Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

potrzebna pomoc z angielskiego....

Polecane posty

Proszę o pomoc przy zadaniu z języka angielskiego, zadanie jest typowo maturalne: A. Twój zagraniczny kolega jest zainteresowany twoim miejscem zamieszkania. w rozmowie z nim: -udziel informacji na temat twojej miejscowości (np.położenie, wielkość, walory); -opisz swój dom albo mieszkanie; -zapytaj o jego miejsce zamieszkania. B. W czasie pobytu za granicą zamieniłeś wynajmowane mieszkanie, ponieważ miałeś konflikt z sąsiadami. Opowiedz o tym zagranicznej koleżance. -podaj gdzie mieszkałeś i kim byli twoi sąsiedzi; opowiedz na czym polegał konflikt między wami; -opowiedz o jakimś nieprzyjemnym zdarzeniu. C. W czasie pobytu na międzynarodowym obozie bierzesz udział w dyskusji na temat wad i zalet życia w dużym mieście. Twój rozmówca widzi jedynie wady w mieszkaniu w dużym mieście. Ty jesteś odmiennego zdania. -przedstaw mu swoje stanowisko i uzasadnij je -nie zgódź sie z jego argumentami i podaj argumenty przeciwne -zgódź sie z jego argumentem dotyczącym zanieczyszczonego powietrza, ale pozostań przy swoim zdaniu. Z góry dziękuje za pomoc i proszę nie pisać mi tekstów, że mam się wziąć za naukę....

Gość lenistwo nic wiecej
sama nie jestem zbyt dobra z angielskiego ale pisze w tym roku mature i staram sie sama robic wszystkie zadania. Słownik w reke i jedziesz. Zdanie po zdaniu. Gramatyka nie jest najwazniejsza. Na maturze nikt ci przeciez nie pomoze :O. Rozumiem przetlumaczyc jedno, dwa zdania ale nie licz ze ktos ulozy ci taka dluga wypowiedz :O.

nie zdaje matury w tym roku... byłam kilka tygodni chora i musze wszystko ponadrabiać i wierz mi ze jest mi teraz naprawde ciezko, więc dlatego prosze o pomoc...

Gość lenistwo nic wiecej
wierze ale zobacz ile czasu juz zmarnowalas na to forum i na posty typu up up. Juz dawno napisalabys tą wypowiedz sama.