Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kainka123456

Jaki kierunek studiów medycznych wybrać? Pomóżcie!

Polecane posty

Gość kainka123456

Witajcie! Marzę o studiac medycznych, podoba mi się wiele ki9erunków z nimi związanych, który z nich wybrać? Pomóżcie! Jeżeli ktoś studiował któryś z kierunków wymienionych poniżej niech się wypowie (ile lat trwają, czy są trudne itd.). Mi podoba się kardiologia, stomatologia i kosmetologia. Czekam na odpowiedzi:) -urologia -bariatria -chirurgia naczyniowa -kardiochirurgia -kosmetologia -gastrologia -kardiologia -psychiatria -pulmonologia -radiologia -stomatolgia

Medycyna to kierunek :o to co wymieniasz to specjalizacje, które robi się po studiach :o

Gość ergot
lobotomia

studja jak sie nie myle trwają 5 lat a potem to sie robi specjalizacje (to te które wymieniłaś) a czy sa trudne napewno !! no sama pomys chirrgi naczyniowa czy to moze byc proste ????

Gość ergot
tylko nie pomysl powolania z wilczym pedem....

Ja jestem po 5 letnich na wydziale lakarsko-dentystycznym.Większość kierunków medycznych jest trudna, także przygotuj się na to, że będziesz dużo zakuwać;)

Gość kdjkjgf
Z wymienionych przez Ciebie kierunków tylko kosmetologię i stomatologię można studiować oddzielnie. Pozostałe wymienione przez Ciebie kierunki, to nic innego jak specjalizacje, które robi się po ukończeniu 6 letnich studiów medycznych.

studia medyczne trwają 6 lat + 1 rok stażu (szpital, prawdopodobnie) + specjalizacja. Każdy rok jest kończony praktyką.

studia medyczne trwają 6 lat + 1 rok stażu (prawdopodobnie w szpitalu) + specjalizacja... każdy rok jest kończony praktykami.

w przypadku wybrania laryngologii, to chyba 6 lat specjalizacji, więc warto się poważnie zastanowić :)

wiem z doświadczenia że dział medycynu jakim jest andrologia cierpi na brak fachowej ręki młodych,zdolnych, powabnych lekarek:)

Gość ergot
No i koniecznie trzeba zrobic kurs ze strajkowania. Przyda sie.

Gość gość
Wiem ze w Cosinusie jest kierunek opiekun medyczny. Wiec moze jeszcze warto wziąc pod uwagę ten kierunek.

Gość gość
Czytam i troszkę Wam zazdroszcze bo narazie nie stać mnie na takie studia. Wybrałam administracje w Cosinusie i oprócz tego pracuje. Mam nadzieje ze to pomoze mi szybciej uzbierać na studia.