Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tradzik hormonalny

Tradzik hormonalny

Polecane posty

Czy jest na tym forum ktokolwiek,kto wyleczyl sie z tradziku hormonalnego? Jesli tak to mniej wiecej jak to przebiegalo...jakie leki braliscie i jak dlugo to trwalo?

Gość rekredre
wydaje mi się że to sprawa indywidualna, najpierw powinnnaś zrobić odpowiednie badania hormonalne, dopiero wówczas lekarz może dobrać odpowiednia terapię ;-(

Tak wiem,ze musze zrobic badania itd. Ale pytam czy komus udalo sie zwalczyc tradzik za pomoca tabletek,tak,ze juz nie wrocil.... Czy po prostu trzeba czekac az hormony same sie jakos unormuja....

Gość bmz
witaj.całą młodość walczyłam z trądzikiem nie miałam zleconych badań hormonalnych,dopiero po 40 zauważyłam,że pryszcze znikają,teraz mam prawie 50lat i cera jest gładka bez blizn i pryszczy i myślę,że to sprawa hormonów,nie brałam tabletek...do mycia twarzy nie użyaj mydła,stosuj żel głębokooczyszczający..jak masz okazję to zrób badania i weż leki bo jak widzisz ja b.długo czekałam.powodzenia

Bardzo dziekuje za odpowiedzi.Ja narazie biore Diane... Zmiany widac jedynie na dekolcie i plecach bo z twarza nadal tak samo 😭 . Postanowilam zrobic te badania,ale tak naprawde to nie wiem czy to ma jakikolwiek sens,bo po odstawieniu wszystko wraca-wiem,bo juz bralam predzej Diane. Dlatego poszukuje osoby(jezeli taka w ogole istnieje) ,ktora wyleczyla sie calkowicie,albo prawie calkowicie z tradziku po tym jak brala tabletki...

Gość ja mam Pana G
trądzik po Diane z stawzy mi zaczął znikać po jakimś czasie nie odrazu... brałam ja chyba dwa lata... z mała przerwą. Aha i jak odstawiłam dostałam sajgonu na czole... i zaczeły mi wyskawiwać pojedyncze pipcie na plecach i dekolcie!! czego wczesniej przed Diane nie miałam. Ale myśle ,że to sprawa indywidualna. Lecze sie na własną ręke.... i w sumie teraz mi od czasu pare wyskoczy... ale to i tak jest niebo do tego co miałam kiedyś... :) a teraz głównie używam zeli,maści punktowo, ,, Acnefan'' taka biała. i ostatnio na próbe kupiłam w rossmanie , senergen (w takiej małej niebieskiej tubeczce za coś około 6 zł i moge go polecić. i robie cobie maseczki z dwa razy w tyg. w najbliższym okresie bede musiała sie wybrać do tego endykrologa ... z czystej ciekawości... czy mam trądzik hormonalny czy nie... sorka za błedy:P

Gość trądzik niehormonalny
Ja mam trądzik niehormonalny (badałam hormony u endokrynologa), ale mogę ci powiedzieć jak prawdopodobnie będziesz musiała się leczyć. Powodem twojego trądziku jest nadprodukcja hormonów męskich, więc najpierw będziesz musiała ustabilizować hormony. To oznacza leczenie u endokrynologa. Bardzo dobre efekty daję również leczenie u dermatologa doustnymi retinoidami. Te leki powodują skurczenie się gruczołów łojowych, przez co gruczoły łojowe stają się niewrażliwe na hormony i przestają produkować dużych ilości łoju.

Gość trądzik niehormonalny
Efektem jest wyleczenie trądziku:)

Wiem,ze u endokrynologa:) Ale tradzik to nie jedyny problem...To sa rowniez nieregularne miesiaczki itd...Troche tego jest.A wiec to sprawa hormonow na pewno. Zalezy mi na tym aby napisal ktos kto sie leczyl....i z jakimi skutkami. Dziekuje za wypowiedz 🌼

Gość Libionka
WIĘC TAK:) JA WYLECZYŁAM SIĘ Z TRĄDZIKU HORMONALNEGO:) WYLECZYŁ MNIE DERMATOLOG I GINEKOLOG ENDOKRYNOLOG. DERMATOLOG PRZEPISAŁ ANTYBIOTYK, KTÓREGO BIERZE SIĘ DWA, TRZY MIESIĄCE ...TETRALYSAL I WITAMINE PP NA PÓŁ ROKU. ENDOKRYNOLOG GINEKOLOG ZROBIŁ BADANIA HORMONALNE I DOSTAJE ANTYKONCEPCJĘ HORMONALNĄ, KTORA PODOBNO WSZYSTKO REGULUJE, PLUS DO TEGO SPIRONOL I ANDROCUR- HORMONY CZY COŚ. ZEBY NIE TYC TRZEBA LYKAC TEN SPIRONOL, A JAK TO NIE POMAGA TO MERIDIE. JA BIORE OD DWOCH DNI. BO PRZYTYLAM 5KG PRZEZ POL ROKU.ALE Z CERA JEST CACY! CERA BŁYSZCZY! BEZ SKAZY! A TAKIE BOMBY MIAŁAM, ŻE O FUCK! PŁAKAŁAM PRZED LUSTREM. SUPER ZEL DO MYCIA CERY Z PROBLEMAMI ' LA ROCHE POSAY EFFACLAR ' 43ZL

Dziekuje za odpowiedz:) Ja mam zamiar umowic sie na wizyte do endokrynologa.Ale boje sie,ze ok jest tylko w trakcie brania tabletek.A potem wszystko wraca :O

Gość lolkaaaaaa
a istnieja moze jakies leki naturalne na trądzik? czytalam o catangusie, ale nei wiem czy to pomaga, tabletki sa oki dopoki sie je bierze ale jak sie przestanie to jest tragedia

Gość ssalssa
Polecam przeczytanie recenzji i komentarzy o pewnej maści, która podobno jest dobra na wszystko. Trądzik, małe ranki, spierzchnięte usta, pięty,egzemę. Nie mogę Ci jej narazie poleciś bo dopiero dzisiaj ją kupiłam w aptece. Ale moze warto spróbować.W końcu kosztuje tylko 2 złote. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5382 Pozdrawiam

Gość Patataj
Słuchajcie dziewuszki. Trądzik hormonalny to nie są tylko krostki na twarzy. To przede wszystkim poważny alarm!!! oznaka zaburzeń we wnętrzu organizmu.Zaburzenia hormonalne leczy się lekami! Nie maścią na strupka. No przecież to jakiś śmiech na sali! Dziewczyno! idź koniecznie do endokrynologa! leczenie nie trwa całe życie. Ja się wyleczyłam, już nie biorę leków. Została tylko antykoncepcja! i nie strasze udzi jak kiedyś! powodzenia!

Gość lolkaaaaa
patataj a ile czasu bedziesz brała tabletki anty? ja zaczelam je brac na tradzik lekarz nie zlecil zrobienia badan po pierwszej tabletce zaczely mnie bardzo bolec lydki i odstawilam po kilku tabletkach

Gość sara z mostku
ile kosztuje zrobienie z hormonów prywatnie ile hormonów Wam badali? czy wszystkie jednego dnia czy w okreslonych dniach cyklu? no i [po jakim czasie byly widoczne rezultaty? i jjak dlugo trwa leczenie? mam tradzik głownie na brodzie i tuz przed okresem, wiec to tradzik hormonalny, cykl trwa 22-29 dni, okres 3,5- 5,5 dnia

Oj myslalam,ze nikt sie nie odezwie.Wiem,ze takie masci to bez sensu. Odstawilam tabletki anty,ale musze odczekac minimum 2 msc aby isc na badania.

Gość obecnie sama czekam na wyniki
badan hormonalnych,bo wysypalo mnie strasznie. Lekarz mowi,ze to tradzi i chce mi dac antybiotyki,ale pomysl,z antybiotykami mi nie zabardzo sie podoba,wiec bede szukac innych sposobow. Z tabletek Diana zeszlam w kwietniu zeszlego roku i do tej pory miesiaczki mi sie nie ustabilizowaly i ostatnie dwa miesiace byly koszmarem dla mojej cery...syf na syfie...nie moge sobie z tym poradzic. W czawrtek bede miala konkretniejsza diagnoze,bo beda wyniki. Slyszalam cos o acne-derm...podobno pomaga,wiec moze warto wyprobowac? Powodzonka nam zycze :)

Gość sara z mostku
obecnie sama czekam an wyniki ila placiłas za badania? robiłas prywatnie czy panstwowo? ile zbadali ci hormonów? acne derm jest nawet i dobra ale jak to tradzik hormonalny to za abrdzo nei pomoze, a skoro odstawiłas w zeszłym roku i do teraz masz takie problemy to tradzik hormonalny, tak mi sie wydaje specjalista nie ejstem, a wczesniej mialas takie problemy z tradzikiem czy nie?

Gość Ja sie wyleczylam prawie ...
Ja sie wyleczylam prawie calkowicie- tez dzieki diane. Pozniej bralam microgynon juz tylko jako tabletki antykoncepcyjne i skora byla w bardzo dobrym stanie. W tej chwili nie biore tabletek od jakis dobrych kilku lat i jest w miare ok. W miare tzn. mam zanieczyszczona skore- zaskorniki, czasami jakas krosta wyskoczy. Oprocz tego mam problemy z owlosieniem. Juz sie przyzwyczailam, ze nigdy nie bede miala idealnej cery. Jak sie upudruje to wygladam bardzo ladnie, bez pudru juz troche gorzej ale ujdzie.

No wlasnie...tez jestem ciekawa ile kosztuja badania... I jakie trzeba zrobic.. Boje sie,ze bede musiala ciagle brac te wszystkie tabletki,a po odstawieniu wszystko wroci 😭

Gość gość
Ja też mmiałam ogromny problem z trądzikiem hormonalnym, każdy okres to masakra na twarzy i szyji, same guzy ropne. Wyleczył mnie prosty naturalny lek - to w zasadzie nie do uwierzenia, ale rzeczywiście działa. Olej z nasion wiesiołka - może być Oeparol, albo inny. Łyka się 2 tabletki rano, jedną wieczorem + dodatkowo jedną rozrywa i smaruje się zmiany na twarzy. Krostki szybciej się goja, zaczerwienienia znikają, cera jest dużo ładniejsza. Polecam!

Gość gość

Czy da się taki trądzik do konca wyleczyć?