Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

notatka

PRACA W CAMAIEU

Polecane posty

Gość kaśko
hej, zawsze jest tak że pracownicy najniższego szczebla mają ciągle jakieś "ale". No ale jak ktoś pisze że biuro i kierowniczki wszystko zarzucają na sprzedawców to zupełnie brzmi to śmiesznie. Bo przecież każda z was czytała opis swojego stanowiska pracy i nie powinno być zdziwienia że jest ogrom pracy. Po 2 przypominam że kierowniczki to wasze przełożone i to one delegują wam zadania to chyba jest normalne. Czego wy chcecie być kierownikiem?? Czy może prezesem??? Ludzie to żeby kimś być to trzeba udowodnić że się nadajecie. A nie, kto to słyszał żeby pracownik się buntował że musi coś zrobić a jego przełożony nie musi tego robić, no cholera trochę rozumu dziewuchy albo idźcie na studia albo bunt róbcie sobie w domu bo to jest praca a nie przedszkole.

Gość gość
to chociaż tyle dobrego dla Was moje drogie Panie :) za taką ciężką pracę przynajmniej w bonach świątecznych otrzymacie pewną formę gratyfikacji...ja pracowałam długo, sporo osiągnięć na koncie i to nie byle jakich, a jednak niestety nie przełożyło się to na moją pozycję.

Gość gość
Wiecie dlaczego nie zapłacą nam za nadgodziny z 3 miesięcy??????

Gość gość
Jak to nie zapłacą? Mnie kierowniczka wczoraj mówiła, że wszystkie nadgodziny będę miała wypłacone tylko nie jest pewna czy od razu z wypłatą w styczniu czy dopiero w lutym.

Gość gość
czyli firma moze nie trzymac sie regulaminu wynagradzania i placic po czasie (styczen/luty)?

Gość gość
Dziewczyny kwartal konczy sie z koncem grudnia wiec wszystkie nadgodziny bedziecie mialy zaplacone z wyplata w styczniu. Pamietajcie , ze rowniez w styczniu pociagna wam podatek za bony ok 40-50zl zebyscie potem nie narzekaly, ze was oszukuje ktos. Pozdrawiam

Gość gość
Nie chodziło mi o łamanie regulaminu wynagrodzeń. Po prostu u nas w sklepie jeszcze nikt nie miał wypłacanych nadgodzin (dziewczyny wolą mieć wolne) i kierowniczka nie była dokładnie pewna kiedy mi je wypłacą. A z odliczeniem podatku za bony to wiadomo - wydaję mi się, że jest to 8%.

Gość gość
Nie 8 tylko 18 procent nam zabiorą. Czyli od 500 zł jakieś 100 zł.

Gość gość
otrzymałyście już swoje bony ? :)

Gość gość
No właśnie macie już Bony??? Albo jakieś info kiedy będą??? Bo kurcze Święta zbliżają się wielkimi krokami a nie ukrywam że te pieniążki pomogą je trochę wzbogacić :)

Gość gość
NIE BĘDZIE zapłacone za nadgodziny !!!!!!!!!!!!!!! Info 100%

Gość gość
Jak to? Dlaczego? Skąd wiesz?

Gość gość
No to 18 %. W każdym bądź razie dalej twierdzę, że bony to super inicjatywa ;)

Gość gość
Mam w d***e taka inicjatywę skoro nie będą zapłacone nadgodziny!!!!!! A mam ich ponad 120 z trzech miesięcy!!!!!

Gość gość
mówi i pisze się "w każdym razie" lub w nieco innym znaczeniu "bądź co bądź"... skoro aż tak bardzo czepiamy się szczegółów.

Gość gość
Współczuję Ci dziewczyno :-( 120 godzin to bardzo dużo, 3 tygodnie pracy po 8 godzin dziennie. Szaleństwo!!!!!!!!!!!!! Jestescie pewne ze nadgodziny nie beda wyplacane?

Gość gość
120 h nadgodzin przy calym etacie to duzo, ale już przy połówce to nic, bo raptem ta polowka dopracowuje do 3/4... Dodatkowo można oddać nadgodziny w dniach wolnych w kolejnym okresie rozliczeniowym ale tylko na wniosek pracownika, wiec skoro grudzień to ostatni miesiąc okresu rozliczeniowego to już w nowym roku firma nie może kompensować nadgodzin wolnym.

Gość gość
kierownikom też płacą za nadgodziny czy oddają wolnymi dniami?

Gość gość
Czyli jak do końca grudnia nie wybiorę tych nadgodzin bo nie jestem w stanie przy traficu świątecznym. to te godziny przepadną czy co?

Gość gość
Kto Wam takie glupoty naopowiadal... nadgodziny zawsze sa wyplacane albo odbierane, nie siejscie zametu.. sprzedawcy normalnie dostana kase za nadgodziny a ks i zk jak maja nadgodziny to beda mialy do odebrania w styczniu/ lutym. To nie przepada i glupot nie piszcie.

Gość gość
Dziękuję za poprawienie błędu. Ja natomiast radziłabym zaczynać zdania od dużej litery. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Ale robicie zamieszanie z tymi nadgodzinami. Godziny ponadwymiarowe nie mogą przepaść. Tak jak napisała koleżanka wyżej mogą być one wypłacone albo odebrane (zgodnie z art.150 i 151 KP, regulaminem w pracy). Nie piszcie więc głupot, że wszystko Wam przepadnie.

Gość gość
Nie będą poprostu zapłacone. Trzeba wybrać sobie wolne!

Gość gość
Jakieś bzdury piszecie z tymi nadgodzinami, skąd macie takie informacje???? Ja nic nie wiem na ten temat.

Gość gość
Nie bzdury tylko tak będzie. Pracowałyśmy po to żeby mieć wolne. Informacje te uzyskalysmy od Kierowniczki a od kogo to Kierowniczka wie niestety nie możemy się tego dowiedzieć. Sprawa załatwiona odgórnie.

Gość gość
A z jakiego regionu jesteście?

Gość gość
Przecież to jest nie zgodne z KP i nie może być tak, że Wam nie zapłacą.

Gość gość
to napiszcie imie i nazwisko kierowniczki, bo moze trzeba ja uswiadomic

Gość gość
Cale to adp to jakas porazka.dziewczyny,jak wprowadzalyscie grafiki swoich dziewczyn do systemu to tam przy nadgodzinach trzeba bylo wybrac "do wyplaty"albo."odebranie dnia wolnego" i to chyba o to chodzi,bo nam mowili,zeby zaznaczac do odbioru dnia ale nie zawsze sie dalo i wtedy trzeba bylo wpisac wyplate...to chyba o to.chodzi...

Gość gość
Dzisiaj dostałam bon. Mega się cieszę :)