Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

konwalia f

Jedzenie kompulsywne - komu jeszcze marnuje zycie?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
rozumiem doskonale, bo sama jestem chora ... ci臋偶ko mi powiedzie膰, czy to tylko s艂aba wola, czy choroba. wydaje mi si臋, 偶e u mnie jest tak jak u Ciebie, objadanie jest form膮 ucieczki. To ju偶 nie jest 艂akomstwo. ja otrze藕wia艂am, jak por贸wna艂am ile jedz膮 moja kole偶anki. to nie one jedz膮 za ma艂o, tylko ja za du偶o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 krajanka00
I jak Wam idzie? :) Ja obecnie wzi臋艂am si臋 za siebie, ciekawe jak d艂ugo to potrwa. Uprawiam sport, czytam ksi膮偶ki, ucz臋 si臋, czyli zape艂niam sobie czas jak tylko si臋 da. Jest to jaki艣 spos贸b :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej. Czy kto艣 jeszcze tu jest? Mam 19lat. Potrzebuje waszego wsparcia..jak Wy sobie z tym radzicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 efkamarchewka76
Ja sobie wlasnie nie radze-dlatego sie nie odzywam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰nie
mecze sie z tym juz 10 lat, mniejsze lub wieksze napady sie zdarzaja ale zawsze sa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
Ja mam ten problem od lat. Chodzilam juz na terapie, psychiatry, psychologa.. Niestety dziewczyny bez osobistej walki nie da sie.. Ta choroba marnujz zycie, nie masz ochoty na nic, czujesz sie nikim. Nadal jem, mam 15 kg do zrzucenia. Jest troche lepiej, bardzo duzo czytam na ten temat, oraz jak dziala chemia mozgu, troche pomaga. Zapraszam do kontaktu ze mna, wspierajmy sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 2121
Hej, i zn贸w si臋 sta艂o. Zjad艂am tyyleee, 偶e masakra... Od wczoraj ca艂y czas jem.. Do tego jestem chora i mam okres ( w ko艅cu, bo ostatni mia艂am w styczniu i po leczeniu pierwszy raz dosta艂am od tak d艂ugiego czasu) My艣la艂am, 偶e nad tym teraz ju偶 panuje, od dw贸ch lat zmagam si臋 z objadaniem. Na pocz膮tku objada艂am si臋 tylko w jaks szczeg贸lnych sytuacjach.. Przez pewien czas co pi膮tek jak ko艅czy艂am zaj臋cia to w drodze do domu urz膮dza艂am sobie bulimiczne wieczorki.. Od maja nie do po艂owy sierpnia nad tym panowa艂am.. Nie mia艂am napadu, ale teraz regularnie raz w tygodniu lub na dwa tygodnie dopada mnie kilka dni ob偶arstwa. mam ju偶 do艣膰. Czuje si臋 fatalnie i nie chce mi si臋 tak 偶y膰. Dzi艣 zamiast sp臋dza膰 czas na imprezie ze znajomymi siedze w l贸偶ku z b贸lem brzucha z przejedzenia..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
Kup sobie ksiazke "jak wygrac z komulsywnym objadaniem sie" wendy parkins, sandra cabot. Niegruba i niepozorna, mnie bardzo pomogla, bardziej niz psycholog, psychiatra, tabletki, terapia. Nie odrazu sie uda, ale to troche zmieni w twoim mozgu, a o to chodzi. Pozdrawiam cieplo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bu艂eczka razowa
Witam tych co tu jeszcze zagl膮daj膮. B臋d臋 pisa膰 na tym forum bo identifikuj臋 si臋 z wami. Zrozumia艂am 偶e m贸j problem to diety i ci膮g艂e my艣lenie o dietach. Prze艣ledzi艂am wi臋kszo艣膰 tego w膮tku i zda艂am sobie spraw臋 偶e musz臋 przesta膰 stosowa膰 diety bo to b艂臋dne ko艂o kt贸re zawsze ko艅czy si臋 wzmo偶onym jedzeniem.W dobrym kierunku sz艂a za艂o偶ycielka tego forum ale p贸藕niej co艣 si臋 sta艂o. Ja od czterech dni postanowi艂am zapomnie膰 o dietach. Jak na razie jest fajnie. Jem cztery lub pi臋膰 sytych posi艂k贸w. Poprawi艂 mi si臋 humor. Mam ochot臋 nawet na 膰wiczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
Kazdy dzien jest wygrany. Szkoda zycia na zarcie, to jest tak chore. .. Zminiajcie nawyki i przyzwyczajenia, mozg sie bedzie przestawial powoli. Pozdrawiam sedecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bu艂eczka razowa
Ach 13 . Fajnie 偶e jeste艣 . Nie spodziewa艂am si臋 偶e kto艣 tutaj tak szybko zajrzy. Mi艂o 偶e mnie popierasz. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

problemy tkwi膮ce w psychice zawsze s膮 trudne do rozwi膮zania. mo偶e jedzenie kompulsywne jest sposobem na zape艂nienie jakiej艣 pustki w nas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
Dokladnie sobie odpowiedziales co jest problemem. W tej ksiazce o ktorej wspomnialam wczesniej jest duzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
bu艂eczka razowa. Wiesz co bardzo wazna jest rozmowa z kims kto cie zrozumie. Czasem wydaje sie , ze " w dupi.." sama sobie dam rade, ale jak potem masz atak , to juz nie jest tak fajnie i pewnie. Ja zobaczylam ,ze zadne z moich przyjaciol mnie nie rozumie, nie mowiac o rodzinie.. bo kto zrozumie jak mowisz ,ze jestes uzalezniona od jedzenia ?? dla kogos kto nie zna problemu, to banal i fanaberia niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bu艂eczka razowa
Witam przy rannej kawce. Za mn膮 kolejny udany dzie艅. Moja teoria a w艂a艣ciwie raczej teoria wielu forumowiczek z tego topiku jak na razie dzia艂a bezb艂臋dnie . Zapomnie膰 o dietach i cieszy膰 si臋 偶yciem. Zaakceptowa膰 swoje cia艂o takim jakie jest. Przecie偶 takimi kochaj膮 nas najbli偶si to dlaczego my mamy z tym problem. Moda . perfekcjonizm, du偶a wra偶liwo艣c to s膮 nasi wrogowie. My艣l臋 偶e trzeba wrzuci膰 na luz. Moje nowe podej艣cie zaowocowa艂o mi dodatkowym bonusem. Wesz艂am dzisiaj na wag臋 a tam 1 kg mniej. Fajnie - no nie. No ale ja du偶o wa偶臋 to pewnie dlatego. A swoj膮 droga to najprzyjemniej stracony kilogram jaki mi sie przydarzy艂. Moge powiedziec nawet 偶artem. 偶e rozstal艣my sie w przyja藕ni. Ah 13 . Masz ca艂kowit膮 racj臋 chodzi o zmian臋 nawyk贸w. Eryk. My艣l臋 偶e trzeba u艣miecha膰 si臋 do siebie. Napisz co艣 o swojej walce je艣li w og贸le masz problem. Pozdrawiam cieplutko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kompulka
Witam. Sama borykam si臋 z tym problemem ju偶 kilka lat. Chcia艂am was zaprosi膰 na swoje autorskie warsztaty o komulsywnym od偶ywianiu, kt贸re odb臋d膮 si臋 ju偶 niedlugo w Katowicach. Zapraszam do mojej grupy na fb: www.facebook.com/jemyniejemy jemyniejemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam ten sam problem. caly czas mysle o jedzeniu, obzeram sie ciagle leze niszcze zycie sobie i moim bliskim. kiedys jeszce odchudzalam sie. zawsze gdy sie odchudzalam jadlam za malo, wrecz jak anorektyczka. jednak wciaz wracam do obzeniania, teraz nie czuje juz bym mogla schudna. nwm jak sie zmotywowac pomocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mikaxx11
Dla mnie jedzenie jest to jedna z codziennych przyjemno艣ci i ci臋偶ko z niego zrezygnowa膰. Wiadomo, jak si臋 lubi je艣膰 to trzeba uwa偶a膰 co i w jakich ilo艣ciach, a tucz膮ce nas jedzenie warto zamieni膰 na mniej kaloryczne zamienniki. Ja np. uwielbiam frytki i wystarczy艂o mi je zamieni膰 na frytki belgijskie- http://www.farmfrites.pl/index2.php?lang=pl aby nie by艂y dla mnie tak tucz膮ce :-)

Udost臋pnij ten post

Pierwszy dzie艅 za mn膮 i jest dobrze :) Mo偶e zd膮偶臋 dzi艣 jeszcze troch臋 po膰wiczy膰, chocia偶 nauki mam mas臋, bo sesja si臋 zbli偶a :(( Ale nie poddaj臋 si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach13
Mam ksiazki 2 do sprzedanua, ktore mi pomogly. Mieszkam na stale za granica,wiec wyslanie moze byc drozsze,.Kompulsy Od 15 lat.. Polecam wspierac sie i bardzo duzo czytac na ten temat. Trzeba dobrze poznac siebie,zeby odkryc zrodlo problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
choruj臋 od 14 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶erazemdamyrad臋
Hej Kochani. Z problemem borykam si臋 ju偶 prawie dwa lata. Co prawda nie mam nadwagi, ale pewnie jak wi臋kszo艣膰 z Was. Wyrzuty sumienia, aktywno艣膰 fizyczna, obsesja na punkcie jedzenie, co tydzie艅 dieta, a co jaki艣 czas "ataki", kt贸re mnie ka偶dego dnia niszcz膮 coraz bardziej. Mam 22 lata. Chcia艂abym 偶y膰 normalnie, m贸j ch艂opak nie wie o moich problemach, w rodzinie powiedzia艂am tylko tacie, kt贸ry nie potrafi mi pom贸c. Czasem wys艂ucha, jak po ataku do niego dzwonie. Pisz臋 tu, bo wydaje mi si臋, 偶e sama sobie z tym nie poradz臋. Wymy艣li艂am inne rozwi膮zanie. Diety, herbatki przeczyszczaj膮ce, silna wola, psycholog - to nie dzia艂a. Mo偶e gdybym mia艂a sta艂y kontakt z osob膮 o podobnym problemie, zar贸wno jedna jak i druga strona kontaktowa艂aby si臋 gdyby nadszed艂 atak i wspiera艂a, t艂umaczy艂a (w ko艅cu tylko osoby chore na to zaburzenie od偶ywiania potrafi膮 zrozumie膰) to by da艂o jakie艣 rezultaty ? Mo偶e wsp贸lnymi si艂ami uda艂oby si臋 nam wyj艣膰 z tego ? Oczywi艣cie nie musi to by膰 kontakt facebookowy, wiem , 偶e ka偶dy chce pozosta膰 anonimowy. SMS czy mail, cokolwiek. Je艣li ktokolwiek z podobnym problemem my艣li,偶e to mog艂oby mu pom贸c czekam na wiadomo艣膰 na adres e mail : dafne66@o2.pl . B臋d臋 szalenie wdzi臋czna ! Nie widz臋 ju偶 innego sposobu 偶eby poradzi膰 sobie.. Chcia艂abym w ko艅cu zacz膮膰 cieszy膰 si臋 偶yciem ! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Znam kilka os贸b, kt贸re na to cierpi膮. Potrafi膮 zje艣膰 tyle ile ja nie przejad艂abym przez tydzie艅. Kiedy jedz膮 czuj膮 si臋 super, ale zaraz po zjedzeniu dopadaj膮 ich wyrzuty sumienia.. masakra jaka艣, bardzo wsp贸艂czuj臋..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 denisee
Hej :) w艂a艣nie szukaj膮c ma艂o kalorycznych przek膮sek 偶eby nie mie膰 wyrzut贸w sumienia po zjedzeniu a raczej z 偶arciu kilogram贸w tej " nisko kaloryczne przek膮ski " odkry艂am ten temat kt贸ry u艣wiadomi艂 mnie ze nie jestem jedyn膮 偶e nie mog臋 czeka膰 a偶 to samo z siebie nagle przestanie.. Kiedy si臋 nudz臋, kiedy jestem smutna, kiedy nie widz臋 powod贸w 偶eby si臋 u艣miechn膮膰 cieszy膰 na nast臋pny dzie艅 kontynuowa膰 rozpocz臋ta zacz to moim najlepszym przyjacielem staje si臋 jedzenie poch艂aniam a偶 poczuje b贸l w brzuchu i to tylko dlatego 偶e nie jestem w stanie wi臋cej zje艣膰 ostatnio dotar艂o do mnie ze nawet nie rozr贸偶niam jedzenia oboj臋tnie byle by by艂o s艂odkie lub co艣 co jest " pocieszaj膮ce " zawsze m贸wi臋 sobie ok dzisiaj mo偶esz je艣膰 ale od jutra wstaniesz i b臋dziesz trzyma艂a si臋 swojej zdrowej i prawid艂owej diety ale nici z tego bo przecie偶 problem tkwi bardzo g艂臋boko... By艂am y terapeut贸w ale ona si臋 skupiala na zupe艂nie innych zaczah kt贸re i tak mnie nie odda艂y od jedzenia wydaje mi.si臋 偶e to jest jedyna 偶ycz膮 kt贸ra mi sprawia rado艣膰 i 偶e nie jestem w stanie z niczego innego si臋 cieszy膰 to mnie przera偶a czuje si臋 okropna bo przecie偶 jest tyle innych super 偶yczy to dlaczego ja nie potrafi臋 ich dostrzec??? .. By艂am na diecie dukana i owszem schud艂am nawet nie wiem jak po prostu da艂o si臋 mia艂am du偶o zaj臋膰 wi臋c nawet nie mia艂am czasu 偶eby zje艣膰 przed dieta te偶 si臋 nie obiadowa ale od偶ywilam si臋 bardzo nie zdrowo i jad艂am.bo by艂am smutna ale nie przesadzam gdy jednak przyszed艂 szans na utrzymanie wagi oooo to sir zacz臋艂o nagle odkry艂am odnowa s艂odycze i wtedy si臋 zacz臋艂o wachlarz si臋 mi臋dzy jedzeniem a utrzymaniem wagi.. Potrafi臋 czasem wytrzyma膰 d艂ugo ale jak nawet tylko wezm臋 gryz膮 czego艣 " nie dozwolonego " to ju偶 nie mog臋 si臋 powstrzyma膰 pisanie tego jest trudne bo nikt tego nie postrzega jako problem poza mn膮 ka偶dy m贸wi no co ty odmawia膰 no przecie偶 tylko jeden kawa艂ek? Przesadzasz. To ty decydujesz o tym. Powiedz nie i ok. Gdyby to by艂o takie proste dawno bym ju偶 to zrobi艂a przecie偶 to ja z tego powodu cierpi臋.. Mam nadziej臋 偶e kto艣 ma na to spos贸b i by艂 by wstanie pokaza膰 mi drog臋 przez kt贸r膮 ju偶 sam przeszed艂 z sukcesem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰ala
cze艣膰 musz臋 wam powiedzie膰 偶e jednak psychoterapia jest niezast膮piona, po p贸艂 roku widz臋 efekty, jedzenie nie jest ju偶 dla mnie ani przymusem ani lekiem na ca艂e z艂o, polecam znale藕膰 naprawd臋 dobrego psychoterapeut臋, w mi臋dzyczasie warto te偶 skorzysta膰 z trik贸w kt贸re i mi pomog艂y poobstawia膰 si臋 na przyk艂ad warzywami gotowymi do jedzenia, akurat jest lato wi臋c nie powinno by膰 problemu ps a dla zainteresowanych wi臋cej pomys艂贸w znalaz艂am tutaj http://chudzianka.pl/kompulsywne-obzarstwo-przyczyny-i-jak-przestac-jesc/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karioka1
Odswiezam temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 mam ten problem, ale po napadzie ob偶arstwa rzygam i tak od kliku lat...wol臋 nie my艣le膰 co dzieje si臋 w moim ciele, w膮trobie, prze艂yku, gardle od tych kwas贸w ::(((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To co wam moze pomoc to KSYLITOL. Nie uzywajcie cukru, bo to on opwoduje wasze napady glodu.

Udost臋pnij ten post