Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocikskom

Wegetarianie to dla mnie ludzie z zasadami!

Polecane posty

na raka,parkinsona przeprowadza sie generalnie genetyczne badania, na bakteriach opracowuje sie np antybiotyki

Gość no nie mow ze
kto to wymyslil :/ a jak myslisz genetycznie sie tez testuje dzialanie lekow ? Myslcie troche ludzie...

Nie musisz mi wierzyć. Kup sobie np. Świat Nauki czy Wiedzę i życie z dowolnym artykułem o jakiejkolwiek terapii, czy jakichś badaniach medycznych, a dowiesz sie, co naukowcy skądśtam zrobili z myszami skądinąd... Hoduje się im guzy, wyłącza pewne części mózgu, poraża prądem, testuje leki itd.

mowilam o opracowaniu lekow- ze sie je pozniej testuje (na ludziach -ochotnikach,rzadziej chyba na zwierzetach) to inna sparwa.

Gość no nie mow ze
Ellinka - doksztalc sie troche zanim testuje sie na ludziach to leki testuje sie na zwierzetach - wiem bo sama to robie i znam wszystkie procedury. Zanim dojdzie do 1 fazy testowania klinicznego leku to poprzedza to kilkuletnie badanie na zwierzetach...

A jak ktiś się zgłasza do testowania leków, to jest to już ostatnia faza testów- na ludziach. A wcześniej przeprowadza się inne. Myślisz, ze wymyślają jakiś lek, i od razu podają go ludziom?:O Co do testowania antybiotyków- skoro one działają na bakterie, to wiadomo, ze tam się je testuje:O Tyle, ze jeszcze trzeba przetestować działanie antybiotyku na organizm. W ciągu ostatnich 30-40 lat wymyślono kilka nowych antybiotyków. A codziennie, na całym świecie ludzie głowią się, jak pokonać np. raka. Myślisz, ze na czym wykonują testy? Chyba najpierw muszą gdzieś, na czymś tego raka wyhodować. I robią to...

nadal nie zmienia to faktu ze te zwierzatka sa specjalnie hodowane do tego celu:o i do tego sa sztuczne rozmnazane czyz nie?

Gość no nie mow ze
swinki i kurki tez i co czyli to nie zmienia faktu mozemy je jesc :P

Gość no nie mow ze
przepraszam a jak sie sztucznie rozmnaza? :D moze in vitro dla szczurow? :D to tylko w wyjatkowych przypadkach....

skoro sa po to hodowane to dlaczego mielibysmy ich nie ejsc? powracajac do tematu: nie tylko wegeterianie maja zasady:o poza tym skoro ktos jest takim zazartym wegeterianinem to powinnien protestowac przeciw badaniom- w konsekwencji zaprzestanmy badan nad lekami.

tak właściwie, to jeszcze są różne poglądy na temat samego wege. czy to tylko dieta, czy cała filozofia życia - bo to dwie różne rzeczy. poza tym już weganizmowi prędzej do obrony zwierząt niż wegetarianizmowi.

no wlasnie - weganie powinni takze tepic jedzenie jajek,bo przeciez z nich beda kiedys kurczaczki...

Gość no nie mow ze
ja nie jestem, ja tylko udzielam informacji :P

Gość no nie mow ze
z fermowych jaj nie bedzie kurczaczkow

ja nie jem fermowych tylko wiejskie z prywatnej,malej hodowli. tez nie powinnam ich jesc?

Gość no nie mow ze
napisalam ci ze nie jestem wegetarianka wiec mnie to rybka co jesz

Gość bhjasd
dla mnei wgetarianie to hipokrycie w wiekszosci nei jedza miesa bo biedne zwierztaka sratatat ale buty nosza skorzane , kurtki , paski itp. to idiotyzm bo przez odmawianie sobie bialak zwierzecego mozna bardzo oslabic sobie organizm :O:O:O:O glupota i dziecinada!!!

Gość mozesz isc....
ellinka weganie tepia jedzenie jajek;) i w ogole nie spozywaja tego co pochodne od nich za to wegetarianie nie jedz tylko miesa za to zwierzece przetwory jedza z reszta to zalezy od rodzaju wegeterianizmu bo sa rozne odskocznie :)

Gość mozesz isc....
bhjasd a skad ty wiesz jakie buty i paski nosza?:o maja rozum i nie tykaja wszystkiego co ze zwierzat jest to chyba jasne czy jestes az tak ograniczona?:o

Gość kciukiem
juz wole zebym ja byla oslabiona niz zeby zabijali a zwierzeta nadall wypuszcac bede jestescie popier... i wcale nie pisze tego zeby sie chwalic a z aneimia i roznego innego rodzaju dolegliwosciami meczyc sie bede przynajmniej raz w tyg krew z nosa leci czesto mdleje bo oglnie dobrego zdrowia nie jestem ale m,iesa ie tkne!!