Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertrert223

wejdź, jeżeli możesz doradzić jakąś fajną fryzurę

Polecane posty

Gość wertrert223

mam długie, kręcone włosy, raz na jakiś czas je prostuję. są trochę zniszczone. szukam fajnej fryzury, nie za krótkiej, bo już jestem trochę znudzona tym, co mam na głowie :) myślałam o zafarbowaniu na trochę jaśniejszy i cieplejszy brąz niż taki który mam teraz, oraz o trwałej kwaśnej, ale chyba po tym wszystkim na głowie mi nic nie zostanie ... :< doradźcie coś :)) dla mądralińskich - nie, nie mogę wpisać tego w google, bo google to nie sztuczna inteligencja, nie potrzebuję gotowych zdjęć fryzur, bo taką zmianę wolę dostosować do swoich indywidualnych potrzeb i nie potrafię znaleźć nic dla siebie wśród tych wystylizowanych koków i doskonale utrwalanych krótkich fryzurek ...

Gość pchlasachrajka
jaki masz kolor oczu i jaka karnacje ? i czy twarz masz owalna, okragla, trojkatna czy prostokatna ? najlepiej gdybys wkleila jakies swoje zdjecie wtedy najlatwiej byloby cos doradzic

Gość wertrert223
ciemna oprawa oczu, same oczy brązowe, karnacja zależy od pory roku - latem oliwkowa, zimą brzoskwiniowa ... twarz raczej okrągła, trochę wysokie czoło, dlatego też zależy mi na wysmuklającym cięciu :)

Gość pchlasachrajka
generalnie mozesz poprobowac w odcieniach rudosci, jak jestes odwazniejsza to moze byc nawet i odcien miedzi, jesli wolisz cos bardziej stonowanego to rudosci w odcieniach ciemniejszych, ale nie takie wpadajace w czerwien tylko bardziej w kasztan. najlepiej zrobic to w formie balejazu lub w salonach fryzjerskich pracujacych na produktach firmy Sebastian takie cieniowane farbowanie, zmieniajace odcien wlosow w zaleznosci od padania swiatla. co do ciecia, grzywka u Ciebie odpada bo masz krecone wlosy i moglabys nie wyrobic nerwowo codziennie rano usilujac ja prostowac ;) ale mozesz sprobowac scieniowac wlosy na calej dlugosci, z przodu od wysokosci nosa w dol, z tylu glowy mozna scieniowac od samej gory i skrocic wlosy np do lopatek lub do ramion, w zaleznosci od tego dokad obecnie siegaja Ci wlosy. trwala odradzam, zbyt mocno niszczy wlosy i potem ciezko jest wrocic do tego co bylo przed nia.

Gość wertrert223
wow, świetnie to napisałaś :) naprawdę, jestem pod ogromnym wrażeniem i bardzo dziękuję za pomoc. jakiś czas temu właśnie zaczęłam myśleć o takim rudym, bardzo mi się podobają rude włosy, kiedyś może przyjdzie czas na odważny 'pomarańczowy' rudy, ale teraz jestem bardzo skłonna posłuchać Twojej rady i zrobić sobie jakąś fajną czerwień pomieszaną z kasztanem czy coś podobnego :)) jesteś fryzjerką z zawodu (na to przynajmniej wskazuje Twoja profesjonalna wypowiedź) ?

Gość pchlasachrajka
Nie jestem fryzjerka, ale przeszlam wiele eksperymentow na swojej glowie. Z uwagi na to, ze nie kazdy fryzjer (zwlaszcza w malych "salonach") potrafi doradzic, sama zaczelam czytac o tym, jakie wlosy pasuja dla okrelonego typu urody. Takze moja glowa przeszla juz wszystkie barwy i rozne techniki zarowno ciecia, jak i farbowania ;) Z wlasnego doswiadczenia polecam duze salony fryzjerskie.

Gość poprostu wazelina
pchlasachrajka jesli mozesz pomoz i mi mam podluzna twarz zielone wpadajace w szarosc oczy wlosy asa dlugie za lopatki i sa brazowe ciemniejsze u nasady wlosa jasniejsze na koncach (sa proste) czolo mam raczej nie zawysokie cera raczej blada.zostala mi grzywka po zapuszczaniu siegajaca troche za brode nie wiem czy ja wycieniowac czy nie (reszta wlosow jest cieniowana)z gory dzieki

Gość pchlasachrajka
wazelina - jesli chodzi o kolor proponowalabym cieply odcien brazu i do tego sloneczne refleksy, ale niezbyt duzo, zeby nie wyszedl na glowie balejaz a jesli chodzi o ciecie, to przy podluznej twarzy wskazana jest grzywka dluga, zaczesana na bok bo nieco zaokragli twarz, lub z uwagi na niezbyt wysokie czolo grzywka krotka (rowna badz nieco postrzepiona) jesli jestes odwazniejsza mozesz sie skusic na grzywke cieta na ukos, poczynajac od bardzo krotkiej z jednej strony dlugosc wlosow przy podluznej twarzy powinny siegac podbrodka, co optycznie poszerzy twarz, konce wlosow wywijane na zewnatrz jesli chcesz zostac przy tej dlugosci wlosow ktora masz to moze dobrym rozwiazaniem bylaby lekka trwala, taka w formie fal a nie lokow

Gość ioho
na lyso jest cool