Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe29

Gotowanie na parze

Polecane posty

Gość aga_gag
Witam, faktycznie godne polecenia jest gotowanie w parowarze lub na parze w garnku. Mam pytanko do Was, czy ktos robil pulpety mielone czy kotlety mielone na parze. Jak sie je robi? Potrzeba tam wrzucic jajeczko jak przy tradycyjnych? Jak sie doprawia? Ktos ma doswiadczenie w tej kwestii? :) pozdrawiam

Gość magda1kw
zasada jest taka: na sam dół czyli do pierwszej komory wkładamy ten produkt, który wymaga gotwania najdłużej, w tym wypadku kurczak,przykrywamy go pokrywką ustawiamy timer na np. 30 min ( wartości są przykładowe). i gotujemy, po 15 min, dokładamy drugą komore z ziemniakami , przykrywamy przykrywką ... po 5 min. warzywa ... i takim to sposobem mamy ugotowane całe danie w jednym czasie, wszystko ciepłe i nie rozgotowane. pozdrawiam

Gość robert524
Dzięki.Proste.Treba znać instrukcje urządzenia i praktyka zrobi swoje.

Gość Jacentym
Kohersen to urządzenie które również oprócz 20 innych funkcji gotuje na parze

Gość anetka_kobietka
witam !dzisiaj kupiłam sobie na allegro parowar taki trzy częściowy koleżanka sobie chwali więc postanowiłam też go kupić dla mojej rodzinki znalazłam tutaj link gdzie można kupić książkę o gotowaniu na parze więc sobie ja zamówiłam żeby być w pełni przygotowaną.Muszę dodać że ta książka +koszta przesyłki wyniesie mnie 21zł.a ta sama na allegro jest za 41zł+koszta przesyłki (szok)jak ludzie zdzierają .pozdrawiam

Gość g......
Witam Panie:) Jestem posiadaczka parowara Philipsa od 2 dni:) i powiem szczerze jest to najlepszy zakup jakiego dokonalam w zyciu. Kosztowal mnie 349zl i nie zaluje kazdej zlotowki. Wreszcie poczulam prawdziwy smak jedzenia, polecam warzywa mrozone na patelnie, lub swieze i rybke. Palce lizac:)

Ja tez dzis kupilam parowar Zelmera i wlasnie studiuje forum w celu znalezienia roznych praktycznych informacji. Cz rybe trzeba rozmrozic przed parowaniem

Gość siaMi
Ja robiłam kotlety mielone na parze i wyszły rewelacyjnie! Robiłam je tak samo jak do smażenia (czyli dodałam namoczoną bułkę, jajko, cebulkę no i przyprawy oczywiście). Ale nie obtaczałam ich w bułce tartej (panierka to jedyna rzecz, której nie wolno używać w gotowaniu na parze). Smakowały mi bardziej i wiem że nie są takie "ciężkie" jak smażone.

Gość mrt76
Witam drogie Panie :) Może jakieś przepisy dla początkującego kucharza w dodatku przed zabiegiem wycięcia woreczka żółciowego:( a zatem na ścisłej diecie przed i po zabiegu...Garnek Żonka wynalazła tradycyjny jednopoziomowy na kuchenkę indukcyjną... Na koniec dodam amatora kucharza - FACETA;) Pozdrawiam serdecznie:)

Gość klaudia muszka
Super ze trafiłam tutaj na ten temat, bo mimo ze mam w czym gotowac na parze (nowe Philipiaki czekaja) to jakoś nie miała pomysłu na to co i jak gotowac.

Gość Sylwka
Możecie podać tytuł i autora tej książki o gotowaniu na parze?

Gość Zadowolony Pan
Cześć, Dziś kupiłem parowar elektryczny... Dość tani.. 79.99 - szczerze najtańszy z możliwych.. Firmy tez nie najlepszej bo Apollo, bo ludzie na tą firmę narzekają... Było podpisany jak "Super produkt 2007" według Świat KOBIETY... I zrobiłem już pierwszy posiłek... Powiem że jak dla mnie super :)... Ryb z ziemniakami... o dziwo faktycznie robiło się tyle ile było napisane :) poniżej 20 minut... Teraz co do prądu się nie zgodzę... Mój, ma napisane 450W... może pojemniki nie są "ogromne" ale są duże... Więc wydaje mi się, że były to dobrze wydane 80 zł =), nie wiem co będzie dalej... Ale o takie coś mi właśnie chodziło :D

Gość magdalenka78
Ja mialam gotowe przepisy w komplecie garnkow Philipiaka.Ksiazke Karola Okrasy.

Gość kasia i tomek1106
Witam Mam problem od dzisiaj jestem właścicielką pawowaru TEFAL vitacuisine VS 4001 w pudełku niestety nie było instrukcji w języku polskim. Więc mam wielką prośbę do właścicieli tego parowaru o przesłanie mi na e-mail skanu polskiej instrukcji obsługi. Mój e-mail : kasiaitomek1106@interia.pl

Gość Bogumiła
Czy można gotować w parowarze buraki czerwone?

Gość ja mam parowar philipsa
i jestem zadowolona. Na razie robiłam głównie warzywa, a ziemniaki to już wyłącznie w parowarze robię. Raz robiłam też mięso - pierś z kurczaka, dla mnie było ok, ale M. stwierdził, że za suche, więc wróciliśmy do grilowania, też zdrowo, bo bez tłuszczu. Nie mogę się tylko przekonać do gotowania zup w tym cudzie, zawsze i tak robię na gazie. Czy któraś z Was próbowała gotować w parowarze jajka? Musiałabym dokupić podstawkę, a nie wiem czy warto, skoro mam opracowany swój sposób na idealne jajka tradycyjnie gotowane. Przepisy miałam w pudełku w książeczce.

Gość Bogumiła
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką parowara Tefal,jestem mile zaskoczona tym urządzeniem.Skończyło się moje stanie przy garach,zaglądanie ,sprawdzanie itd.Jedzonko naprawdę pyszne.Moi domownicy zauważyli,że po obiadku z parowara szybciej są głodni.Ja natomiast zdałam sobie sprawę ,jak mało jedliśmy dotąd warzyw.Zachęcam wszystkich do zakupu,naprawdę warto,a cena i tak jest nie wielka w porównaniu z tym co to ustrojstwo potrafi zrobić w 15 minut.Kupujcie.

Gość kleopatra23
Czy ktos moze ma garnki Philipiaka ? Jak sie w nich gotuje ?

Gość Bogumiła
Chcę się podzielić kolejną zaletą gotowania w parowarze.Od czasu kiedy go kupiłam przestałam jeść mięso i wędliny,czuję się znakomicie, no i waga powoli idzie w dół.

Gość klementynka90
JA ma ksiazke kucharska od Karola Okrasy , dołaczona była do garnków philipiaka.Ale w necie jest bardzo duzo przepisów na parowar.

Gość posiadaczka parowara Clatronic
A ja jestem szczęśliwą posiadaczką parowara Clatronic, takiego jak ten: http://www.tanieje.pl/product_info.php/cPath/26_55/products_id/821. Byłam scepycznie nastawiona kupując go, bo to jednak Clatronic, ale sie nie zawiodłam. Świetnie i szybko gotuje, naprawdę polecam. Zdłaszcza rybę z warzywami: fasolką, marchewką i groszkiem. Pycha :)

Naczytałam się tego tematu, wzięłam garnek z pokrywką i sitko do frytek - szczelne to to nie jest, ale działa :) I muszę potwierdzić pochwały - kalafior nie był rozgotowany, był jędrniutki, miał smak (mój TŻ narzeka, że kalafior smaku nie ma - muszę Go przekonać:)) całkiem wyraźny, a kukurydza - niebo po prostu! Mama spróbowawszy owej kukurydzy aż zapytała ile taki garnek do gotowania na parze może kosztować :D No i właśnie - w jakiej kwocie można kupić garnek do gotowania na parze?

Gość kalineczka0
To zalezy ile masz do wydania , za cały komplet Philipiaka mozesz wydac nawet 4 tys,ale masz tam cały zestaw łacznie z patelnia.

Gość jola90
A czy mozna kupowac pojedyńczo garnki.Wiadomo ze to jest koszt ,jesli chcesz kupic cały komplet.

Gość jacentym
Naczynia Kohersen można zdobyć w korzystnej ofercie swiątecznej

Witam. Znalazłem to forum jako nowy posiadacz parowaru i całkowity nowicjusz w dziedzinie "parowania". Na wstępie pytanie podstawowe. Mam model Tefala : http://www.magdar.pl/produkt/107-349-parowar-tefal-vitacuisine-gourmand-vs7001.html Piszecie wszędzie o półkach i kolejności ich uzupełniania. Ja w opisie nic nie znalazłem co wyjaśniałoby jak mam przyrządzać pełne posiłki. Wskazanie jest do parowania mięsa na tacy a więc elemencie znajdującym się najwyżej a nie jak opisujecie na samym dole. Czy ktoś parował już w "czymś" takim ? Jutro pierwsze odpalenie więc podzielę się i ja swoimi przemyśleniami ... :) Pozdrawiam