma... A nawet to i lepiej bo ostatnio mi na odcisk nadepnal😠 :P Dzisiaj wraca bo powiedzial ze bedzie ze mna mecz ogladac:) Ja tam swoje wiem... Mozzarella mu w glowie:D he he he

MaMani-podaj adres to wyśsle:D:D:D co jak co ale w pełni Mojego rozumiem... Palce lizać... Dlatego sie tak spieszy bo swizutki jest najsmaczniejszy:D

brutta zdrowiej szybko, a ty mamani oszczędzaj sie!!! ja na formę fizyczna nie narzekam, no może sie od poniedziałku nie wysypiam bo z uwagi na remont mieszkamy u teściów i brakuje mi mojego łóżeczka. ale emocjonalnie jestem kłębkiem nerwów, byle co i kto mnie irytuje, do tego płakać mi sie chce bez większych powodów. do tego jak pomyślę o porządkach po remoncie to mnie skręca, oczywiście będę miała pomoc mamy i męża, ale wiecie jak to jest..... życzę wszystkim dobrego samopoczucia! brutta mozarella z pomidorkami palce lizać..........