Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mleko sztuczne czy sklepowe

Polecane posty

mam 2 miesiecznego synka daje mu nan 1 chcialabym wiedziec czy mozna mu podawac juz mleko zw kartonie ze sklepu.....

mój mały ma 6 skączone i też o to pytałam kiedyś??? moja znajoma podawała i nic maludzie nie było dziś facet wyrósł jakich mało!/:D JA SIĘ ZASTANAWIAM???

Gość PEWNIE ŻE MOZNA
LUDZIE PRZESADZAJĄ

Gość JA DAJE JUŻ MAŁA MA 7 MIEŚIĘCY
PRZESZŁAM Z BEBIKO ALE KIEDYŚ TEŻ DOSTAWAŁA NAN1 A TERAZ DAJE ŁACIATE Z KARTONIKA

Boże jak można podawać mleko z kartonika takim małym dzieciom! Jak myślicie po co są mleka modyfikowane początkowe i następne. Może spytajcie lekarzy co sądzą na ten temat, ale nie wiedziałam, że są jeszcze osoby które postępują w ten sposób, normalnie ręce opadają.

Nie radziłabym.... Już mnie nic na kafe nie zdziwi :O Dziecko drogie ile masz lat ?

Mleko kartonowe nie dostarcza witamin potrzebnych do rozwoju dziecka, w modyfikowanym masz odpowiedno dobrane witaminy tak by dziecku niczego w organiźmie nie brakowało, inaczej możesz doprowadzić do anemi. Drugim ważnym powodem dla którego nie należy używać mleka kartonowego przynajmniej do 3 roku życia, obciąża niesamowicie nerki dziecka jest też ciężko trawione. W życiu nie ryzykowałambym zdrowia swojego dziecka, jeśli nie masz za wielu pieniążków kupuj mleko modyfikowane w niebieskiej foli kiedyś używały go nasze matki, ale jest do gotowania i ciężko się rozpuszcza. Mój synek ma obecnie rok i 5 miesięcy, czasem pozwalam sobie na ugotowanie budyniu, kaszki na mleku kartonowym ale wcześniej skonsultowałam to z pediatrą. Krótko mówiąc jeśli chcesz mieć zdrowe dziecko bez problemów nie używaj mleko kartonowego

Gość ale sracie mam 36 lat
mam 36 lat i trójkę dzieci wszystkie wychowały się na piersi do ok 5 mieś.zaraz po tym zaczęłam dawać im mleko z kartoników i do dziś zdrowi jak ryba a le przesadzacie ręce opadają teraz te matki to chuchają dmuchają a potem mają swoje!!!!

Gość to ja wam napiszę
Dlaczego uważacie, że jak kilkumiesięczne dziecko nie padnie trupem po mleku z kartonu, to jest ono zdrowe? Mleko z kartonu MOŻE (czyli nie musi) spowodowac w PRZYSZŁOSCI (czyli np. za 20 lat) choroby nerek. Czy będzieci umiały wówczas powiedziec swojemu dziecku, że jego choroba to wasza wina? Co chcecie sobie udowodnić w ten sposób? Że wasze dziecko jest takie dojrzałe? Że jesteście nowoczesnymi matkami, które pozjadały wszystkie rozumy (w swoim mniemaniu, oczywiście)? No to się mylicie - bo to objaw głupoty. W koncu zastrzeżenia pediatrów nie wzięły się z powietrza.

mleko z kartonu jest ciezkie dla zoladka i dlatego jest modyfikowane i nie dla witamin czy cos oprostu modyfikowane jest lzejsze a te witaminy sa poprostu dodatkiem.i mleko zwykle moze powodowac skazy bialkowe,teraz ok ale miesiac dwa i duzy problem moze powstac.oczywiscie kiedys nie bylo mleka modyfikowanego i ludzie zyli na zwyklym ale tez nie bylo tych wszystkich chorob a moze raczej nie byly znane.na zwykle mleko przyjdzie jeszcze czas a tego nie przeskoczysz1

Gość z tym mlekiem
z tym mlekiem jest jak z polopiryną - kiedy byłam dzieckiem, na gorączkię dzieciom podawano właśnie polopirynę. Teraz lekarze zalecają podawanie paracetamolu lub ibuprofenu, bowiem kwas acetylosalicynowy MOZE (ale nie musi) spowodować u dziecka zespół Raya. Dopóki dziecko tolerowało polopirynę było OK, ale w 1 na ileśtam przypadków dochodziło do pojawienia się zespołu Raya. Tak samo jest z mlekiem - jedno na ileśtam dzieci może poważnie się rozchorować przez zbyt wczesne podawanie mleka z kartonu - nigdy nie ma pewności, czy aby nie będzie to Twoje dziecko. Najlepszą profilaktyką jest zapobieganie ...

Gość nigdy nie podam swojej małej
tego mleka chyba że skączy 3 latka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

i co jednak nie podawać teraz jeszcze mleka może zaczekam tak do puł roku może i wtedy już podam w kartoniku zwykłe

Gość podpowiedzcie
ale to podacie jako kasze manna?czy zwykłe płynne?

Gość podpowiedzcie
przeciez to sie nawet nie opłaci gotowac

nie rozumiem chodzi o mleko no to zwykłe płynne na noc jedynie z kaszką

Jarek 83 a masz jakieś doświadczenie z tym krowim podawał ktoś już w rodzinie u ciebie albo swoim dziecią no bo nie którzy mówią że za wcześnie 2 mieś

Gość podpowiedzcie
moj ma 2 latka i daje modyfikowane

Gość podpowiedzcie
idzie 1 opak na ok tydzien wiec jest ok

Gość podpowiedzcie
pytałam czy takie prosto z kartonu czy zageszczane bo przeciez takie samo to praktycznie woda a nie mleko wiec ani nie syci ani nie zywi co innego jesli doda sie grysik ale wtedy sporo zachodu

DO PODPOWIEDZCIE----- przecież można kupić więcej procętowe i nie będzie woda np 2% i delikatnie rozcienczyć wtedy będzie chyba ok co?? JAREK-84----------------NIE ZAKAZANE W POLSCE NIE MOŻNA:(

Gość podpowiedzcie
ja mysle ze kasza manna obowiazkowo zeby było syte

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
będzie za syte moge rozepchać mu żołądeczek w taki sposób

ktoś się jeszcze wypowie??? PLIS!!!

mleko z kartonu 2 miesiecznemu dziecku?? :-o o matko... ja zapytalam o to swoja pediatre kiedy moj maly konczyl roczek i wzrokiem mnie zabila, jak dala mi wywiad o chorobach nerke ktore wychodza po latach to sama glowe sposcilam za taki glupi pomysl, mleko z kartonu nie ma zadnych wartosci, jest tluste i tyle a napewno nie ma tylu witamin ile mleko modyfikowane moja mama mi bebiko podawala do ukonczenia 3 roku zycia, ja swjemu dzieciu zamierzam podawac do skonczenia 2 czyli juz niedlugo :)

Dlaczego aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie porozmawiasz z lekarzem, skoro nie słuchasz naszych rad?