Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Turqs

Studentki - jak sobie dorabiacie? skąd macie kasę na zycie?

Polecane posty

kieszonkowe od rodziców wystarcza? a może nie macie w ogóle kieszonkowego? pracujecie? jeśli tak to jak? ;)

Gość dejot
co piąta daje dupy, reszta sępi od chłopaków jak pasożyt...niewielki procent pracuje w weekend...

Gość .................--
kurwia sie.

Gość Kaska23**
dejot zalosny jestes:o nie kazda tak robi.Wiekszosc dziewczyn jest porzadna ,wypraszam sobie prostaku Ja udzielam korepetycji z matematyki i fizyki

Ja już wprawdzie nie studentka, ale odpowiem, jak sobie radziłam - korki, tłumaczenia, stanie za barem, wakacyjne wyjazdy zarobkowe, no i stypendium, akurat na ksero starczało ;)

Gość .................--
Etincelle de nuit tylko mnie zywia placa moje rachunki i najotrzebniejsze rzeczy ale przyjmijmy ze to jest nic grzechem jest tak mowic

Gość ScoutFinch
Ja też mieszkam z rodzicami, ale na własne wydatki sama zarabiam udzielając korepetycji.

Właśnie, mówię o stdentkach studiów DZIENNYCH, które mają dużo trudniejszą sytuację jesli chodzi o pracę i dorabianie sobie niż studenci zaoczni... Etincelle - studiujesz dziennie?

Płacą za mieszkanie za które i tak by płacili skoro w nim mieszkają, na pewno nie za "najpotrzebniejsze rzeczy" a żywić raczej nie mają okazji, ktoś kto studiuje dziennie i pracuje rzadko pojawia się w domu przed 21. I wierz mi że i tak nie jestem tym faktem zachwycona i jak tylko dostanę kredyt pójdę na swoje. Faktycznie powiedzenie trochę niefortunne, ale już grzechem mnie nie strasz bo ateistka jestem:(

Kumpelki sprzątały na klatkach schodowych i w biurach, stały na promocji jako hostessy, biegały z ankietami na zlecenie jakiś firm, jedna pracowała w aptece - metkowała leki itp. i sprzątała.

Gość nienormalna nienorma
stypendium + kredyt studencki. od 3 roku rpacowalam dorywczo w firmie projektowej, a o 4 roku juz na pelen etat - tak da sie to pogodzic ze studiami dziennymi :)

ja studiuję dziennie, mieszkam z rodzicami więc utrzymanie, jedzenie itp mam zapewnione..a jeśli chodzi o pieniądze to rodzina ze strony mamy prowadzi biuro rachunkowe, jak chcę dorobić to albo biorę jakieś papiery i sprawdzam, robię sklepom remanenty itp czasem się zdarzy że umyję tam okna- kasy za to nie chciałam ale stwierdzili że jakby do całego biura mieli sprzątaczkę brac to by ich wyszło dużo więcej więc im się opłaca :P poza tym opiekuję się dzieckiem od czasu do czasu więc jakaś kasa z tego jest ogólnie to na ksero mi wystarczy :D

Ja akurat piszę o dziewczynach studiujących dziennie, nie jest łatwo pracować na etacie i studiować tym trybem, szczególnie jeśli studiuje się kierunek przyrodniczy, ale takie dorywcze roboty da radę wykonywać

nienormalna nienorma - Twoja praca byla zwiazana z kierunkiem studiow?

Gość ja studiuje dziennie
na trzecium roku i zarabiam na swoje korepetycjami, dodatkowo mam rente po ojcu. Mieszkam na swoim

Indywidualna Organizacja Studiow :) na uczelni nie robia problemow, ze jeste stylko 2 dni? ani w pracy? :)

tak, moja praca zawsze była związana z kierunkiem studiów - miałam szczęście.

Ja nigdy nie dostawałm kasy od rodziców, nigdy. Na pierwszym roku pomagał mi narzeczony (nie sępiłam od niego), dawałam korki, teraz mam stypednium i pracuję w weekendy, czasem kogoś uczę. Studia dzienne, drugi rok.

ja sie przyznam ze na mniejsze zachcianki daja mi rodzica a jak nie to mam kilku znajomych ktorzy chetnie kupuja mi prezenty...tak wiec dorabiac nie dorabiam bo jeszcze nie musze...no i czasu nie mam

na 4 roku juz bylo mniej przedmiotow, a mialam mozliwosc pracowania np od 8-10, potem szlam na zajecia na 3-4 godziny i wracalam do biura. wychodzilam np po 20:00. Zycze wsyzstkim takiego wyrozumialego keirownictwa, bo pewnie nie kazdy moze tak jak ja moglam :(

A nie, raczej nic takiego nie mam,ale u mnie mamy tak dużą dowolność w układaniu planu, ze udaje mi sie wszystkie zajęcia obowiązkowe upchnąć na 2 dni (i to nie całe, bo czasem też pojawiam sie popołudniu). No a nieobowiązkowe...coś za coś... W pracy zupełnie nie, wszystko sobie tak układamy żeby najwiecej pracy było na dni kiedy jestem. A jak mnie nie, to jestem pod telefonem i mailem więc sobie radzimy, chociaz wymaga to wyrzeczen z kazdej strony:)

Nienormalna nienorma --> no własnie, postawa dyrekcji jest tu najważniejsza, bez dobrej woli z tej strony nic się nie da.. Ale wyglada na to ze my mamy szczęście:)

Gość studentka dzienna
ja pracuje na etacie, mam IOSa, a poza tym zaocznie robię podyplomówkę jestem na ostatnim roku i nie moge sie doczekac, kiedy sie to wszystko skonczy, bo mam taki zapierdol, że lepiej nie pytajcie :(

Etincelle - to super :) a na ktorym jestes roku? i jesli moge spytac, jaki kierunek studiujesz?