Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqwdedqwde

Jak dbać o figure w ciązy?

Polecane posty

Gość dqwdedqwde

Wiadomo, ze nie mozna sie odchudzac!Jednak zdrowo odżywiac owszem!!czy mozna stosowac jakies zdrowe diety!/?jakie cwiczenia w ciazy mozna stosowac..ja jedyne cwiczeniem jakie stosuje to spacerowanie!

Gość kaaaasia
ja nie ćwiczę, wstyd sie przyznać pewnei - zacznę, bo po zajęciach w szkole rodzenia nabrałąm zapału. Przytyłam nie tak dużo, bo jestem w 7 m-cu a 8 kg jest na plusie. Prowadzę życie jak przed ciążą, pracuję, dużo chodzę, nie jem przede wszystkim za dwoje, ale dla dwojga, nie jem nigdy w nocy. Ale dobra forma dzięki ćwiczeniom bardzo pomaga przy porodzie. ?Na razie uczę się oddychania, bezdechu itp.

pewnie ze w ciazy mozna dbac o siebie, robic peeling posladkow i ud, wieczorami pocwiczyc lekkie wymachy na tyle ile pozwoli brzuszek i kregoslup, uzywac dobrych i sprawdzonych kremow, bo nie zawsze cena idzie w parze z zadowoleniem i efektem spacerki duzo swiezego powietrza tez dobrze wplywa na nasz stan :)

Gość cascdsac
evi22 a jakie są dobre i sprawdzone kremy przeciw rozstapą, albo na rozstępu na biuscie?wiecie?

Gość cascdsac
a kremy na rozstepy na piersiach?

Gość cascdsac
mi wyszły takie jak tej Pani, ale mniejsze na piersiach, choc smarowałam sie dbałąm o siebie i wcale duzo nie jadłam!!!i co ma zrobic?powiesic sie?

Gość cascdsac
używałam kremu przecwi rozstęp elasi-q , wiec nie używajcie bo mi nie pomogł!!

Ojej! wspolczuje:-( No w sumie to podobno w genach lezy ta sklonnosc do rozstepow:-( Ja sie nie smarowalam tak jak powinnam, i mam kilka na brzuchu, ale nie tyle co na tej stronce:-(

Z tego co wiem, przed chyba 17 tc ćwiczenia są niewskazane. W każdym przypadku musicie zapytać lekarza, czy takie a takie ćwiczenia możecie wykonywać. Jestem w 14 tc i trudności sprawia mi podniesienie nogi aby zawiązać buta, bo bolą mnie wiązadła w pachwinach i dół brzucha. Na stojąco nie daję rady założyć spodni. Także wszelkie wymachy absolutnie odpadają! Dodam, że ciąża przebiega bezproblemowo. Do szkoły rodzenia się wybieram, tam poćwiczę. Co do diety - mój organzizm odrzuca mleko w czystej postaci, muszę oszukiwać serkami, jogurtami lub ewentualnie herbatą z mlekiem ;) Pozdrawiam przyszłe mamusie ;)

ja uzywalam vichy, po ciazy galenic i kolagen rozstepy mam pod spodem piersi, biale i tylko je czuc a w ciazy przytylam 22 kg o zgrozo, ciesze sie ze mimo tego nie wysypalo mnie rozstepami, co oczywiscie nie jest powiedziane ze teraz tak bedzie nie wazne jakiej firmy krem, wazne zeby nam dobrze sluzyl, nie wysuszla, czesto slyszy sie ze oliwka jest dobra, mi gin ja odradzil i sama na sobie poczulam jej "dzialanie" skora okropnie sucha , popekana na tylku :-/

Gość cascdsac
ale szczerze powiedziwaszy na poczatku miałąm wiecej, ale od kiedy zaczełam sie smarowac oliwką, mam wrazenie, jakby sie zmniejszyły, a najdziwniejsze jest to, ze na jednej piersi mam wiecej(ni tyle co ta pani na zdjeciu,mniej),a na drugiej tylko jdna kreseczke)ale z dwojga złego wole miec na piersiach niz na brzuchu!!Bo w koncu, maz mnie kocha mimo wszystko, a do playboya raczej pzoowac nie bede, ani toples opalac sie na plazy, ale brzuch to wiadomo, ze latem sie czasem pokazuje.na szczescie narazie na brzuchu nic nie mam

Gość cascdsac
na Vichy mnie nie stac! a są jakies tansze w miare dobre?ktore polecacie?

tez przytylam 22 kg. cale szczescie nie mialam ani jednego rozstepa. brzuszek mialam maly - poszlo mi "po calosci". nie objadalam sie, cwiczylam a kg wpadaly jak oszalale :O

Gość kaaaasia
ja kupiłam na allegro mustelę, za jakieś 48 zł 125 ml , stosuje na przemian z oliwką i balsamem z AA - jestem w 30 tc nie mam rozstępów - na razie - i mam nadzieję, że mnie to ominie, ale cóz, jak nie, to było wliczone w ,,koszty" - pozdrawiam wszystkie mamusie :)

przytyłam około 20kg, po porodzie straciłam około 10kg i wcale długo tego nie nosiłam, kremy, siłownia, ćwiczenia w domu. Podczas porodu też dbałam o siebie, będąc w ciąży też jestem kobietą i chcę się podobać mojemu chłopu :)

Gość kirysek
Ja polecam kolagen Beauty.Fakt jest drogi, ale bardzo ale to bardzo wydajny.Oczywiscie mozna kupic taniej kremy typu Fissan ale przede wszystkim sa duzo mniej skuteczne a poza tym niewydajne.Mysle ze pewnie wyszloby to samo co do ceny, a efekt po kolagenie 100 razy lepszy.Cena kolagenu Silver 100ml to 309 zl.

Gość fwefref
kirysek, a skad ja wezme 39 złotych!!kurcze, ludzie ja nie śpię na pieniadzach, tu same bogate rozwydrzone panienki chyba siedza!!ze takie drogie mi proponuja kremy,nie stac mnie na niego!!kirysko!

Gość staram się doradzić
Moim zdaniem rozstępy to sprawa indywidualna, jedne przytyją dużo i nie mają inne mało a wysypią się w różnych miejscach. Jak nie masz pieniędzy na specjalne kremy to używaj oliwki dla dzieci, codziennie po kąpaniu. P.S tylko nie smaruj się cała, tylko brzuch, biodra ewentualnie piersi

Gość kirysek
Do fwefref: NIe chcialam napisac nic co mogloby cie urazic, jednak prosze cie nie ow czegos czego niewiesz, nie jestem jaks tam rozwydrzona panienka, co spi na kasie.Jednak na kolagen wydasz 309 zl na cala ciaze, a policz ile tubek np.kremu fissan zuzyjesz przez ciaze 15-20?Wychodzi 400 zl na cala ciaze, ja rozumiem ze lepiej jest jednorazowo wydac 20 zl niz 300,ale po co od razu mowic takie slowa.Fissan nie polecam gdyz jest malo wydajny i kosztuje 22 zl, starcza na pare razy, lepiej juz jak powiedziala moja przedmowczyni kupic oliwke i smarowac cialko, by nam sie nie porozciagalo.Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie ciebie fwefref;)

Gość Innia
A ja się smarowałam kremem Gerbera, rano i wieczorem , rozstępów nie mam. Robiłam tez peelingi z oliwki i soli gruboziarnistej. Najważniejsze to pielęgnować ciało regularnie

co do kolagenu to ja za silver 150 ml placilam taniej ;) normalnie byl za 200 zl ja dostalam go za 150 czasami na allegro tez maja rozne promocje wtedy tez warto kupowac i to prawda ze fisan szybko schodzi ja uzywalam go chyba na samym poczatku ciazy i mi wystarczal na niecale 2 tygodnie, wiec ile musilabym go zuzyc na cala ciaze.... za to kolagen wystarczyl na 2 miesiace chyba dlatego ze mial dosyc lekka konsystencje , lepszy dozownik z ktorego az tyle nie wychodzilo co z fisanu- ale nie wiem czy w ciazy mozna go stosowac, ja stosowalam zaraz po porodzie, dodatkowo koszmarnie smierdzi rybami :-o kazdemu sluzy inny krem, czasami wystarczy dobry krem za 20 zl :)

Gość chimerka
Witam Was serdecznie, jestem w 10 tyg ciązy i rowniez postanowilam dbać o siebie, nie przejadać się, smarować, bo z ćwiczeniami to u mnie różnie;) Ktoras z przedmowczyn pisala, ze mimo cwiczen i nieobjadania się przytyła 20kg. Pozyjemy zobaczymy, ale nie chcialabym przytyć więcej niż 10-11 kg i wygladac jak "baramama" (+30). Więc dziewczyny dbajmy nie tylko o malenstwa, ale rowniez o siebie!

dziewczyny - nie zapominajcie o piersiach!!!! ja widocznie nie mam skłonności do rozstępów, ale to co sie dzieje z cyckami w czasie karmienia.... Przy nawale pokarmu albo po nocy - cycki wielkie, twarde i naciagniete do granic mozliwosci... Skóra tez na cyckach musi byc elastyczna!!! nie tylko na brzuszku..

Gość chimerka
Będziemy pamietac rowniez o cyckach:)

Gość gość
Jak kogoś nie stać na krem na rozstępy to za co dziecko utrzyma?