Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malepytanko909090909

Jak Wy malujecie kreskę?... Bo ja musze zawsze porzadnie rozetrzec

Polecane posty

a na wszystkich tutorialach panienki maluja kreske tak jakby niedbale a wychodzi im pieknie:?:/

Gość hdfdfff
co to znaczy ze musisz porzadnie rozetrzec? czym?

chodzi mi o to, ze jak juz zrobie kreske, to musze albo patyczkiem kosm. albo gabeczka z mala iloscia ciemnego ciena rozcierac. gdybym tego nie zrobila to bylyby takie przerwy w linii kreski... probowalam oczywiscie "naciagac" powieke przy malowaniu.. ale to nic nie zmienialo. a na filmikach nawet nie naciagajac wychodzi im od razu.. wiem, ze ja jestem amatorka ale przeciez miliony kobiet tez..

Malujesz kreskę kredka czy elaynerem?? Bo ja kredką, nie naciągam powieki, i zawsze kreska wychodzi równiutka i cieniutka, lata praktyki :D

Gość hdfdfff
ale chodzi o gorne powieki czy dolne?

maluje kredką na codzien. a eyelainer okazyjnie. eyelinerem jakos mi dobrze idzie. ale nie chce malowac sie nim na codzien, bo troche mnie uczula:( no, ja wiem, ze trzeba miec praktyke... ale i teorie:) chodzi mi o górna powieke, bo o dolnej to juz nie wspomne-uzywam tylko cienia do niej.

Gość j999
mozna dona powike malowac samym cieniem? ale chyba jakims ciemnym cieniem, bo jasnym to chyba nie , co?

Gość j999
chodzilo o dolna powieke-literowka sie wkradła

No ciemnym, ciemnym:) takim małym aplikatorem- więc wygląda jak kreska, a kreska nie jest...

Gość j999
a czy dona powieke mozna wymalowac innym cieniem niz gorna powieke? czy lepiej takim samym cieniem?

Gość j999
a czy dolna powieke mozna wymalowac innym cieniem niz gorna powieke? czy lepiej takim samym cieniem?

No tak, kwestia praktyki... Tylko, ze zawsze wydawalo mi sie ze eyeliner jest "trudniejszy w obsludze";) a do wprawy szybciej doszlam niz przez tyle lat z kredką. wyprobowalam rozne kredki i zadna nie śmiga;)... ja to jestem anomalia... a jeszcze jedno pytanko, bo widze ze sie znacie na rzeczy:) jak robicie kreske eyelinerem do wieczorowego makijazu do sporo wychodzicie poza, no wiecie, kacik zewnetrzny oka? bo mi dziewczyna po studium powiedziala, ze mi dobrze w takich kocich oczach, ale nie chce przesadzic z ta kreska:)...

Gość j999
ale ja uwazam za na dolnych powiekach to ładniej wygladaja kreski takie grubsze a nie cieniutkie, jak sa grubsze to wtedy oczy wydaja sie wieksze...mam racje?

no ale zeby nie bylo efektu podbitego oka:P

Gość j999
a zauwazylam ze niektorzy robia kreski kredka czy cieniem(chodzi o dolne powieki) i potem je lekko rozmazuja palcem..tez tak robicie?

Ja wychodzę tylko troszkę - tak żeby był efekt ale żeby nie było takiego "przerysowania", bo to zawsze sztucznie wygląda. Tak mi się wydaje. No chyba że to ma być makijaż na scenę - wtedy się wszystko robi "bardziej". j999 --> To zależy jakie kolory (co do tej "inności"). Musi się wszystko ładnie komponować po prostu. A grubość - jak się robi cieniem to właśnie wychodzi grubiej niż kredką i jest lekko roztarte. U mnie to zdecydowanie powiększa i otwiera oko, a jak kiedyś próbowałam kredka to miałam malutkie zamknięte oczka.

Dobry sposób na namalowanie idealnej kreski na górnej powiece; przypudruj powiekę aby kredka się nie ścierała, możesz delikatnie naciągnąć powiekę i od połowy oka jedziesz na zewnątrz, później uzupełniasz od środka do wewnątrz. Jeżeli Twoje oczy są blisko osadzone, kreskę powinnaś wyciągnąć poza powiekę na zewnątrz i podwinąć delikatnie do góry oraz nie malować kreski do samego wnętrza powieki. Kreskę na dolę, należy malować przy samej linii rzęs, tak jakbyś chciała rzęsy umalować :P

dzieki dziouchy:*:)

Gość j999
a zauwazylam ze niektorzy robia kreski kredka czy cieniem(chodzi o dolne powieki) i potem je lekko rozmazuja palcem..tez tak robicie?

"a zauwazylam ze niektorzy robia kreski kredka czy cieniem(chodzi o dolne powieki) i potem je lekko rozmazuja palcem..tez tak robicie?" Kreskę na dole, zazwyczaj robię cieniem, według mnie daje lepszy efekt, mam do tego specjalny cieniutki pędzelek, nie rozcieram tej kreski.

Gość ale czy wypada
albo jest jeszzce inny sposob jesli chodzi o dolne powieki-namalowac kreske czarna kredka i potem ponizej tej kreski jakis jasny cien..moze tak byc?zauwazylam ze niektore kobiety tak własnie sie maljuja, ze na dolnej powiece nie ma kreski z cienia tylko po prostu maluja delikatnie jasnym cieniem dolna powieke...widziałsycie takis sposob u kogos?

Gość ja rozcieram
patykiem do uszu

Gość ale do sosu
albo jest jeszzce inny sposob jesli chodzi o dolne powieki-namalowac kreske czarna kredka i potem ponizej tej kreski jakis jasny cien..moze tak byc?zauwazylam ze niektore kobiety tak własnie sie maljuja, ze na dolnej powiece nie ma kreski z cienia tylko po prostu maluja delikatnie jasnym cieniem dolna powieke...widziałsycie takis sposob u kogos?

wyprobowalam na sobie ten make up z youtube i wygoladam ja upior...jednak czarna kreska nie jest dla mnie