Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziobalka

Dziobałkowy Świat

Polecane posty

Nadzieja Kasiu jest w Nas.I tylko od nas zalezy czy mamy wiare by uwierzyc w lepsze jutro;)Nadzieja matką głupich ktos powiedział,ale kazda matka kocha swoje dziecko prawda?I tego sie trzymajmy;)

Nie jestes sama a to juz cos, masz obok siebie kota(a fe) przyjaciół rodziców,wiec masz komu sie wygadac;)usmiech przylep do twarzy i na podbój swiata;)

czasem sa jednak chwile że nadzieja (i tu będzie przenośnia) ...sama sobie podcina nadgarstek... a potem bezczynnie patrzy, jak wykrwawia się na śmierć... czasem są chwile że człowiek nie widzi już niczego za... wszystko co istnieje jest tylko przeciw... a w takiej sytuacji gdzie jest matka nadziei???? :( ja chyba zwariowałam :P

Nadzieja nie nosi żyletek;)Ty juz tyle nie mysl.bo zobaczysz to co wariaci;)

może to jest własnie ta wolność... umysł opętany kajdanami... zamknięty w swoim świecie... tylko swoim... hehehehe tak jak Dziobałkowy Świat :P może wszyscy jesteśmy wariatami? tylko boimy się do tego przyznać... ktoś kiedyś powiedział... zwyczajnych ludzi się nie zauważa:P a my się wszyscy zauwazyliśmy... dlaczego?:P Jezu... ja chyba już widzę to co wariaci...:P

Gdyby kazdy widział to co wariaci i zakochani kazdy by nimi chciał zostac;)Moze powinnas unikac filozofów?

myślisz że to dobry pomysł??? :( unikać filozofów???:( dobrze choć oni są chyba mniej stuknięci niż ja... Ci to przynajmniej siebie nawzajem rozumieją... a mnie? mnie nikt nie rozumie... :P

wampirko czy możesz przestać mnie denerwować? tak z łaski swojej? z góry dziękuję:( i był sobie dobry humor :(:(:(

Oj bo zaczne podejrzewać ze poszło o faceta;) Sama poczujesz ze znalazłas kogos kto Cie rozumie bez słów;)

podziw i szacunek dla drugiego człowieka jest reakcją na to, jak dalece ten człowiek jest kompetentny ... ja chyba byłam za mało kompetentna :( albo już nie wiem 'czasem jednak uważamy siebie za moralnych i uczciwych... jednak ogólna samoocena nie zależy wcale od tego co ludzie myślą o własnej moralności tylko od tego co myślą o swej sprawności i umiejetności działaniana rzecz własnego interesu' w skrócie... ...moralne jest zatem to, co służy interesom mojej osoby... choćby szkodziło wszystkim innym... Wampirko-----------> 👄

Czyli o faceta;)Zeganam bo juz godzine dłuzej siedze w pracy;)👄 Nie kłóćcie sie bo tak różnych, a zarazem podobnych osobowosci rzadko sie spotyka :) Wampirko jak bedziesz mnie czytac to pochowaj ostre rzeczy i sznurki;)

zamach Twój na moje ciało wcale nie musi być dla mnie zaskoczeniem... czy będzie zboczeniem? tak, jeśli nie zapytasz mnie wcześniej o zdanie nie, jeśli zadasz mi zawczasu pytanie: czy chcę żebyś objął mnie delikatnie za szyję... czy chcę Ci pokazać co do tej pory prawie przed każdym kryje... czy chcę byś czule szeptał mi do ucha... jeśli zapytasz, nie powiem że nic mnie nie obchodzi Twoja skrucha... jeśli zapytasz, zapewne odpowiem twierdząco i zrobi się między nami tak bardzo gorąco... ta przestrzeń, która nas od siebie przez tyle czasu dzieliła znowu nas połączy... znów będzie nam prawiła... swoje morały, że miłość uprawiać jest grzechem a my tylko spojrzymy na nią z uśmiechem; bez zbędnego słowa popatrzymy ponownie w swoje źrenice i zarzucimy kotwicę... na głęboką wodę wypływając... ryzykując... próbując... i choć czasem po niej stąpać boso będziemy... razem nigdy nie utoniemy...

Gość Ksieaze nocy
Miłość wynalazł człowiek nieszczęśliwy, Dręczony smutkiem dziedzicznym Kaina, Którego cieszyć nie mogła rodzina. Nie mógł do nieba trafić duch burzliwy, Lecz piękne oko spotkał — w nim, o dziwy! Iskra współczucia wzniecać się zaczyna; I sam, gdy patrzy, smutku zapomina, Prawie niewinny i prawie szczęśliwy. Czemuż, gdy goić poczęły się rany, Swą tajemnicę powierzył poecie, Który ją zaraz wygadał w sonecie? I przyszły płochej ciekawości plany: Udana czułość i smutek udany, I tak się miłość rozeszła po świecie. G.E.

Ładna łąka w zielonej sukience, Ładne dziewczę z czarnymi oczyma. Łąka w kwietne ustraja się wieńce I rozpuszcza strumyk po sukience; Dziewczę okiem przywabia młodzieńce, Wabi, więzi i w sercu zatrzyma. Ładna łąka w zielonej sukience, Ładne dziewczę z czarnymi oczyma. E.G.

Bez Sexu30 a Ty dlaczego nie próbujesz swoich sił w pisaniu? chyba kiedys coś pisałaś jak dobrze pamietam... zapraszam do pisania ;-) tutaj możesz napisać wszystko co chcesz... oczywiście jak już wspominałam kultura obowiazuje ;-) pozdrawiam 🌼+ ;-0

Gustaw Ehrenberg-Ułamek Dla mnie ten wiersz jest pełen miłości... ponieważ miłość nie zawsze musi być wyrażana przez słowa... ;-) a jeśli chodzi o styl jakim został napisany to chyba jak najbardziej jest stylem miłosnym... Mowi o tym jak piekna kobieta dziala na mezczyzne.Takie jest moje zdanie. A Ty jak odebralas ten wiersz??🌼

Hans Magnus Enzensberger Wypytywanie o północ Gdzież, którą trzyma moja ręka, przyjaciółko, przebywasz, przez jakie sklepienia przenika, gdy na wieżach dzwony marzą, że nareszcie pękły, twoje serce? Gdzie, przez jakie to śpieszysz wyręby, ty, której lekko dotykam wargami, jakie nocne ziele muska cię i odurza, marzycielko, jakiż bród zrasza twoje stopy? Gdzie, gdy niebo szarzeje puste, najdroższa, szumisz w sennym sitowiu, głaszczesz drzwi i grobowce, czyjego posłańca, który cicho drży, darzą pocałunkiem twoje usta? Gdzie jest ta fletnia, do której ucho skłaniasz, gdzie zawodzenie, co ci włosy bezgłośnie rozburza, a ja leżę zdrętwiały i nasłuchuję, i czuwam, i dokąd to lecą twoje ptaki? Gdzie, w jakie wplątało cię lasy, którą trzyma moja ręka, przyjaciółko, twoje marzenie? Dla...

Hans Magnus Enzensberger Rozstanie Niebo jest chyba rozcięte pomiędzy tobą a mną, i rozcięta biała flaga, w którąśmy się otulali we śnie, wsparci o siebie jak drzewa i obsypani liśćmi przyszłości. Nastał już poniedziałek. Chyba nadejdzie wiatr i powyrywa z koron ich pamięć zieloną, chyba nadejdzie śnieg i nie będzie dymu nad domem, i będzie rozcięty czas, niebo, które wyrzucą zimny cierpliwy popiół, a na głowie twojej osiada i osiada na mojej głowie: rozcięty śnieg.

Hans Magnus Enzensberger Wiersz do poduszki Za to, że jesteś obecna aż po opuszki palców, że tęsknisz, za to, jak zginasz kolana i jak objawiasz mi swoje włosy, za gorączkę i mroczność; za zdania rzucane mimochodem, za znikomą wagę łokci i materialną duszę, która lśni w małej kolebce nad obojczykiem; za to, że odchodzisz i przychodzisz, i za wszystko, czego o tobie nie wiem, moje monosylaby to za mało lub zbyt dużo.

To ładne było;) Maria Koterbska » Odmieniam ciągle imię Twoje Rano i w południe I wieczorem też W kwietniu, w lipcu,w grudniu I w jesienny zmierzch Czy na gmachy patrzę Czy na odblask szyn W domu czy w teatrze W rojnych poczekalniach kin Odmieniam ciągle imię twoje W przypadkach wszystkich I w myślach moich Do ciebie szepcze miły Janku Gdy nie ma Janka smutno mi Budzę się co ranka Ku Jankowi biegnie myśl Ach tak kocham Janka Z Jankiem mam się spotkać dziś I co dzień, co dzień bez ustanku Dla Janka, z Jankiem, lub o Janku W przypadkach wszystkich W sercu moim O tobie Janku myślę wciąż Nie ma na to rady Miasto, wieś czy las Sport czy znów wykłady Spacer w świetle gwiazd Kiedy noc zapadnie Szepcze coś przez sen I może to nieładnie Że tak spotkać ciebie chcę Odmieniam ciągle imię twoje ...itd.

Maanam » Łóżko Łóżko to obszar magiczny Szepty krzyk i śmiech Tu jest miejsce na szczęście Tu jest miejsce na grzech To wyspa rozkoszy Morze samotności To miejsce narodzin I drzwi do nicości Nie pytaj za co cię kocham Bo kocha się za nic Miłość może uleczyć Miłość może też zranić Ze snu przychodzi miłość Która może zabić Są sny które śnią się we śnie Są też sny na jawie Idę przez życie z tobą Ale jestem sama We śnie tajemne Prowadzą mnie znaki Grzesiu----tesknie:(

Maanam » Zdrada Zdrada zdrada Podstępne zimne oczy gada Zdrada zdrada Czai się snuje wślizguje wkrada Wpisano zdradę w pocałunek W czułe spojrzenia w szlachetny trunek Przypływa w nocy jak zimna woda Dla zdrady żadnej chwili nie szkoda Zdrada Zdrada Zdrada Podstępne zimne oczy gada Jesteśmy sami zupełnie sami Zdradzone żony mężowie dzieci Zdradzone wszystkie ideały Białe jest czarne czarne jest białe Pionowo równo sztywno bez łez An face i profil baczność i spocznij Wszystko dokładnie już ułożone Dłonie przy udach przy udach dłonie Zdrada Zdrada Zdrada Podstępne zimne oczy gada Nie wiem już nawet kto kogo zdradza Czy zdradzam ja czy ktoś mnie zdradza Niepewność straszna zatruwa mi życie Byle nie widzieć byle nie słyszeć Wpisano zdradę w pocałunek W czułe spojrzenia w szlachetny trunek Przypływa w nocy jak zimna woda Dla zdrady żadnej chwili nie szkoda Zdrada Zdrada Zdrada Podstępne zimne oczy gada G.----->przepraszam

Ksiaze nocy ----->Ja jestem slepa i nie widziałam Twojego pytania,No odebrałam ze brzydkich kobiet sie nie kocha:) nie moge pisac bo przezywam okropny okres w moim zyciu.Ksiąze wybaczył bys zdrade kobiecie której ufasz:(?